От: Олюпен никасил
Колеги, някой използвал ли е повечко буталата Намура да сподели мнение?Решил съм да взема пак такова, но четох из чуждите сайтове, и май не се изказват много ласкаво за тях, другия вариант е Vertex, за което е ясно, че си е марка и ще ми излезе с около 30-тина лева по скъпо.
Колеги, някой използвал ли е повечко буталата Намура да сподели мнение?Решил съм да взема пак такова, но четох из чуждите сайтове, и май не се изказват много ласкаво за тях, другия вариант е Vertex, за което е ясно, че си е марка и ще ми излезе с около 30-тина лева по скъпо.
.Занесох цилиндъра за повторно замерване и след справка с Менюъл-а се оказа, че цилиндъра няма износване и трябва да сложа бутало с размер А(стандартно), за да имам 6 стотни хлабина м/у бутало и цилиндър както е по Менюъл.Предния собственик, най-вероятно изобщо не е замервал цилиндъра, и е сложил каквото бутало му е изпаднало, а то беше размер C, с което хлабината е била 4 стотни още един фактор подпомагащ затягането...Тъй като не ми се чакаше 2 месеца за доставка на бутало със стандартен размер поръчах от БобиМХ бутало ProX размер B, с него хлабината е 5 стотни и трябваше да му правя разработка.Понеже виеха и лагерите на коляновия вал се наложи да цепя двигателя, за да ги сменя, но така и така беше разглобен смених всички лагери, семеринги и гарнитури по двигателя, за да е както трябва и да не отварям пак след известно време, всичко останало беше в перфектно състояние дискове и пружини на съединителя са без износване с размери за НОВИ
Коментар