Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ,вентилатор за KMX

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ,вентилатор за KMX

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
    аз на ямахата си бях сложил вентилатор от компютър,незнам обикновен или необикновен беше ,но вършеше добра работа когато мотора почне да прегрява..... то малко трябва да помогне за охлаждането ....... направих му стойка от детски конструктор

и го захранвах с презареждащи се батерии 10 на брой
    ИДЕЙНО!

Коментар

Знаеш ли... това което ми направи впечатление, но реших че нещо не съм видял е че ти е на обратно вентилатора... така духа срещу радиатора... по този начин ли е по-добре? Или ако си е на същото място но на обратно сложен т.е. да дърпа въздух от страната на радиатора. Не мога да видя дали това е възможно от снимката.

EDIT: вентилатора си е най-обикновен made in china продукт, но щом ти върши работа, значи е твоя вентилатор!

Коментар

Напротив - не духа срещу радиатора. Сложен по този начин изсмуква въздуха откъм радиатора и го праща назад, т.е. откъм предницата накъм задницата на мотора (както и трябва да бъде).
        Стига разбира се посоката на въртене на перката да е в стандартната посока - на всички вентилатори има обозначено с две стрелки накъде се върти перката и накъде отива въздушната струя.
        Имам даже същия вентилатор и е много мощен (и малко шумен обаче) - ползвах си го даже в офиса да ме охлажда мен
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от MM Преглед на мнение
          .....и го захранвах с презареждащи се батерии 10 на брой

Защо не го захрани от акумулатора, а реши за ди обременяваш живота с тия 10 батерии???
          2015 KTM EXC 450 six days Argentina
          Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
            Защо не го захрани от акумулатора, а реши за ди обременяваш живота с тия 10 батерии???
            Офтопик:
            Брей как си приличат нашите никове
            LZ1HKW
            Реглаж на преден и заден мост
            My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
              Офтопик:
              Брей как си приличат нашите никове
              Еми може и той да е тройкаджия
              Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
              A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
                Еми може и той да е тройкаджия
                Хехехе, не бе cveti, аз съм отличник. Въпроса е да погледнеш на нещата малко по....разгърнато. 3+3 колко прави ???
                2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                  Напротив - не духа срещу радиатора. Сложен по този начин изсмуква въздуха откъм радиатора и го праща назад, т.е. откъм предницата накъм задницата на мотора (както и трябва да бъде).
                  Стига разбира се посоката на въртене на перката да е в стандартната посока - на всички вентилатори има обозначено с две стрелки накъде се върти перката и накъде отива въздушната струя.
                  Имам даже същия вентилатор и е много мощен (и малко шумен обаче) - ползвах си го даже в офиса да ме охлажда мен

Е може и да не съм видял добре... но ако е срещу часовниковата, тогава ще духа срещу радиатора... Както и да е щом работи значи това е вентилатора!

Коментар

Първоначално публикуван от vladko33 Преглед на мнение
                    Защото няма
                    DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                      Е може и да не съм видял добре... но ако е срещу часовниковата, тогава ще духа срещу радиатора... Както и да е щом работи значи това е вентилатора!
                      И без да му гледаш стрелките с обозначенията върху него ще ти кажа, че върти ПО часовниковата стрелка Обикновено всички вентилатори духат КЪМ тези четирите пластмасови ребърца отзад, които държат статора към корпуса. Аз от моторетки не разбирам кой знае колко, но и аз като Краси съм компютърджия
                      Hristo Draganov
                      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Е даа за да спрем спама по темата ще кажа, че си прав а и аз май трябав да си потърся очен лекар... каналчето за кабела се вижда ясно - стрелките не ги гледам защото от край време си имам проблем очите и ако не са с някакъв цвят няма да ги видя (т.е. ако са просто леко гравирани във вентилатора), но кабелния канал трябва да е отдолу т.е. от страната на процесора... Така, че явно не съм видял - чак сега се сетих... Сори за офтопика... Просто съм се нагледал на разни неправилно сложени вентилатори по различни компютри...

Коментар

От: Помощ,вентилатор за KMX

Хора вентилатора трябва да духа към радиатора или да изсмуква въздуха от него?

Коментар

От: Помощ,вентилатор за KMX

Първоначално публикуван от Николай Преглед на мнение
                            Иаз имах същия проблем и направих доста подобрения докато установя че контролера не ми отчита вярно,и сега освен че имам два вентилатора от компютър зад радиатора сложих и алуминиев радиатор подобен на масления на XR за който съм предвидил да сложа термореле от BMW 75-83градуса утре ми пристига и то.Сложи си поне вентилатори много помагат досега не съм имал проблеми за разлика от други на които им извря водата.

Всичко с вентилаторите излиза 0.6кг.струва си ефекта е голям.
                            Колега би ли казал какъв е твоя вентилатор или поне е бил?(марка,модел)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X