Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разработване на нови части?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разработване на нови части?

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    И НЕ ГО КАРАЙ СЪС СТАРИЯ СЕГМЕНТ
    Бе не вярват тия млади момчета!!!
    [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Здравейте! Абе я ми кажете, значи на буталото имаше една стрелка отгоре, тази стрелка на къде трябва да сочи? Към задната гума или към предната??? Защото аз съм го сложил да сочи към предната. Аз смених бензина, с по-малко масло, омаслих филтъра... Работи, но от цилиндъра там където излизат газовете пак тече масалце... Каква може да е причината? Симсонката работи, има мощност, но нещо не ми харесва. Като подам по-рязко газ глъхне...
      Пази душата си, не гумите!

Коментар

Стрелката не знам, ама ключовете на сегментите трябва да са от страната, обратна на ауспуха. Това ако уцелиш, стрелката не е важна.

Коментар

Тази стрелка сочи към отвора на ауспуха. Значи си го сложил правилно. То ако го сложиш наобратно няма и да запали май А иначе ако няма такава стрелка гледаш както каза колегата ключовете на сегментите къде се падат . А и на буталото има едни отвори от едната страна . Тези отвори трябва да са от срещуположната страна на ауспуха. Демек трябва да сочат към карбуратора

Коментар

С две думи съм го нацелил Защото работи! Съмнява ме, че още не са се разработили, и можеби като съм свиканал преди да чувам по-различно как работеше понеже гаиката неможеше да се завие и много силно пръмкаше, а сега е супер... Съмнява ме, че колкото повече го пипам, и се вглеждам толкова повече няма да ми харесва как работи. Сега е добре. Вдруги ден ми пристигат 2 нови сегмента и жилото за километража и ще ви кажа дали има подобрения. Преди съм го засичал вървеше с 65-70км., сега ми се вижда, че пак върви така, но като сложа жилото ще го видя. Абе важното е да върви!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Стрелката не знам, ама ключовете на сегментите трябва да са от страната, обратна на ауспуха. Това ако уцелиш, стрелката не е важна.
              Специално за "СИМСОН" на сегментите ключа се намира към изпускателния отвор.
              Di4ka ти провери ли си симерината на коляновия вал от към маслото на картера дали не всмуква масло от скоростите?

Коментар

Несъм... Но и мен така ме съмнява малко, че фърля от маслото на скоростите. Ще видя като сложа новия сегмент как ще е. Възможно ли е, да е заради него? Въпреки, че те нали не смазват с маслото от двигателя, а от маслото което сипвам в бензина. Как до преди един ден го нямаше това, и като сложих новите части се получи... Нещо немога да свана. Но, ще разбера!

Коментар

Първоначално публикуван от Navitaka74 Преглед на мнение
                  Специално за "СИМСОН" на сегментите ключа се намира към изпускателния отвор.
                  Това защо? Знае ли някой? И как изпускателният отвор не изяжда сегментите?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Това защо? Знае ли някой? И как изпускателният отвор не изяжда сегментите?
                    Така е заложено от завода призводител.

Коментар

Ключът се намира КЪМ изпускателния отвор, но не В него. Ако не ме лъже паметта седи някъде отстрани, просто е в тази посока а не към карбуратора.

Този монтаж се среща при по-стари модели с тесен и единичен изпускателен отвор. По-модерните (демек след края на 70те години при японците) са с двойни и тройни изходи, с мост между тях, и просто слагането на ключа в тази посока не е здравословно за буталото и цилиндъра.

А стрелката винаги сочи към предното колело, поне при японските мотори. Вече ако ауспухът е назад а карбуратора отпред, не знам как ще е. Но такива монтажи са редки, а при двутактовите не знам да има.

Колега за проблемите ти след сглобяването - виж да не ти е изхабена / липсваща шайбата която уплътнява кривката на ауспуха към цилиндъра. По принцип в идеален свят се сменят с нови при всяко сглабяне. Ако пърди от там, може да има този ефект който описваш. Също така ако го караш без страничния капак ще прави странни работи с много особен звук. Пробвано и доказано
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Колега Goblin, прав си! Тази гайка която държи кривката и се завива в цилиндъра, махнах оплатнението, защото се беше прецакало... Трябва да видя да сложа някакво друго оплатнение. Утре ще сменя сегмента, я ми кажете, един приятел ми каза един начин да сложа сегмента без да засегна буталото - цепиш 2 клечки за зъби на по 2, слагаш ги до буталото, и леко спускаш буталото по тях, докато стигне там улея или каквото и да е. Дали ще стане? Защото трябва да сменя долния сегмент, а той ми е много мъчна работа . Благодаря, Ви колеги!

Поздрави, Данаил!

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                          Колега Goblin, прав си! Тази гайка която държи кривката и се завива в цилиндъра, махнах оплатнението, защото се беше прецакало... Трябва да видя да сложа някакво друго оплатнение. Утре ще сменя сегмента, я ми кажете, един приятел ми каза един начин да сложа сегмента без да засегна буталото - цепиш 2 клечки за зъби на по 2, слагаш ги до буталото, и леко спускаш буталото по тях, докато стигне там улея или каквото и да е. Дали ще стане? Защото трябва да сменя долния сегмент, а той ми е много мъчна работа . Благодаря, Ви колеги!

Поздрави, Данаил!
                          Освен с клечки за зъби, се прави с ламарина, свита на тръба около буталото. Ако го правиш без никакви помощни средства, вероятността да го счупиш е голяма, защото сегментите се правят от твърди и доста чупливи сплави.

Има и специални клещи за сегменти, но те са, ако правиш 20 бутала на ден. В твоя случай, ламарината е достатъчна.

Коментар

Аз затова сложих стар сегмент на буталото, защото счупих новия

Коментар

Първоначално публикуван от Di4kata Преглед на мнение
                              Аз затова сложих стар сегмент на буталото, защото счупих новия
                              Пак, че на симсона сегментите са по два лева.

Коментар

Мда! Така е, затова не е проблем, ако трябва да си взема и 10... Важното е да го сложа накрая тоя сегмент и да отнаса бурена...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X