Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2Т смес има ли срок на годност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 2Т смес има ли срок на годност

Наско е прав бензина си променя цвета,но маслото не се изпарява и сместа си остава годна поне при мен е така,Аз карам с Castrol и съм много доволен Мотул 800 е хубаво,но 18лв. са 500г а какво да кажем за 1л. 32-33 лева мисля че е.Просто няма смисал да давате толкова пари про положение, че има и други хубави масла които са по евтини

Коментар

незнам как е при съвременните мотори но на дядо симсона беше застоял около 2години ко не и повече без да се пали със омаслен бензин като го продавахме хайванчето запали и си вървеше като ракета маслото е било ПРИСТА ОЙЛ невероятно но факт

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
        незнам как е при съвременните мотори но на дядо симсона беше застоял около 2години ко не и повече без да се пали със омаслен бензин като го продавахме хайванчето запали и си вървеше като ракета маслото е било ПРИСТА ОЙЛ невероятно но факт
        При такъв голям застои в чашката на карбуратора бензина се испарява и остава едно лепкаво нещо което е остатака от маслото,много интересно как е запалило хайванчето
        0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от Nasko_Petkov Преглед на мнение
          При такъв голям застои в чашката на карбуратора бензина се испарява и остава едно лепкаво нещо което е остатака от маслото,много интересно как е запалило хайванчето
          и аз му са чудя ама запали тогава и се продаде незнам вече след колко километра им се е запушил карборатора . едни познати преди години си правиха експрименти със едно балканче палиха го на бензин и минаваха на разредител дъртите машини са уникални

Коментар

От мои личен опит знам ,че някаде до 2-3 месеца да престои нищо му няма само на чашката на карбуратора остава едно мазно лепкаво
            в-во.Иначе може да се кара с този бензин.

Коментар

Май последните мнения са базирани на предположения и наблюдения, но как разбрахте бензина смесен с маслото какъв химичен състав има, и запазил ли си е нужните параметри за да не се отрази това негативно на двигателя.
              Сигурен съм че в интернет има научна статия за проблема, така, че по-добре потърсете нещо което е доказано. Мисля, че ще е по-полезно за всички.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

В интернет има такива статии, но за жалост повечето са щатски, и са за щатските бензини, които са доста по-боклучести от нашите. Да, правилно четете Не траят дълго, и оставят отвратителна гнас по карбураторите като остареят.
                За европейските бензини нещата са малко по-различни. Но при всички положения - за уплашените си има Maxima Fuel Stabilizer именно за това. Като складираш бензин да не се разкапва.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

По принцип за състезателни мотори е хубаво бензина да се смесва с маслото около два часа преди каране.Също така бензина трябва да е студен за да има по добро изгаряне.Бензинът преди да се сложи в резервоара трябва да се разбие 3-4 пъти в тубата.Ако се остави бензинът 2 или 3 дни с масло без да се сипва в резервоара,то тогава маслото се оттаява на дъното и моторът може да се шчупи.

Коментар

Kолега, така е и не е така. Смесваш понятията.

- В последния момент преди състезанията се смесват маслата на рицинова основа. С другите няма особено значение.
                    - Студеният бензин - да, но най-вече при четиритактовите. При двутактовите от студа може да не се смесят добре маслото и бензина.
                    - Това с утаяването на дъното и чупенето го забрави. Може би преди трийсет години, с тогавашните масла и бензини. Сега не. А и не виждам кой ще е тоя пишман състезател дето след тридневно каране няма да си разклати малко резервоара преди да тръгне да кара.

Коментар

Колега,а защо на европейския шампионат при 85 кубиковите на първите четирима състезатела,на имена като Max Anstie , Александър Тонков , Джефри Херлингс и др. два часа преди старта бензинът им стой в хладилник,в туба от 10 литра,така че не е само при четиритактовите но и при двутактовите бензинът трябва да бъде студен за да има добро изгаряне... Особено при мотори които имат сериозна подготовка на цилиндъра и глава от известни фирми в Европа и в Америка.Като в Америка може да са ProCircuit а в Европа много частни фирми като БЪДрейсинг .

Коментар

Сам го каза - два часа в хладилник, не във фризер. Да го поохладят малко. А не да го изстудят. А и питай ги дали са с обикновен бензин от бензиностанцията тия двутактовите с подготвените глави на пилотите които цитираш. Нека не спорим.

Коментар

Ники,трябва да карат с над 105 октана бензин,за да могат моторите им да издържат .И мотора се изкарва само за първи и втори манш защото е много разпилен.

П.С : И не съм писал фризер,а хладилник

Коментар

Е нали това разправям
                            Имах предвид че при четиритактовите си позволяват да охладят бензина доста повече, дори във фризер, понеже няма смисъл да го смесват с масло после.
                            Не че ще има особен проблем с добро двутактово масло де. Само да не е под минус двайсет градуса

Коментар

Само да спомена във връзка с годноста на 2т сместа, днес го изкарах три месеца и половина не беше пален, не му бях източвал бензина нито от карба нито от резервуара. Запали от двайстото ритане и след като изчисти след нормалните 50 - 200 секунди започна да си работи като оса с отлежалия бензин!
                              [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Преди години имах извънбордов двигател за лодка. Резервоара му беше много малък и имах навика да си мешам сместа в туба. Едно лято ползвах смес, която беше на повече от 4 месеца. Резултата беше, че за около 5 часа работа с този бензин двигателчето ми блокира. До колкото си спомням маслото беше на сузуки, за извинбордови двигатели. После маистора, които го разглоби, каза че за повече от месец бензина с масло, губи качествата си.
                                P.S. За жалост, никога повече не можа да го зглоби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X