Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един въпрос за ускорителна клапа на Хускварна 125

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Един въпрос за ускорителна клапа на Хускварна 125

Значи става вапрос за тая клапа дето е между цилиндара и аускуха.Мотора ми е husqvarana WR 125 кубика 2002.Става вапрос за ендуро версията а не чистия крос ако има значение де.Играх си с тая клапа и са мотора ми не се реже.Ако някоЙ се е зблъсквал с такав проблем да пише.Ас пипах това жилото дето влиза ватре.

Ускорение ! УскорителНа клапа !! ХускваРНа !!!
    еДин вЪпрос !!!
    Последно редактирано от Goblin; 17-01-08, 04:30.

До: ЕДин вЪпрос за УскорителНА клапа на хускваРНа 125

Няма да те питам от какъв зор реши да си "играеш" с клапата - ако мотора се е режел преди, а е престанал след като си си поиграл с клапата, най-вероятно клапата просто остава затворена, при положение че трябва да отвори около 7200 оборота. При някои мотори такъв вид играчка може да доведе до контакт между клапата и буталото, който почти винаги те връща в първи клас.

Схема на клапата за WR 125 - 2002 можеш да видиш в това упътване, на страница 113.

http://www.husqvarnausa.com/manuals/...R125manual.pdf

На страница 112 пише че нормалният реглаж е в затворено положение клапата да е на 0.4 до 0.5мм от буталото. Ако все още нищо не се е счупило - не го прави сам. Намери си човек който разбира.
    Последно редактирано от Goblin; 17-01-08, 19:46.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

До: Еин вапрос за оскорителан клапа на хускварана 125

Много ми помогна та ас исках тая клапа да се отваря повече и пипах настроиките на жилата нешто 7500 оборота мноо мо се виждат незнам ама моита преди това от по рано се режеше ама повече няма да се правя на механик.

Коментар

Клапата не е за по-добро рязане, а за по-добро вървене на ниски обороти. Целта и е да покрива изпускателния отвор при по-ниски обороти.

Хората са я изчислили да отваря в правилния момент. Рязането идва не от това че отваряйки се клапата е добавила някаква мощност, а от това че отваряйки се изцяло, клапата престава да пречи на потока изгорели газове.

Ако просто я нямаше, мотора ти пак щеше да се реже еднакво на високи оборити - просто щеше да върви по-зле на ниски обороти.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          Клапата не е за по-добро рязане, а за по-добро вървене на ниски обороти. Целта и е да покрива изпускателния отвор при по-ниски обороти.

Хората са я изчислили да отваря в правилния момент. Рязането идва не от това че отваряйки се клапата е добавила някаква мощност, а от това че отваряйки се изцяло, клапата престава да пречи на потока изгорели газове.

Ако просто я нямаше, мотора ти пак щеше да се реже еднакво на високи оборити - просто щеше да върви по-зле на ниски обороти.

Здравей Goblin Като начало се извинявам, че пиша в темата на колегата, но така и неможах да си реша проблема ... Мотора ми е Сузуки ТС 200Р (никъде не мога да намеря мануел за ТС 200Р и за ТС 125Р)
          Аз също имам проблем с тази клапа. Ето снимки на състоянието и в момента ...

Самоче на мен ми липсва някаква част
          Ето какво каза Димитър по този въпрос ...

Първоначално публикуван от Димитър
          Лошо.
          Липсва ти една алиминиева част на която се закачат жилата и една желязна част с палец която задвижва самия вал посредством пружината която се вижда вътре.
          Ти какво ще кажеш по въпроса От къде мога да си намеря тези части и колко парички ще ми коства
          Последно редактирано от Chaveto; 20-01-08, 11:01. Причина: Забравих да пиша за какъв мотор става дума
          Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

До: Един въпрос за ускорителна клапа на Хускварна 125

Лошо, за TS 200 не открих part диаграми, появяват се само за RМХ.
            Ето ти един link да погледнеш клапата на РМХ-а, но не знам дали е същата като на TS-а и дали са взаимозаменяеми частите.
            http://www.suzukiownersclub.co.uk/fo...TID=55339&PN=2
            Коя година е мотора?
            DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
              Лошо, за TS 200 не открих part диаграми, появяват се само за RМХ.
              Ето ти един link да погледнеш клапата на РМХ-а, но не знам дали е същата като на TS-а и дали са взаимозаменяеми частите.
              http://www.suzukiownersclub.co.uk/fo...TID=55339&PN=2
              Коя година е мотора?
              аз не съм много, много по ремонтите и незнам дали са взаимозаменяеми
              Относно годината е между 93-95
              В докоментите пише, че е 84-та, но тогава изобщо не се е произвеждал този модел
              Сузуки ТС 200Р се произвежда от 89-90 до 96-та година
              Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

От 1989-та до 1996-та година се произвежда Сузуки ТС 200Р - http://www.suzukicycles.org/TS-TC-series/TS200R.shtml

А Сузуки ТС 125Р само 1991-ва (говорим за 125Р ) - http://www.suzukicycles.org/TS-TC-series/TS125.shtml

Коментар

Ще видя дали мога да намеря нещо но да ти кажа честно за TSR200 ме съмнява. Ще ти пиша лс ако намеря.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Ще видя дали мога да намеря нещо но да ти кажа честно за TSR200 ме съмнява. Ще ти пиша лс ако намеря.
                    Добре
                    Благодаря

Коментар

Ех колеги с тея клапи сте го закъсали При мене механизма е доста прост, за учудване тея идиоти Италиянците точно тази клапа са я напражили много проста, за разлика от други неща.
                      KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Според мен си ми работи, но отваря на доста високи обороти, защото след като влезне в големи обороти като чели отпушва и набиря много рязко

Коментар

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
                          Според мен си ми работи, но отваря на доста високи обороти, защото след като влезне в големи обороти като чели отпушва и набиря много рязко
                          Ами точно де така трябва да бъде по принцип това е упражнението което прави тази клапа.Дали не и трябва някаква настроика си е друг въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                            Ами точно де така трябва да бъде по принцип това е упражнението което прави тази клапа.Дали не и трябва някаква настроика си е друг въпрос.
                            Значи трябва да намеря някой, който да направи някаква настроика за да се отваря на по-ниски обороти

Коментар

Попринцип тази клапа се отваря в точно определен момент тои е някъде околп 6500 оборота А е така защото когато е затворена тя пречи на газовете да излизат бързо и да хипервентилират двигателя в ниски обороти. Ако я направиш да се отваря преди двигателя да е достигнал нужните обороти ще хипервентилираш двигателя в ниски и ще загубиш мощностав нискя диапазон на обороти.
                              Погрешна е мисалта, че клапата спомага мощността в високи а е точно обратното тя спомага двигателя да има мощ в ниски
                              П.С. Еи цяла лекция изнесох
                              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X