Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за луфт на колянов вал !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за луфт на колянов вал !

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    Не се занимавай с глупости,мотора е добре...
    От това дето чета и аз клоня на там , но не ми се рискува. Много пари се изръсих , а повече няма. Жив ме изяде тоз мотор..
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Човече, видях темата ти и дори ме е яд да ти пиша, каквото и да е било. А има неща, които съм ти ги казвал много пъти, но те все не се случват поради една или друга причина ....
      P.S. За съжаление аз продължавам да мисля, че това просто не е твоя мотор ..... Ти си упорит и ще оправиш нещата, но така ще е до следващия път и т.н.
      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Абе аз не знам това твоя мотор ли е или не,но според мен нямаш проблем.
        Yamaha Yz450F
        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
          Човече, видях темата ти и дори ме е яд да ти пиша, каквото и да е било. А има неща, които съм ти ги казвал много пъти, но те все не се случват поради една или друга причина ....
          P.S. За съжаление аз продължавам да мисля, че това просто не е твоя мотор ..... Ти си упорит и ще оправиш нещата, но така ще е до следващия път и т.н.
          Знам , Миро , знам ! Говорили сме не веднъж , ама е ... такова е ... кво да направа. Да го закрепя и да го дам някой друг да си блъска главата ?!? Като знам какво ми е на мен , не ми дава душа , да го дам на някой дето ше си изброй последните парички и после ще си блъска главата...

Хванал съм се на хорото , ще го играя до край , нямам избор. Накрая наистина ще ме хванат лудите , и ще си сложа двигателя от Ямахата на рамката на Тм-а , и поне ще знам , че ще карам без притеснение , пък и има СТАРТЕР .

Ще видим какво ще излезе...
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo929 Преглед на мнение
            Абе аз не знам това твоя мотор ли е или не,но според мен нямаш проблем.
            Дано не , само да се видим сега с Тоци Бегали и ще покаже.

П.п Знам , знам , не ме почвайте , всички болежки му се обадиха на тоз моя котър ! Хубавата новина е ,че 90 % от него е сменено хахаха като смяна и другите 10 % и ще заприлича на мАтор хахах Хиля се ,ама не е смешно

Коментар

Има различни хлабини лагери и най-често има и разлика при различните производители ! Не веднъж сме го яли тоя с лагерите а относно вала там за да го пренабиеш толкова трябва просто никога преди да не си правил нещо подобно .От друга страна биелата има бронзови ограничители , който още при разработката на мотора са се напаснали спрямо този ти луфт на вала и сега ако го отвориш най-вероятно ще кажеш ,че и биелата мърда .Карай си го така и не си отваряй рана на Д-то и няма да сбъркаш
              Uaz 469 2.4 D MB
              KTM 600 ROTAX
              Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
              Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Според мен също няма проблем. Вала дори и да мърда то и биелата мърда в буталния болт. Също така най вероятно след като загрее малко вала и се стяга в лагерите, и няма как да мърда.
                EXC TPI 2019

Коментар

Без значение от силикони , шайби , втулки... , този луфт го има ако:1- лагерите се движат в картерите , 2-лагерите се движат по оста на вала , 3-това е фабрично заложеният луфт в лагерите който трябва да го има. Ако са първите две , значи имаш проблем , ако е третото , значи всичко е наред/както е според мен/.
                  В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Лагерите трябва да са с РАДИАЛНА хлабина С3(С4), от което се определя увеличен луфт в студено състояние. Луфтът на тези лагери е почти еднакъв в радиална и аксиална равнина.
                    Търси причината другаде.
                    Ако имаш менюал, там трябва да е дадена ширината на сглобения колянов вал. Провери я.

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                      Без значение от силикони , шайби , втулки... , този луфт го има ако:1- лагерите се движат в картерите , 2-лагерите се движат по оста на вала , 3-това е фабрично заложеният луфт в лагерите който трябва да го има. Ако са първите две , значи имаш проблем , ако е третото , значи всичко е наред/както е според мен/.
                      Мисля ,че лагерите няма как да се вдижат в картерите , понеже с много зор ги набутахме там където трябва. Да се движат по оста на вала - също не , проверено, влезе ли лагера , няма мърдане . За съжаление , в мануалите дето имам , информацията за мотора е брутално озязана , няма нито инфо за хлабини , нито луфтове , нито токове - нищо ! Само основни неща дето и без книги си ги знаем...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                        Лагерите трябва да са с РАДИАЛНА хлабина С3(С4), от което се определя увеличен луфт в студено състояние. Луфтът на тези лагери е почти еднакъв в радиална и аксиална равнина.
                        Търси причината другаде.
                        Ако имаш менюал, там трябва да е дадена ширината на сглобения колянов вал. Провери я.
                        Лагерите са Койо С3. Имам мануал , но информация в него няма...много орязана версия е и има само основни неща вътре...

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
                          Има различни хлабини лагери и най-често има и разлика при различните производители ! Не веднъж сме го яли тоя с лагерите а относно вала там за да го пренабиеш толкова трябва просто никога преди да не си правил нещо подобно .От друга страна биелата има бронзови ограничители , който още при разработката на мотора са се напаснали спрямо този ти луфт на вала и сега ако го отвориш най-вероятно ще кажеш ,че и биелата мърда .Карай си го така и не си отваряй рана на Д-то и няма да сбъркаш
                          Върхо това дето казваш не се бях замислял , ма ми звучи доста логично честно казано...
                          Ще го подкарам , само да намеря къде му изгубих токовете хаха

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                            Според мен също няма проблем. Вала дори и да мърда то и биелата мърда в буталния болт. Също така най вероятно след като загрее малко вала и се стяга в лагерите, и няма как да мърда.
                            Е не съм го проверявал като загрее , щото нямаше проблем и не исках да го отварям така без причина , сега обаче се наложи да го отворя заради токовете и констатирахме тоя луфт..

Коментар

На ямахите всички лагери мърдат, демек нищо не се набива. Единствено в картерите влизат на преса и след това се завиват разни планки.... да ги държат здраво там, но към валовете си влизат съвсем спокойно. На старата ми Ямаха по същия начин мърдаше вала и не съм имал никакъв проблем.
                              EXC TPI 2019

Коментар

Да вдигна малко темата , луфта на коляновия вал е отстранен ! Сега имам друг проблем ,чието решение не мога да измисля и се чудя , центровка ли е , засядане на жилото на газта ли е , мръсен филтър ли е /макар ,че преди да блокира мотора преди много време , чистих филтъра , но мотора седя доста време без да се акра/ или карбуратор.... след като се качи видеото ще го споделя...

С две думи: мотора пали от раз , държи обороти на празен ход без проблем, форсира се добре, на оборот върви добре , НО , вкарам ли го по пътеките където се почва едно лазене на 1-ва с леко газ , на ниски обороти и САМО НА СКОРОСТ, мотора забива муцуната всеедно няма гориво, стисвам съединителя и възпламенява , опитам да потегля пак забива ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X