Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕТЗ 251

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЕТЗ 251

Колега ако ми кажеш как да го наглася тва нещо ще съм ти благодарен както казах вече мотора и с ел-запалване

Коментар

Първоначално публикуван от bigman3 Преглед на мнение
      Колега ако ми кажеш как да го наглася тва нещо ще съм ти благодарен както казах вече мотора и с ел-запалване
      http://bgsimsonimz.forumotion.net/t292-topic

Коментар

Първоначално публикуван от bigman3 Преглед на мнение
        http://bgsimsonimz.forumotion.net/t292-topic
        Прочети малко и пак питай.

Коментар

Колега прочетох го но никъде не видях как се центрово ЕТЗ с ел-запалване!

Коментар

Някъде по статора трябва да има два или три болта, това играе ролята на авансова плочка, вече съм забравил дори и как изглеждаше, но като се върне малко по посока на часовниковата стрелка, би трябвало да се намали предварението. Това обаче трябва да се направи с часовник , защото рискуваш да преебеш центровката напълно.

Коментар

Да знам го тва чудо но проблема е че нямам часовник с какво може да го измеря до друг начин !

Коментар

Поне аз друг начин не знам .......

Коментар

Колега тва го знам за плочката ама проблем е че нямам часовник как да го измеря по друг начин

Коментар

Преди 35 години и аз нямах. Ползвахме втулка, или разпробита свещ и обелен електрод-металната му основа е щампована през 1 мм.

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                      Преди 35 години и аз нямах. Ползвахме втулка, или разпробита свещ и обелен електрод-металната му основа е щампована през 1 мм.
                      Това с електрода ми хареса, умно решение.Аз си правех нарочна пръчица, на която нарязвах нишани с пила.
                      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

А аз като по гламав първо си регулирам чукчето,паля мотора оставам го между ниски и средни и въртя плочката наляво или надясно до като най много повиши оборотите,стягам и филма с глупавите часовници свършва,между другото проблема с този мотор може да бъде и горивен.

Коментар

Нещата г/д са ми ясни но проблема е че не разполагам с часовник как може да го изменя с друго нещо !

Коментар

А бре ти не четеш ли какво ти пишем?!
                            Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Специално заради тебе разрових сергията и снимах един елементарен инструмент който е ползвал баща ми около петдесет години, но пак ти казвам, че не е прецизен както часовника, за това намери някой който има часовник и направете най-накрая тая пуста центровка. Ето ти снимки, но ако го правиш не забравяй да сплескаш малко милиметровата пръчка в горния край за да не падне при буталото.......... Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037117831.jpg
Прегледи:1
Размер:193.9 КБ
ID:5719676Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037117833.jpg
Прегледи:1
Размер:183.3 КБ
ID:5719677

Коментар

Колега, това, че не правиш центровка не ти е проблем. Тези машини доволно добре се държат в целия диапазон на реглажа на предварение. Да, в единия край започват да въртят обратно вала, но ти не си стигнал до там. Потърси проблем в горивната система, имам пред вид смесването в карба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X