Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Балкан 50...аномалиии

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Балкан 50...аномалиии

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Талибански технологии в действие....
    Прецизна центровка по този начин, може да стане само с много късмет...След като при поставена шпонка, не можеш да направиш центровката, значи някъде другаде е сбъркано. Най-вероятно хлабината на контактите. Правилно сглобено и грамотно експлоатирано си е надеждна машина. Друг е въпросът, че рядко се среща добре поддържано такова мотопедче. Балканчето е изключително проста машина, но в никакъв случай, не е за прости ора.
    Тази "талибанска технология" е написана в книгата за мотопеди и мотоциклети Балкан. Ааа причината за невъзможността да се даде достатъчно предварение не е в контактите, а другаде...например износване на рамото на чукчето, там където го натиска гърбицата.

Коментар

Прави се с контролна лампа и нещо за мерене, за да стане точно. Сега има много части и на твое място, бих помислил за изхвърляне на чукчето.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Прави се с контролна лампа и нещо за мерене, за да стане точно. Сега има много части и на твое място, бих помислил за изхвърляне на чукчето.
        Еее тука вече си прав, ама на 100 процента. Замислял съм се, ама и аз не знам много как да стане. Дай, ако имаш някаква идея. Аз си мисля за транзистор, управляван от чукчето, което подава на емитера импулс и го отпушва. Дали с един транзистор,диод и резистор ще ми се размине?

Коментар

С транзистор ама ще трябва и акумулатор или кондензатор, а и нещо трябва да ги зарежда. Аз съм го правил преди, с цел вдигане на мощност, но така и не усетих такава и си възтанових традиционната схема.
          Последно редактирано от raico; 26-11-14, 22:21.

Коментар

Може да насадиш цялото запалване от някой скутер или ако щеш от моторен трион.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
            X