Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един въпрос за ускорителна клапа на Хускварна 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Един въпрос за ускорителна клапа на Хускварна 125

Първоначално публикуван от GSXR Преглед на мнение
    Попринцип тази клапа се отваря в точно определен момент тои е някъде околп 6500 оборота А е така защото когато е затворена тя пречи на газовете да излизат бързо и да хипервентилират двигателя в ниски обороти. Ако я направиш да се отваря преди двигателя да е достигнал нужните обороти ще хипервентилираш двигателя в ниски и ще загубиш мощностав нискя диапазон на обороти.
    Погрешна е мисалта, че клапата спомага мощността в високи а е точно обратното тя спомага двигателя да има мощ в ниски
    П.С. Еи цяла лекция изнесох
    Напълно съм съгласен с теб ! Мисълта ми беше дали е възможно да се направо да отваря на по-ниски обороти (за да върви по-добре на ниските)
    Защото в момента отваря сигорно някъде на 6500-7000 оборота (ако не и повече)
    Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Е тя като е затворена подобрява работата в ниски А иначе ти се отваря съвсем нормално 6500-7000 си е напълно в стандарта.
      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Преди имах хускварна но двигателя беше като крос, т.е. клапата беше механична с центробежен принцип. Теглил съм си мануали така че все някъде има в нета, търси и там пише как са зацепките!
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
          Преди имах хускварна но двигателя беше като крос, т.е. клапата беше механична с центробежен принцип. Теглил съм си мануали така че все някъде има в нета, търси и там пише как са зацепките!
          Търсил съм във всички сайтове които са в темата мануели, но никъде няма за TS 200R
          Аз не съм много запознат с двигателите и незнам, за да дърпа рязко какво трябва да прави клапата (да отваря или да затваря-незнам), но в момента дърпа рязко на около 7000 оборота, а до колкото знам тази клапа е, за да е мощен мотора на ниските си обороти

Краси ако ми намериш някъде мануел ще съм ти много, много благодарен
          Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Да то ти се струва, че в високите помага клапата защото тогава придърпва, но всъщност 2т двигателите набират мощност в високи обороти дори и без тази клапа. Ако например нея я нямаше просто мотора щеше да е още по слаб в ниски а в високи щеше да си е същата оса
            KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Клапата стой затворена на ниски обороти и отворена на високи.
              Може да се кара и без клапа, както примерно са 85 кубиковите кросове но там за ниски забрави.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                А ако може да те питам 125 ли ти е била?

Коментар

да,125

Коментар

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
                    Аз не съм много запознат с двигателите и незнам, за да дърпа рязко какво трябва да прави клапата (да отваря или да затваря-незнам), но в момента дърпа рязко на около 7000 оборота, а до колкото знам тази клапа е, за да е мощен мотора на ниските си обороти
                    Абе Chaveto нищо ти няма на клапата бе човек точно така трябва да си е по добре не я базикаи няма смисъл.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                      Абе Chaveto нищо ти няма на клапата бе човек точно така трябва да си е по добре не я базикаи няма смисъл.
                      Благодаря ти Ноо ...
                      Ето снимки на състоянието и в момента ...

това, което каза Димитър не е ли вярдно ...
                      Първоначално публикуван от Димитър
                      Лошо.
                      Липсва ти една алиминиева част на която се закачат жилата и една желязна част с палец която задвижва самия вал посредством пружината която се вижда вътре.

Ако всичко е ОК много ще се кефа

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X