Обява

Свий
Няма добавени обяви.

2Т смес има ли срок на годност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 2Т смес има ли срок на годност

Първоначално публикуван от dab4i_125 Преглед на мнение
    А някой слагал ли е рециново масло в бензина, наистина ли маха нагарите и има ли ефект въобще?
    Аз съм слагал само за миризма ,но за нагари за пръв път чувам накои ако знае да каже
    0888 074 049

Коментар

Здравейте,
      прочетох темата и се сетих, че моя мотор го покрих завих го, но има 3 литра поне в резервоара и понеже е двутактов има и около 90 грама Моторекс. трябва ли да го източа при положение че няма да го карам до ранната пролет това са общо 3-4 месеца ..престой .. ,а и вече има един месец престой
      [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от Nasko_Petkov Преглед на мнение
        Аз съм слагал само за миризма ,но за нагари за пръв път чувам накои ако знае да каже

Не съм казал, но пак повтарям...

Предимства и недостатъци на рициновото масло:

Рициновото масло е растително масло извлечено от растението рицин (Ricinus communis). Представлява мазен киселинен естер, силно сходен с изключително скъпите полиол естери употребявани в производството на естерна синтетика.

Един от проблемите при употребата на рициново масло като базово масло при производството на двигателни масла е съдържанието на стеаринова киселина. Рициновото масло съдържа около два процента стеаринова киселина, и наличието на тази киселина е причината за отделянето на нагар при изгаряне типично за чистото рициново масло.
        Другият проблем е че при смесване с горива с ниско относително тегло (0.735 Sp.G) или авиационен бензин, рициновото масло може да се отдели от горивото при ниски температури (-37ºC и надолу), така наречената сепарация, при която маслото не може да образува смес с бензина.

С две думи, чистото рициново масло е "капризно" при образуването на двутактови смеси, и образува нагар, което влияе пагубно на изпускателните клапи в модерните двутактови двигатели.

В зората на мотоциклетостроенето, рициновото масло е било единственото двутактово масло. Друго масло за двутактови двигатели просто не е съществувало.
        В състезания пък се е ползвало дълго време - който е гледал мотоциклетизъм на писта по Соц. време - ще си спомни специфичната миризма на изгоряло рициново масло, която беше част от чара на състезанията и която не може да се сбърка с нищо друго.

Преимущества на рициновото масло:
        При изброените по-горе недостатъци, човек би се зачудил защо изобщо някой би ползвал рициново масло като базово масло за масло за двутактови двигатели. Причините са много.
        Устойчивост на високи температури: рициновото масло остава течно и не карбонизира до температури над 370ºC. Малко течности могат да се похвалят с такава издръжливост.
        Реакция с металните повърхности: при контакт с метала рициновото масло отделя вещества които подсилват масления слой. Това значително намалява риска от контакт метал в метал.
        Топлинно привличане: Освен всички изброени плюсове, рициновото масло се отличава със свойство с което не могат да се похвалят нито синтетичните, нито минералните не-рицинови масла - естествената му тенденция е да се привлича към топлината. По този начин маслото по естествен начин отива при най-горещите точки в двигателя.
        Стабилност на базовата суровина: рициновото масло е стабилно и постоянно. Не се влияе от реколти, сезони, географско положение на растението и т.н - рициновото масло извлечено в една точка на света е същото като рициновото масло извлечено в друга точка на света от друга реколта. Вискозитета му е толкова стабилен че позволява рициновото масло да се ползва за калиброване на инструменти.

С две думи - чистото рициново масло си действа идеално, НО, трябва моторът да е комбинация от хем наточен двигател, хем да е без клапи, и трябва да го намериш това масло. А и не знам на каква цена е по аптеките ако въобще още го има.

Двутактовите масла на рицинова основа са съвсем друга боя, и там проблемът с нагара е отстранен, АКО се юрка яко двигателя. За това са запазена марка по-скоро за състезания. Също така са незаменими в състезания с двутактови джетове, там клапи по принцип няма, а натоварванията с огромни и постоянни.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
          Здравейте,
          прочетох темата и се сетих, че моя мотор го покрих завих го, но има 3 литра поне в резервоара и понеже е двутактов има и около 90 грама Моторекс. трябва ли да го източа при положение че няма да го карам до ранната пролет това са общо 3-4 месеца ..престой .. ,а и вече има един месец престой
          По принцип имаше една тема за заземяване на моторчетата ни и се сещам, че в нея имаше нещо свързано с това, че не е хубаво нито да се оставя карбуратора празен, нито да се остава бензин в него, но не се сещам какво беше препоръчано. Намери темата и си направи сметка какво е по-добре да направиш!

П.П. Никога не си правете експерименти да оставате карбуратора (или резервоара) с кореселин или каквито и да било други разредители от този вид, защото разяждат всякакви гумички и пластмаси!!
          Димитър Тенев

Коментар

Поне за чистия бензин в затворен съд (резервоар) е доказано практически -
            имам две коли на метан, те си разнасят 1/3 - 1/2 резервоар по половин година и повече. Нищо си му няма, или поне колите не се оплакват, когато метанът свърши. При източване е бистър и мирише приблизително на бензин.

Е, открадват ми го понякога, ама това вече е друга химия.

Коментар

Аз и така или иначе мисля да сменявам игли и жиглйори напролет, но все пак ще бъде кофти ако се изпозапушат през зимата понеже не го паля изобщо

Коментар

Извинявам се за спама.

borisgp а защо не караш?По един път на седмица или поне по един път на две седмици не мисля, че е кой знае какъв проблем (ако в карането включил изразходването на един резервоар бензин).После нов бензин, маслаце и мотора да чака следващата седмица или нещо такова.
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

и аз се извинявам за спама

Ами много е студено времето при нас и реших да не си правя експерименти със здравето до сега зимата не съм карал ....понеже миналата година искарах бронхит и сега пак го карам иначе ми се кара .....абе ше полудея вече ама....... това ми е първа зима от както имам мотор и се настроивам да остискам до ранната пролет

Коментар

Вчера си чистих резервуара и след като източих бензина в пласмасово шише видях че бензина има друг цвят.Маслото с което карам го прави червен а вчера беше един бледо жълт.Бензина съм го сипал преди седмица дали е негоден вече.Случвало ли ви се e на вас?

П.П Става въпрос за двутактова смес
                    Последно редактирано от Наско Петков; 11-12-08, 17:15.
                    0888 074 049

Коментар

Че говорим за масла,най съм съгласен с Гоблин за маслата на рецинова основа.Така нали и по триала съм запален ,та тук препоръчват когато използваш масло на рец. основа,да го редуваш с пълна синтетика защото то остава много нагар или така наречената карбония.Всяко масло на рец. основа е вредно да се използва дълго заради самия нагар,затова и го редуват ,но да ви кажа тук не го и използват толкова много.Преди време даже ги разобличиха Кастрол че моделите на масла като ТТС и 747 не са пълна синтетика а са на синтетична основа,много хора се разочароваха за това защото си е чиста измама а и 747 не беше никак ефтино.Да ви каза че за сега са най добри Мотрекс пауеркрос,Мотул 800 офроад Суноко 2т и още Цепса Екстрийм2т И 2 3 марки от американските.
                      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Аз карам само с мотул 800 и нямам проблеми нито с нагари,запушване на карбуратора.Дори и безина в резервоара не ми се променя а е стоял повече от 2 седмици.За мен мотула е наи-доброто масло ако греша нека ме поправи някой

Коментар

Първоначално публикуван от Bochev_crezy Преглед на мнение
                          Аз карам само с мотул 800 и нямам проблеми нито с нагари,запушване на карбуратора.Дори и безина в резервоара не ми се променя а е стоял повече от 2 седмици.За мен мотула е наи-доброто масло ако греша нека ме поправи някой
                          Това че за теб мотула е най-доброто масло е чудесно.
                          Но как разбра, че не се е променил бензина ти след 2 седмици престой в резервоара? Химичен анализ? По миризмата и цвета?
                          Когато пишеш такива констатации тук е нужно да се обосновеш така, че да е ясно кое, как и защо.

http://oil.hit.bg/oil5.htm тук има стара статия за бензините от която можете да научите доста неща. Всъщност бензина не е вещество а е смес от стотици видове въглеводороди. С времето те се окисляват и след време бензина вече не е бензин Добавянето на 2Т масло пък още повече усложнява нещата със състава на горивото и неговата трайност.
                          2010 CRF 250 R

Коментар

Извинявам се пред Димитър и му блягодаря за пояснението.А аз искаш да кажа,че цвета не ми се променя(наблюдавам го с просто око)

Коментар

Първоначално публикуван от Bochev_crezy Преглед на мнение
                              Извинявам се пред Димитър и му блягодаря за пояснението.А аз искаш да кажа,че цвета не ми се променя(наблюдавам го с просто око)
                              На мен няма за какво да се извиняваш.
                              Важното е тук да се пишат вярни и смислени неща, защото много хора четат форума и приемат всичко казано за чиста истина.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Не е критерия маслото, с каквото и масло да караш от колкото и пари да е бензина винаги си променя цвета ако щеш и от 80 лв да караш.Това са моите наблюдения.
                                0888 074 049

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X