Имам следния проблем с Kавазакито, при продължително изкачване почва много да загрява и явно трябва да се слага вентилатор.Въпроса е какъв и от къде да го намеря, защото мислих да слагам от РС но като го разгледах ми стана ясно че ще работи до първата локва.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Помощ,вентилатор за KMX
Свий
X
-
Иаз имах същия проблем и направих доста подобрения докато установя че контролера не ми отчита вярно,и сега освен че имам два вентилатора от компютър зад радиатора сложих и алуминиев радиатор подобен на масления на XR за който съм предвидил да сложа термореле от BMW 75-83градуса утре ми пристига и то.Сложи си поне вентилатори много помагат досега не съм имал проблеми за разлика от други на които им извря водата.
Всичко с вентилаторите излиза 0.6кг.струва си ефекта е голям.
-
Re: Помощ,вентилатор за KMX
здравеите колеги аз имам сащия проблем като вашия как да сложа тея вентилатори тея дето са за компютар не са ли за 220V ток
и как да ги направя до определени градоси да се включват или да ги направя с копче ако може направо да го снимате и да ми го пуснете да го видя как е станало.мерси предварителноKTM EXC 250 2т.1999г/BETA Tehno 250 Trial/KTM EXC 300 2006.
Коментар
-
Re: Помощ,вентилатор за KMX
Не са за 220в - за 12 волта и за 5 волта са, в зависимост от големината и предназначението на вентилаторите. Но 80 мм и 120 мм са си на 12 волта, то по-малък и няма смисъл да слагаш.Hristo Draganov
http://htftp.domainbg.com/HD/
И аз искам България чиста ! ! !
Коментар
-
До: Помощ,вентилатор за KMX
Здравейте - от ендуро много не разбирам, но пък с компютри се занимавам всеки ден... В този бизнес - както и във всеки друг се предлагат голяма гама от продукти - бързи, бавни, големи, малки, ефтини и т.н. - ще е от полза да се видят тези вентилатори - ако не е проблем... какъвто и вентилатор да си купите не забравяйте, че тези които НЕ са за процесор /най-често по-големите модели/ имат резонен живот от рода на 3-5 години в зависимост от средата... в случая с ендурото по-скоро 2-3 години!
Коментар
-
Никой от изброените вентилатори няма да ти върши никаква работа
За целта си трябва далеч по мощен вентилатор. Може да опиташ с моторче от парно на кола с осева перка. Компютърните са повече от слаби за целта. Трябва да му направиш и дифузьор.
Освен това трябва да мислиш и как ще го захраниш.Последно редактирано от Scrapheap; 21-06-07, 21:53."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
За тая работа се иска дебит. Компютърният вентилатор не може да го осигури.
Върши ти работа малък по размери вентилатор от кола, от автомобилен климатик, и познай от какво - от мотор
Разсшавай се по моргите и си намери вентилатор от мотор, не се опитвай да изобретиш топлата водаПоследно редактирано от Goblin; 25-06-07, 19:38.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
има и добри вентилатори за компютри но не на всяко место можеш да ги намериш, повечето са на втулки а не на лагери и бързо приключват курса, недей забравя и това че не са направени да работят на открито, особено пък за ендуро където е пълно с кал и вода. По-добре послушай тези които казват да си вземеш вентилатор от мотор, той със сигурност е пригоден за тази цел и ще си върши работата.Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
И между другото да добавя - ако моторът ти е направен оригинално без вентилатор, повече от вероятно е радиаторът да е оразмерен така че да не му трябва вентилатор. Сигурен ли си че е радиаторът ти е оригинален, и че работи на 100% ?Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
..не бе гоблин..те кмх совете са направени за разходки из града и леко ендуро..а пичове като ники ги карат на в место триал мотоциклети
..и ..стават де ..ама нормално е да си позагрее-между другото -триалките всички имат вентилатор а радиатора им е много малък и на практика даже и по равното да ги караш в по горещо време пак се включва радиатора-хмм това е-идея е да си вземете вентилатор от триалка-малки са с голям дебит и издържат на всякакви мръсотии..а що се отнася до-компютърните вентилатори -теоретично може да не стават много много но на практика вършат работа
Коментар
-
Аз имам 2 компютърни вентилаторчета 60мм, единият от интел п4 а другият обикновен. Обикновеният издържа 1-2 хиляди километра, а от пентиума двойно. Това при положение че е отпред пред радиатора! Ако успееш да го монтираш отзад и високо ще издържат тройно!
Дебита е достатъчен за да помогне да не загрява мотора когато се бориш с някоя пътека.
Гоблин, тези 2 вентилаторчета ми пиват акумулатора, пак за по голям да не говоря.
КТМ подават много хубав и силен вентилатор за 520cc ендурото SXC модел май беше.
Коментар
-
Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнениеАз имам 2 компютърни вентилаторчета 60мм, единият от интел п4 а другият обикновен. Обикновеният издържа 1-2 хиляди километра, а от пентиума двойно. Това при положение че е отпред пред радиатора! Ако успееш да го монтираш отзад и високо ще издържат тройно!
Дебита е достатъчен за да помогне да не загрява мотора когато се бориш с някоя пътека.
Гоблин, тези 2 вентилаторчета ми пиват акумулатора, пак за по голям да не говоря.
КТМ подават много хубав и силен вентилатор за 520cc ендурото SXC модел май беше.
започваме да навлизаме в компютърната тематика
тука мога да дам доста мнения, даже и за FAN-ове, както им казват на вентилаторитеHusqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09
Коментар
-
аз на ямахата си бях сложил вентилатор от компютър,незнам обикновен или необикновен беше ,но вършеше добра работа когато мотора почне да прегрява..... то малко трябва да помогне за охлаждането ....... направих му стойка от детски конструктор
и го захранвах с презареждащи се батерии 10 на брой"91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
MG Racing Team
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар