Колеги мотора ми отказа да пали ! Купих му нова свещ има бензин има токове не иска да запали ! Защо може да е които може да помогне моля .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с aprilia rotax rally 123
Свий
X
-
От: Проблем с aprilia rotax rally 123
Да не би поради някаква причина да си задавил , даже направо удавил мотора ?!?! Смени бензина !!!
Източи всичкия бензин , източи карбуратора и пробвай с нов бензин!
Може да отвиеш свещта и да поднесеш една запалена клечка кибрит към отвора на свещта / разбира се като държиш клечката с някаква клеща например/ !
Аз преди време имах такъв проблем ! Ток има , бензин има , ама не пали ! Нито на бутане , нито на скорост, нито на стартер - никак! Чистих карбуратора и пак не искаше. Накрая смених бензина и след няколко проби на скорост мотора запали !!!
П.п Провери и дали жилото за газта не ти е заяло в отворено положение /провери там където жилото влиза в карбуратора/ , понякога се подмъква и мотора се задавя яко !!Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
-
Карба. го отварях всичко си е наред .. Свеща е чисто нова NGK хвърля доста силен ток прасках и в цилиндъра бензин и изобщо не припалва .. Вече не знам от какво може да е освен да е изгубил компресия ! ;хх
Коментар
-
Значи стига се до това почна да гърми из ауспуха но си палеше после почна да гасне и като изстине пак си пали само като загрее гасне .. Казах си от свещта е купих нова свещ и изобщо не иска да припали слагах старата същото ! Сега пак пробвах да запали вадих свещта ритах без нея после я подсуших и я сложих няма никакъв признак а е мокра !
Коментар
-
Ако е спрял изведнъж.... най-добре сваляй цилиндъра за оглед! И моя преди време така спря изведнъж и после няма палене
, резултата - надран цилиндър и бутало ! Отваряй да видиш, не е кой знае каква философия , а ако не разбираш го закарай при някой дето знае какво прави!
П.п Преди още повече време
, ми се счупи едната пъпка , която не позволява на сегмента да се върти !!!! Тогава мотора почна да пали трудно, после спря да пали на стартер , а после и на бутане не искаше да запали ! Добре ,че изкарах късмет и не стана беля със сегмента
Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар