Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разработване на нови части?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разработване на нови части?

Язък за цялата тема. Купи нов.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
      И аз съм чувал за един - два резервоара на празен ход. И периодична проверка на затяганията на гайките, зависи от конкретното желязо.
      Симсонът е с пасивно въздушно охлаждане. Тая работа с празния ход никак, ама никак не я виждам. Бъркам ли, че той прегрява, ако се остави на празен ход дълго време?

Коментар

Не, непрегрява. Досега не е прегрявал! Даже сега едва загрява... Но немисля да сменям сегмента, тъй като неискам да го отварям. Писна ми да правя тея срати машини! Ще карам докато изкара...
        Пази душата си, не гумите!

Коментар

бре. Може и да бъркам.

Колкото до сегмента - пробвано с Трабант - два нови и един стар на едното бутало - върви. Следващото разглобяване не беше заради него. Но чак тогава установих, че единия сегмент е стар.

Коментар

Ами, аз сега ще си поръчам от интернет и мисля, че в до сряда ще го сменя...

Коментар

Смени си сегмента, иначе язък за целия труд.

Симсона си прегрява съвсем качествено, просто като прегрее не задира а спира. Почва да губи мощност, губи губи и накрая спира. Като охлади пак тръгва. Пробвай да качиш някоя планина (на високи обороти с ниска скорост), с една мадама отзад, и ще видиш дали не прегрява
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Ми то всеки иска
                Симсона за времето си беше умопомрачително добра машинка. Изключая гуми, спици и накладки на последните.

От Княжево ходехме на тумби с гаджетата отзад, нагоре към Златните Мостове и после към оная хижа забравих и името. През целия път - първа-втора първа-втора (за тия с четирискоростните - втора-трета). Високи обороти, никакъв въздушен поток. По някое време просто почваше бо-бооо-бооооо и след триста метра ако продължиш да се инатиш - спираше. След 15 минути палиш и тръгваш все едно нищо не е било.

Коментар

Незнам какво става, но Симсонката няма мощност. Мислех, че съм прекалил с маслото, но несъм... Досипах още малко бензин за секи случай и сега става точно това. Пали трудно, няма обороти и гасне...

Коментар

Старият ти сегмент най-вероятно е издухан. Нямаше ли да чакаш новия ?

Колко бензин доля ? Ако ти е обедняла сместа откъм масло, двигателят затяга и после отпуска.

Сложил ли си страничния капак (металния, с надписа S51) на страната където е въздушния филтър ?

Въздушния филтър чист ли е, след това омасли ли го ?

А и ако си пипал карбуратора - там вече нямам мнение. При всички положения - не го карай със стария сегмент. Като се счупи (ако вече не е) ще ти прецака новите части.

При всички положения ако не си сигурен прегрял ли е или не - прилагай златният тест на заплюването. Заплюй го по главата на цилиндъра - ако ти върне плюнката в муцуната - прегрял е. Е няма да я върне де. Но ще я изпари за секунда две и ще остане само петно.

Коментар

Небеше прегрял, знам го това с плюнката. Утре ще източа всички бензин, ще сваля карба и ще изсипя сичкия бензин от него. След което ще си сложа бензин с по-малко масло, както си го правех преди. Сега много цапа, явно му е много маслото, много пуши, много цапа свеща и от кривката там на самата гайка която се завива за цилиндъра тече маслко. За сегмента незнам дали се е счупил, нооо дрънка както и преди. Преди с стария цилиндър пак дрънкаше, и сега отново... Ще го сменя, но незнам кога. Ще си го оправя (рано или късно)! Според мен, неиска да върви заради маслото! Аз като гледам как цапа свеща, и че тече масло от гайката на цилиндъра, а и зад мен прави 50 метра пушек...

Коментар

С предишното си изказване исках да кажа, че задачата с разработването няма едно решение. То кое ли има.

Иначе и моя мотор го разработвах по схемата описана от Гоблин, защото така пишеше в книгата му. Нямах кураж да си правя експерименти...

P.S.
                        Имам представа какво е допуск

Коментар

Предозирането с масло не е добра идея, от това не си мисли че се смазва по добре, само зацапваш свеща и получаваш повече нагар.Според старите книги които съм чел, при разработване на нов двигател се слага по 5-10 % на литър в повече масло.Точно както е писал колегата в началото се пали и се оставя да поработи 5 мин. за да загрее, след това се разработва само на ход.Ако е през летния сезон, това се прави рано сутрин или късно вечер когато температурите са по-ниски, и двигателя се охлажда по добре.Най-добре ще е да намериш някоя книга от "онова време" "Аз управлявам Симсон" , в тях е описано подробно как се разработва.Как се каряаа през първите 500 км, после 1000, 2000 и после нормалната експоатация.
                          Последно редактирано от PACH - Иван Тодоров; 07-03-09, 20:34.
                          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

И НЕ ГО КАРАЙ СЪС СТАРИЯ СЕГМЕНТ

Коментар

Разбрах, разбрах . Няма, поръчал съм нови... Няма да сасипвам хубавата работа...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                                С предишното си изказване исках да кажа, че задачата с разработването няма едно решение. То кое ли има.

Иначе и моя мотор го разработвах по схемата описана от Гоблин, защото така пишеше в книгата му. Нямах кураж да си правя експерименти...

P.S.
                                Имам представа какво е допуск
                                Не съм искал да обидя никого. Само изострям вниманието относно изказвания със съмнителна достоверност, които могат да направят поразии на по-малко запознатите.
                                [URL]http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA[/URL]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X