Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki RM 125 - клапа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Suzuki RM 125

Настави го да видя как изглежда цялото и
    пак пусни една снимка ако може.
    Това според мен еот Бронз или Месинг
    Ако намериш такъв материял с размерите на
    счупената част е напълно възможна да се изработи
    на струг.Малко е играчка но може да се направи.

Коментар

Мисля че е от алуминий!?
      Прикачени файлове
      Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Зная майстор в Сопот който ги прави .
        МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ако не е проблем дай някакви координати. Наистина там имат техника която е на ниво. Ще съм ти задължен.
          Стратегия за Национално оцеляване - Да си толкова прост, че никой да не иска да се занимава с теб.

Коментар

Първоначално публикуван от petpet75 Преглед на мнение
            Ако не е проблем дай някакви координати. Наистина там имат техника която е на ниво. Ще съм ти задължен.
            Можеш да ми я пратиш на мен и ще я направим.
            МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Pasharoza, прати ми телефона си на лично и ще ти звънна да се разберем за кога.

Коментар

Първоначално публикуван от divaneto99 Преглед на мнение
                Настави го да видя как изглежда цялото и
                пак пусни една снимка ако може.
                Това според мен еот Бронз или Месинг
                Ако намериш такъв материял с размерите на
                счупената част е напълно възможна да се изработи
                на струг.Малко е играчка но може да се направи.
                Нито е от бронз,нито от месинг,нито от алуминий. И точно пък на струг е най-малко вероятно да се направи.Вземи си оригинална клапа ,за да не чешеш после по главата и да търсиш ново бутало.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
                  Нито е от бронз,нито от месинг,нито от алуминий. И точно пък на струг е най-малко вероятно да се направи.Вземи си оригинална клапа ,за да не чешеш после по главата и да търсиш ново бутало.
                  Колеги, Моля Ви бъдете по-конкретни. Нова клапа - съставена от две части струва 180лв всяка част. Груба сметка 2х180=360 лв. Две клапи х 360 лв = 730 лв. То тогава по-добре да взема да си купя още един мотор за части. Това в кръга на шегата, но цифрите са реални. Мисля няма причина да не може да се направи клапа в БГ при положение, че има и техника и кадърни хора. Ако знаете нещо специфично за тези клапи и материала - Моля споделете. Определено ще е от полза за всички във форума. Заедно обикаляме горите - заедно подържаме и техниката.
                  Поздрави

Коментар

До: Suzuki RM 125 - клапа

Вместо отговор ще ти цитирам един господин: Дали от Акорд или от Сивик не зная, но зная едно
                    И ТАТИ МОЖЕ И БАТИ МОЖЕ, НО КОЗАТА СИ ИСКА ПРЪЧ
                    Слагай оригинални.

Коментар

..Това е често срещан проблем /и почти единствен недостатък/ на рм и те
                      искат наистина почистване чат-пат.

Пробвайте да питате Ники от "карловски пиньони" NHM дали няма да се навие да я направи. Иначе най-добре нова, защото като падне пак вътре ..пак ще строши или размаже буталото, а може и други поразии.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 11-01-10, 19:25.

Коментар

Благодарности на Pacharoza - въпроса с клапата е уреден.

Коментар

А ще споделиш ли как е уреден въпроса?Изработване на нови, поръчка или ...?
                          Надявам се решаването на проблема не се изчерпва само с изработка на "клапи" който да стоят неподвижно като тапи на мястото на старите, понеже и такива случаи съм виждал за жалост.
                          Иван Маринов
                          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

ААААААА!!!!!!?????
                            Няма тапи - клапата се прави по старата от същия материал. Специален алуминий и всичко си е по размера. Занесох целия механизъм с двете клапи, за да няма разминаване в отворите от където минава малката ос и да се напаснат добре - за да сработва цели механизъм без усилие. Човека не беше изненадан изобщо - " аааа, атака - няма проблем...".
                            Колегата отдели време, заведе ме за което съм му много благодарен - иначе мястото няма намиране. Като ги сложа на мотора и покарам пак ще споделя.

Коментар

Благодаря за бързия отговор.

А някакви кординати на човека който ги изработва ако може също да кажете.Също така като цена ориентировъчно, време за изработка и т.н.Мисля че би било полезно да се знае понеже тези клапи са сравнително често срещан проблем явно.

Благодаря предварително.
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Пиши на Pacharoza той му има координатите и ще ти каже. Трудно ми е за обяснение въпреки , че и аз ходих до там. Като не съм местен.
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X