Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с aprilia rotax rally 123

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с aprilia rotax rally 123

Колеги мотора ми отказа да пали ! Купих му нова свещ има бензин има токове не иска да запали ! Защо може да е които може да помогне моля .

От: Проблем с aprilia rotax rally 123

Отвий кръглото капаче на карбуратора,в което влиза маркуча за бензина-с голяма отверка се отваря.Вътре имаш един фин филтър,извади го внимателно,продухай/изчисти/промий и го постави отново.
    Едно време ми се запушваче често и не искаше да пали.

Успех

Коментар

Мерси брат сега ще пробвам да видим ще има ли резултат !

Коментар

Не е от това колега пробвах .. Чист си е филтера ;х

Коментар

Да не би поради някаква причина да си задавил , даже направо удавил мотора ?!?! Смени бензина !!!
          Източи всичкия бензин , източи карбуратора и пробвай с нов бензин!

Може да отвиеш свещта и да поднесеш една запалена клечка кибрит към отвора на свещта / разбира се като държиш клечката с някаква клеща например/ !

Аз преди време имах такъв проблем ! Ток има , бензин има , ама не пали ! Нито на бутане , нито на скорост, нито на стартер - никак! Чистих карбуратора и пак не искаше. Накрая смених бензина и след няколко проби на скорост мотора запали !!!

П.п Провери и дали жилото за газта не ти е заяло в отворено положение /провери там където жилото влиза в карбуратора/ , понякога се подмъква и мотора се задавя яко !!
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Ако си сигурен в карбуратора и искрата, провери си ангренажния ремък. Тези боклуци имат този гаден навик
            Успех!
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Това мисля , че е 2-такта.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

2T e

Коментар

Ами тогава му капни малко бензин в дифузьора и го сритай. Ако припука отваряй карбуратора.
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мда или със спринцовка капни малко бензин право през отвора на свеща, завий същата и опитай да сриташ, ако припука... отаваряй карба
                    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Карба. го отварях всичко си е наред .. Свеща е чисто нова NGK хвърля доста силен ток прасках и в цилиндъра бензин и изобщо не припалва .. Вече не знам от какво може да е освен да е изгубил компресия ! ;хх

Коментар

А как се стигна до тук ? Изведнъж изгасна или след няколко дена без палене отиваш до него и не пали ?

П.С.Махни свеща и върти 4-5сек на стартер,завий свеща и опитай пак.

Коментар

Значи стига се до това почна да гърми из ауспуха но си палеше после почна да гасне и като изстине пак си пали само като загрее гасне .. Казах си от свещта е купих нова свещ и изобщо не иска да припали слагах старата същото ! Сега пак пробвах да запали вадих свещта ритах без нея после я подсуших и я сложих няма никакъв признак а е мокра !

Коментар

Махни свещта , прекарай буталото малко преди Г.М.Т. , и с една тънка отвертка опипай буталото дали няма дупка.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Ако е спрял изведнъж.... най-добре сваляй цилиндъра за оглед! И моя преди време така спря изведнъж и после няма палене , резултата - надран цилиндър и бутало ! Отваряй да видиш, не е кой знае каква философия , а ако не разбираш го закарай при някой дето знае какво прави!

П.п Преди още повече време , ми се счупи едната пъпка , която не позволява на сегмента да се върти !!!! Тогава мотора почна да пали трудно, после спря да пали на стартер , а после и на бутане не искаше да запали ! Добре ,че изкарах късмет и не стана беля със сегмента

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X