Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KDX 250! Моля помогнете колеги !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KDX 250! Моля помогнете колеги !

Здравеите колеги , взех си нова свещ за мотора и непрекъснато имам проблеми както си варви заглъхва и не пали докато не почистя свеща .
    Номера на свеща е R6262E-9 на NGK номера на двигатела е DX250DE00073.
    Някой има ли представа дали тази свещ е за този двигател
    Кара: Mercedes W126 , Citroen C4 VTS / Kawasaki KDX 250, Gilera RX 125

ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KX 250! Моля помогнете колеги !

Здравейте колеги !
    Имам един въпрос за Kawasaki Kx250 от дясната страна на цилиндъра липсва една капачка там има една пружина с нещо като клапа тази. За тази клапа са приспособили една планка да я натиска леко ! Тако го взех мотора нямам си на идея какво е това ! Прилагам една снимка с капачката която няма и ще съм благодарен ако някой ми каже какво има по нея и за какво е ? Също така как да разбера дали работи тива нещо ако е важно . Мотора за сега върви

Също така ме интересува от каде мога да си намеря такава капака ?
    Мерси предварително !

Коментар

От: ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KX 250! Моля помогнете колеги !

Здравей колега. притежавам сьщия модел като този на снимката. под тая капачка се намира лостчето което ти движи клапите.Мисля че в е bay uk. имаше за 25 лв капачето ама мисля че беше без гарнитурката.

Коментар

От: Проблем, цапа непрекъснато свеща ! Kawasaki KX250 2Т

Проблема ти идва от това, че мотора ти цапа свещта. Трябва да се намали нивото на бензина, защото вкарва много гориво и не може да се изгори пълноценно. Ако не е от това, може да е от много масло. Ако слагаш прекалено много масло с бензина, ще цапа. И 3-то ако го караш на оборот без да го продухваш, пак ще глъхне. Надявам се да съм помогнал!
        Поздрави!
        Yamaha WR 200

Коментар

намали си нивото на иглата на карбуратора но след това трябва да си регулираш сместа въздух/гориво . за свеща, не е за модела в менуала пише''NGK BR 9 EVX''за студено и''NGK BR 7 EVX''за топло време.

Коментар

Прекалено ти е студена свещта. За КХ250 2Т по спецификации дават свещ NGK BR8EVX, топлинно число осем, по това което си написал - сложил си топлинно число девет. Свещта не може да загрее достатъчно и да вдигне работна температура при която да започне да се самопочиства.

Това е една от възможните причини, и най-вероятната ако проблемите са почнали след смяната на свещта.
            http://www.ngksparkplugs.com/tech_su...2.asp?mode=nml

PS гледам разминаване в данните за свещта - тези които цитирам са за щатски модел 2001 и нагоре.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Моят е модел 1991 -1994 някъде, мисля да сложа друга свещ и да намаля малко количеството гориво

Коментар

От: ПИТАНЕ ЗА Kawasaki KX 250! Моля помогнете колеги !

мерси колега, а по какво се познават тези клапи дали работят

Коментар

Първоначално публикуван от Slav_1101 Преглед на мнение
                  Моят е модел 1991 -1994 някъде, мисля да сложа друга свещ и да намаля малко количеството гориво
                  А също можеш и да му испереш филтъра ,ако не си го правил скоро.Проблема може и от там да е.
                  0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от tode_m Преглед на мнение
                    намали си нивото на иглата на карбуратора но след това трябва да си регулираш сместа въздух/гориво . за свеща, не е за модела в менуала пише''NGK BR 9 EVX''за студено и''NGK BR 7 EVX''за топло време.
                    Ок реших да взема свещ ''NGK BR 7 EVX'' но как се сваля точно нивото на иглата в карборатора ?

Коментар

Ок реших да взема свещ ''NGK BR 7 EVX'' но как се сваля точно нивото на иглата в карборатора ?
                      Добре е че каза годината. За 1993та година свещите са:

R6252E-9 (NGK)
                      R6254E-9 (NGK)
                      R4630A-9 (NGK)

Като за основна свещ дават R6254E-9, другите са опции.

Не си слагай 7 свещ, пробвай с осмица. Седмицата може да се окаже прекалено топла, а тогава проблемите могат да станат повече и по-тежки.

Не знам каква е разликата между R6254E-9 и R6262E-9 която си сложил.

Според двигателя ти - моторът ти май е KX250-J2, 1993та година.

При всички положения - спомни си дали проблемите са почнали СЛЕД смяната на свещта.

Коментар

От: Проблем, цапа непрекъснато свещта ! Kawasaki KX250 2Т

Колега това е номера на двигателя X250DE00073 Преди тази свещ бях с "BR8ES" така взех мотора ! Тази свещ не цапаше но не се форсираше глъхнеше в високите сега с новата който взех "R6262E-9" върви много по добре в високите но цапа и е черна и мокра ! Може да е от карбуратора иглата да е висока не знам : Също така не съм наясно за тези клапи каква роля играят и как се разбира дали работят нормално ? Също така не знам точно годината на мотора и затова давам номера на двигателя ! По него не може ли да се извади каква е точно свещта ?

Коментар

Виж тук http://www.filestube.com/521771c49dd95f9e03e9/go.html
                          този мануал дали ще ти послужи. Изпери въздушния филтър на първо време и пробвай. Карбуратора да ти го оправи някой, който разбира повече от теб, не го човъркай. Клапите на Кавазаки се наричат KIPS (или Кавазаки система за силов клапан буквално преведено) . Много важна част на двутактовия мотор. Спомага за по-бързата обработка и съответно изхвърлянето през ауспуха на изгорелите газове във високи обороти (може да си чувал, че им казват Атаки на клапите). Почти съм убеден, че от високото ниво на бензина ти глъхне мотора и мокри свещта.
                          Поздрави!
                          Yamaha WR 200

Коментар

...може ли да се извади каква е точно свещта ?
                            R6254E-9

Но предвид възрастта на мотора - не вярвам твоята свещ да е проблем.

Щом на обороти върви по-добре - най-вероятно просто не го юркаш достатъчно. Това са си състезателни машини, и не обичат спокойното каране.

АКО ти го позволяват уменията - изчисти свещта и покарай няколко минути на писта като на състезание. После виж дали свещта е зацапана.

Не си прави експерименти ако не владееш мотора на 100% обаче. Аз примерно знам че не мога и не бих пробвал. По-добре да чистиш свещи отколкото рани.

Коментар

Ето снимка на двигателя, ако може да се разбере точно какъв е и коя година . Също така се вижда как липсва капачето на оста на тази KIPS клапа и е приспособена една планка да го подпира леко ! Сега търся и такова капаче !
                              При яко форсиране двигатела изчиства и почти не глъхне във високите с новата свещ само на 1 ва и 2 ра се осеща . Колкото по го напъвам толкова повече му се подобрява работата !!! Все пак мисля да сваля леко иглата и да изпера филтъра !
                              Имам едно съмнение че рамката е от KDX a не KX въпросът ми е ако мотора е KDX при тези години има ли разлика в двигателите междо двата модела. Аз лично се съмнявам двигатела да е от ендуро защото с тези къси скорости не става за дълго каране .
                              Ето прилагам и снимки на двигатела:
                              На главата пише също : Е-2 има и едни цифри "1348"
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img1542.jpg
Прегледи:1
Размер:91.6 КБ
ID:5195867
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img1543x.jpg
Прегледи:1
Размер:169.0 КБ
ID:5195868

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X