Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с 2т двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с 2т двигател

ФилтЪрЪТ ми е нов , и вече незнам какво да правЯ. Свалих ВсичКо сложих нови гарнитури и пак същото ,ще гледам тая седмица да го снимам и ще кача клип ?

Моля, старайте се повече с правописа! Никой не е длъжен да редактира всеки ваш пост!
    Последно редактирано от Тануцо; 09-12-09, 12:24.

Коментар

Eдин колега ти е писал че може да влиза антифриз във цилиндъра провери радиатора дали не се губи антифриз.

Коментар

От няколко дни се боря с същия проблем,накрая се оказа,високо ниво на бензина в карбУратора,Пробваи след като запалиш спри кранчето на бензина и и виж дали след малко като понамалее бензина дали не си влиза в режим двигатела ,па макар и за малко даже
        Последно редактирано от Тануцо; 10-12-09, 00:45.

Коментар

Колега, според мен пренебрегваш съвета на Mitkov. 95% съм убеден че имаш проблем със симерината на коляновия вал откъм съединитела. Огледай я внимателно. Има и вариант гарнитурата на картера да е скъсана някъде към коляновия вал и от там също да смуче масло от скоростите. Успех.
          [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

50 на 50,че като си сменял семерите не си ги смазал между двата борда и в резултат семера се изтрива за отрицателно време.Имах такъв проблем преди време, другия вариант е да се сипал нафта в бензина и това е пробвано. Тануцо разглоби двигателя май и той не вярваше.

Коментар

Потърси някой с подобен по диаметър карбуратор и пробвай с неговия (имам предчувствие). Ако си от София мога да те пратя при човека, на когото помагах да оправи същия проблем на същия мотор - при него има и Каджива с настроен карб, ако си от Сф и ти се влачи мотора до центъра, мога да ударя едно рамо за експеримента.

п.п. Нешев, и ти си "син", а за теб главата си залагам !!!
              Хау!
              Honda XR600
              Kawasaki KLX650
              Honda XL600V Transalp
              +359 888 6З5 9З4

Коментар

навитак приятелю не четеш ли че човека казва че ги е сменял семерите вече ако има нещо сбъркано е друго
                Последно редактирано от hristo jivota; 09-12-09, 20:51.

Коментар

Днес разцепих двигателя, отново и се оказа че едия лагер има луФт и семеринга е скъсан някои да знае от кЪде да си ги купя в София ? и горе долУ колко ще струва ? благодаря
                  Последно редактирано от Тануцо; 10-12-09, 00:46.

Коментар

Ами защо от ново бе момче младо??? Предния път къде гледа?? Да не се окаже че като го сцепиш и другия път да има луфт и другия лагерА през това време половената форум да се чуди какъв акъл да ти даде!!!
                    Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                    Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75
                      Още утре ще звънна на колегите да си накъсаме дипломите за инженери по ДВГ и ще си поръчаме нови от форума!

Не съм искал да засягам някого бе колега. Брат ми е инжинер ДВГ. Познай кой му дава практически съвети , при ремонтите на моторетката. Теорията и знаенето и е полезно. Както обаче се видя от развитието на темата , опита е незаменим. Особено при дистанционното диагностициране на 2Т машини.
                      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                        Не съм искал да засягам някого бе колега. Брат ми е инжинер ДВГ. Познай кой му дава практически съвети , при ремонтите на моторетката. Теорията и знаенето и е полезно. Както обаче се видя от развитието на темата , опита е незаменим. Особено при дистанционното диагностициране на 2Т машини.
                        Не ни вярватЖорка, ами и ни се карат. Аз за толкова години с мотори / има-няма 1984-85 г/ не ми се е случвало да ми пуши от "високо ниво на карбуратора".
                        [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

сично е ново лагери,смеринги и гарнитури и пак е същото скоро ще пусна клип ..

Коментар

Здравейте колеги,
                            Не искам да пълня форума с нови темички и за това ще пиша за проблема който се получи при днешния излет. С приятел карахме и по едно време от двигателя му започна нещо да чука. Мотора Сузуки тс125. Преди като го купи му направи основен ремонт - риза, бутало, сегменти, иглен лагер и др глупости по ходовата част. Прибрахме моторетката на собствен ход и странното е , че този шум - чукане е силно, но на моменти спира и всичко като че ли е нормално. После пак шум и така го оставихме в гаража. Утре пак ще го гледаме, обаче трябва да имаме няква насока. Питахме тук и там и казаха, че е възможно да са клапи - това го каза колега който е карал РМ125. Не знам дали е прав? Ако имате идеи казвайте за утре ще проверяваме. И още нещо , ако са клапите те центроват ли се нещо и как - дали е страшно? Благодаря предварително.
                            ПП. Мотора е на 1200 км най много от ремонта.

Коментар

Напълно е възможно да са клапи,аз имах ТС 200Р и съм имал такъв проблем.Има едни втулчици на стеблата на клапите и при всяко отваряне и затваряне се подбиват и клапите излизат напред към буталото,и е възможно да са изляли и буталото да чука в тях.Отворете цилиндара то ще си каже.
                              0888 074 049

Коментар

Колега, какво да правим ако е така както казваш?
                                Мисля да проверим дали е от клапите като развия двата болта и махна капачето, после откача механизма със жилата и же завъртя с ръка вала с пружинката за да отворят клапите/поне така си мисля/. Ако няма тракане значи е това. Ами после ако се окаже , че е от клапите какво да го правим? Някакви идеи - то ясно че не става за каране, щото ще прецака бутало и сигменти - нали не бъркам? Реално какво трябва да свършим. Много благодаря за бързия отговор и дано да можеш да прочетеш това до утре, че да не губим време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X