Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ за Simson

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ за Simson

Чети внимателно колега дано да го направиш как то ще го напиша.
    1-приготвяш инструменти и най важното шублер без наго не става.
    2-махаш капака и се приготвяш с инструмента.
    3-правиш така че когато чукчето отваря максимално разстоянието да е 0,4мм.
    4-проверяваш си предварението:как става това!!!
    Вуртиш маховика до положението когато почва да отваря чукчето и не мурдаш маховика.После пъхаш сондата на шублера в цилиндара така че да опре в буталото.След като изпълниш тези действия започваш да дозавърташ до ГМТ и гледаш на шублера колко милиметра ще се качи буталото до ГМТ или това е предварението.Ако предварението е по малко от 2мм развиваш 2-та болта на плочката и въртиш обратно по посока на движение на вала тоест на ляво и така ще уваличиш предварението до 2мм.А ако е над 2мм вуртиш по посока на движение или това е на дясно докато предварението не се получи 2мм.
    След като свършиш тази работа както трябва писхи да знаем дали върви.И ако не си разбрал нещо пиши.
    Колега Симсона моя го карам с удоволствие с такава центровка просто ми прави кеф от това което съм направил.
    По книга може да пише (предварение 1,5 и разстояние 0,4) но това е за стария бензин с по малко октаново число.Изпълни това което сум написал и ще видиш разликата.И пак казвам ако не разбираш нещо питаи ще се радвам да помогна.
    Има и тънкос при карбуратора иглата трябва да е на първото ниво и болта за въздуха да се развие 2 уборета след като се затегне до край.
    Това е и на слука.
    Поздрав до всички!!!

Коментар

Предварение 2мм разстояние между чукче и наковалня 0,4мм.

Коментар

Мерси, колега, в събота или неделя ще пробвам, но забелязах, че плочката освен на ляво и на дясно(като часовникова стрелка) се движи и на пред назад, и на горе надоло, и се получава нещо като пропадане на плочката, нещо износено ли е, незнам и аз за да мърда така. И от това става по-трудна работата.

ПП. Ще пробвам да го направя и ще пиша резолтатите.

ПОЗДРАВИ!!!
        Ако е машина, нека бъде немска!
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Колега когато ти казвам да развиеш болтовете казвам да ги развиеш ма не на цяло само да ги разхлабиш колкото да се движи само. И после слагаш отверка на онзи зъб дето се вижда на плочката нагласяш на 2мм и това е.

Коментар

[QUOTE=ivodianov1992;910589]Мерси, колега, в събота или неделя ще пробвам, но забелязах, че плочката освен на ляво и на дясно(като часовникова стрелка) се движи и на пред назад, и на горе надоло, и се получава нещо като пропадане на плочката, нещо износено ли е, незнам и аз за да мърда така. И от това става по-трудна работата.

Плочката се клати защото не си я стегнал. Стегни я от двата срещуположни болта с притискащи планки, единият от които се вижда, че почти си му развалил главата .
            Диян Димитров

Коментар

За връщането на ръчката за газта отговаря прожината.Прожината ти натиска шибарът надоло и следователно и жилото се движи а щом жилото се движе значи и ръчката се двийи.Щом не ти се враща ръчката значи прожината ти е омекнала или ръчката ти заяжда.Има вероятност да е от жилото но е много малка.А може и да си завил повече болта за уборотите и да ти е заял шибара но тогава мотора постоянно ще ти се форцира.Относно за форцирането щом неиска да се изфорцира най-голямата причина (поне според мен е центровката) защото имах балканче и неискаше да се форцира наместих му малко центрофкатта и стана.Освен тази при'ина може и да е и свеща и слабият ток.С тези обяснения се надявам да ти помогна.

Коментар

Колега оправи ли си ръчката за газта да се враща?

Коментар

Така, ръчката за газта я оправих. А относно центровката - значи правя всичко както е описано, и не става, защото (според мен). Плочката пропада надоло и на горе, когато се опитвам да местя закаснение и предварение. За да си го обясните как може да пропада си представете 1 халка (пръстен например) надянат на 1 гвоздей и си пропада на ляво надясно и надоло нагоре. Нали чукчето е на плочката, а гърбицата на магнета, но когато плочката пропадне и гърбичката изобщо не докосва кръчето на чукчето да го отвори. Това е основния проблем, и нали плочката има 4 крачета, около коите обикаля магнета да прави ток, нали са от желязо и магнита ги привлича и се лепя : ту горе, ту доло, ту отстрани и става така, че примерно отдоло плочката е долепена до магнета, а отгоре има разстояние 2,3мм. Просто си хлопа, не знам и аз нещо е износена най вероятно, нали е надяната на оста на коляновия вал, и се върти, и се износва (според мен). И си мисля, че проблема е в плочката и май ще търся нова.
                  XJR 1200
                  ETZ 150
                  Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Здравей колега !
                    Опитай се да притегнеш леко болтовете на плочката така че да се мести само с почукване (отверка и чук) правиш центровката сваляш магнита стягаш яко пак шпонки ала бала и пробуждаш зверчето

Коментар

мерси, ще пробвам
                      XJR 1200
                      ETZ 150
                      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

отвори на карбуратора там дето влиза жилото и разтегни пружината..

Коментар

Мерси за помощта колеги, оправих го. Като свалих магнета и плочката, разбрах от къде е хлопала, подложих пластинки стегнах и стана. Сега е леко мудничко в началото и иска съвсем леко предварение или закъснение, не знам и аз, страх ме е да го пипам, да не го разваля отново. Иначе преди не можеше дори да пали, сега върви чудесно. Още веднъж МЕРСИ!

ПП. Симсона на пролет най - вероятно ще се продавава. Ще търся нещо по - голямо ETZ 251 например.

ПОЗДРАВИ!!!
                          XJR 1200
                          ETZ 150
                          Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

След няколко месеца, може да очаквате тема "Помощ за ЕТЗ 251"

Припомнете си знанията за ЕТЗто
                            XJR 1200
                            ETZ 150
                            Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Искам да попитам още нещо, и не ми се отваря нова тема, ще попитам тук. Значи Симсона е от 1979 година. А на по-новите са с по - нов двигател. цилиндъра е по- различен и на картера отстрани пише "3" и "4", съответно за 3 и 4 скорости. Та въпроса ми е може ли такъв двигател от по-новите с 3 скорости да стане на рамата на Този Симсон.

Поаздрави!!!
                              XJR 1200
                              ETZ 150
                              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Става !
                                Рамката е същата и няма да имаш проблем да сложиш двигател
                                с 3 скорости .С тези където са с 4 маи няма да стане .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X