Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Балкан 50...аномалиии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Балкан 50...аномалиии

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Талибански технологии в действие....
    Прецизна центровка по този начин, може да стане само с много късмет...След като при поставена шпонка, не можеш да направиш центровката, значи някъде другаде е сбъркано. Най-вероятно хлабината на контактите. Правилно сглобено и грамотно експлоатирано си е надеждна машина. Друг е въпросът, че рядко се среща добре поддържано такова мотопедче. Балканчето е изключително проста машина, но в никакъв случай, не е за прости ора.
    Тази "талибанска технология" е написана в книгата за мотопеди и мотоциклети Балкан. Ааа причината за невъзможността да се даде достатъчно предварение не е в контактите, а другаде...например износване на рамото на чукчето, там където го натиска гърбицата.

Коментар

Прави се с контролна лампа и нещо за мерене, за да стане точно. Сега има много части и на твое място, бих помислил за изхвърляне на чукчето.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Прави се с контролна лампа и нещо за мерене, за да стане точно. Сега има много части и на твое място, бих помислил за изхвърляне на чукчето.
        Еее тука вече си прав, ама на 100 процента. Замислял съм се, ама и аз не знам много как да стане. Дай, ако имаш някаква идея. Аз си мисля за транзистор, управляван от чукчето, което подава на емитера импулс и го отпушва. Дали с един транзистор,диод и резистор ще ми се размине?

Коментар

С транзистор ама ще трябва и акумулатор или кондензатор, а и нещо трябва да ги зарежда. Аз съм го правил преди, с цел вдигане на мощност, но така и не усетих такава и си възтанових традиционната схема.
          Последно редактирано от raico; 26-11-14, 22:21.

Коментар

Може да насадиш цялото запалване от някой скутер или ако щеш от моторен трион.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X