Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукани гуми.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Спукани гуми.

    Е от шум, зависи от шума. Доказано е, че хищниците, например лисицата не се плаши от изстрел. Сега пернатите там вече по друг начин стоят нещата. А за идеята да се поставят шипове някакси ми изглежда доста крайна и смешна. Ама българска работа. Всичко може да се очаква от нашите мили сънародници. Също не одобрявам мненията на някои колеги, с които обиждат ловджиите. Всеки си има гледна точка. Определено методът, по който се подхожда не е правилен, но всеки си прави своето. Както имаше една поговорка "Всеки си шета на акъла".
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

    Коментар


    • #47
      От: Спукани гуми.

      Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
      Е от шум, зависи от шума. Доказано е, че хищниците, например лисицата не се плаши от изстрел. Сега пернатите там вече по друг начин стоят нещата. А за идеята да се поставят шипове някакси ми изглежда доста крайна и смешна. Ама българска работа. Всичко може да се очаква от нашите мили сънародници. Също не одобрявам мненията на някои колеги, с които обиждат ловджиите. Всеки си има гледна точка. Определено методът, по който се подхожда не е правилен, но всеки си прави своето. Както имаше една поговорка "Всеки си шета на акъла".
      Има обаче една мъъъничка подробност - моторджиите освен да понатупат виновника не са казали нищо повече, докато ловците отиват директно на убийство с тия телове, въжета и пушки. Тоест опираме пак до неадекватния отговор на едни срещу действията на други. Нещо като това да стреляш 3 пъти в някой покатерил се на черешата ти. И то без тя да е в собствената ти градина. Почти всички ловци носят алкохол на ловните излети и го употребяват къде след, а къде и по време на същите тези излети. Лесно е да си представи човек какво би могло да се случи ако точно в разгара на седянката след лова ендуристи попаднат на такива ловци, повишили градусите с нещо над 40-те. Ако пък недай си боже възникне и спор, прерастващ мълниеносно в пререкание кой крив и кой прав, то крачката до това на някой да не му издържат нервите и да употреби оръжието си така както не бива е много малка, дори прекалено. Според мен, да се случи подобна ситуация е само въпрос на време, особено като гледам постоянно растящата конфронтация между ловците и останалите.

      Коментар


      • #48
        От: Спукани гуми.

        В края на краищата ще минем на мусове и въпроса ще се реши... Жалко само за пичовете, които са изгорели...

        Коментар


        • #49
          От: Спукани гуми.

          Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          А, да бе, изобщо не се плаши, никак даже...
          Дедото нали беше надзирател в ловното и обикаляше из района с едно ЧЗ 350 служебно .И като ме е водил с него съм видял как реагират животните на шумът от мотора.Много добре знаят кой шум до какво води.Поздрави.
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • #50
            От: Спукани гуми.

            Това е вярно, аз имах предвид шума от атв-тата и моторите из горите. А не такива постоянни с които животните свикват. Те и от тракторите не се притесняват толкова, щото са свикнали с тях.

            Коментар


            • #51
              От: Спукани гуми.

              Аз до сега проблем с ловци не съм имал,въпреки,че не одобрявам това хоби.С ловната дружинка от селото където ми седи мотора се разбирам.Вечер преди каране ги питам къде ще им е гонката и на там не карам.Натъквал съм се на други дружинки.Посред гонка.Спират ме хората,поговорим,обясняват къде е безопасно.Дори са ме канили на обяд.Много от тях са ми обяснявали,че даден дивеч не се плаши от мотора,но и много видове бягат.Между другото нашата ловна дружинка има за миналата година 26 прасета.Обаче хората захранват,бракониерите/месарите/ са ги ограничили до минимум.Аз карам в този балкан непрекъснато.А и сме 3 мотора общо.Карам и към Бухово,Кремиковци,Ябланица.Техни дружинки не съм срещал до сега.Единствено над Чурек се натъкнах на опъната през пътеката тел.Не мога да кажа кой я е поставил.Но си беше за мотористи или атв-исти.Та с две думи разбирателство може да има.Единственото нещо,което не одобрявам е напиването по време на лов.При нас не остава нито един ловец,който да може да си стои на краката на прибиране.Между другото в линка от ловния форум видях ник съвпадащ с участник в този форум.Дано е само съвпадение.Друго мнение бях изградил за този човек.На слука на всички ловци и безаварийно на всички.
              Последно редактирано от СПИДИ; 23-06-10, 20:11.

              Коментар


              • #52
                От: Спукани гуми.

                Колега в една тема точно това бях писал... аз виждам повече дивеч от "ловците". Факт... На два-три пъти ги засичам и всеки път гася двигателя, та да не им тормозя кучетата, но те гледат като теле в зеле и нищо... Аз си поздравявам чинно всеки, който срещна в гората. Веднъж налетях на двойка англоговорящи пенсионери и си им кимнах чинно и намалих оборот - отсреща също ми кимнаха, макар да не знаеха, че говоря английски - ей така от добра култура. Е при нашата "ловна" дружинка гледат като овце през повечето време Може и да не са били точно ловци - не знам... Във всеки случай на т.нар. пусия редовно намирам огън и остатъци от биренки... Така животни няма да дойдат - това аз дето не съм ловец много добре го знам. Ако дойдат, ще дойдат малките хищници или бездомните кучета от близките села и ще изровят остатъците, а точно това, което трябва уж да ловят няма да припари до остатъци от огън!

                Мани...

                Коментар


                • #53
                  От: Спукани гуми.

                  Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                  какъв трябва да си да насочиш пушки срещу нас ?!?!
                  Гьорев, не сте единствените. На мен също ми вдигаха пушка, изричайки пикантни думички по адрес на моите роднини от женски род. И то членове на селската ни дружинка!
                  От един член на същата тази дружинка получих и заплахи, защото съм "бил подал" сигнал против тях, че стреляли по пеликана, които беше дошъл в блатото. Не съм ги натопил аз, но ако знаех какви ги вършат щях с удоволствие да го направя.
                  И точно такива като тези "ловци", които слагат шиповете из гората, гърмят по патиците на Искъра ежедневно и в продължение на седмици след забраната. Живея на 50метра от реката и съм видял с очите си.

                  Не допускат ли тези хорица, че като слагат тези шипове може и техните гуми да се понапукат. Сигурно и те струват доста, както беше споменал оня от ловджийския форум.
                  А дали някой пострадал моторист няма да се досети, че със събраните през лятото "ловджийски" шипове може да изненада ловците през късната есен!?



                  П.С. Малеее, сега изчетох цялата тема на ловците от даденият по-горе линк. Това се нарича Престъпление! Колко дълги шипчета, как се острели, къде се поставяли и т.н. и т.н. Абе тия нормални ли са. Нали ще се набоде някой или по-лошо, ще се разпори. После какво правим!? Малоумници. С техните камъни по тяхната глава - ще има спукани гуми и по джиповете, защо не и почупени вишки, колибки. Недейте така бе, другари ловци! И ние сме хора, какви са тези шипове дето ни острите. Плюс това сега е лято, идете и си извадете капаните. Сега не е ловен сезон.
                  Добре, че при нас още ги няма тези изобретения. Щото може и друго да направим в отговор ама айде.....

                  И един въпрос: Всеки вика "Избяга дивеча". Нали като избяга ще иде все някъде, там ловци няма ли да има!? Защо никой не каза "Заради тези мотори и атв-та подплашеният дивеч дойде в нашата гора!? Не може прасето да се зарови под земята. Или това е лесно оправдание!? защото като донесоха при нас фазани да се размножат ги застреляха едва на 20метра от клетките. За това, че запушват дупките на лисиците и ги чакат да се покажат и да ги гръмнат; за това, че ходят на фарове за зайци или слагат машинки за птиците!
                  Имам снимки и на разложено прасе в примка. За това май няма дивеч, а не заради моторите!

                  И точно тези, които заплашват и слагат капани за мотористите не се съобразяват и с правилата на лова. Все се каня да взема един апарат и да направя хубави снимчици по поречието на Искъра,после да се обадя на някой телефон и да се направи една рутинна проверчица. Половината дружина ще изгори! На вечер трепят по 4-5 патици минимум/за един човек/, после ги дават на кучетата. Това ли е философията на лова!?
                  Дано не се покажат планките по нашите горски пътища, че тогава наистина няма да има дивеч!
                  Последно редактирано от Evgeni Enduro; 25-06-10, 13:41. Причина: допълнение
                  "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                  А+
                  LZ1DRZ

                  Коментар


                  • #54
                    От: Спукани гуми.

                    Преди малко ми се обади приятел по телефона /който е ловец и моторист/ и ми каза, че на 30.06.2010 /Сряда/ от 18.00ч на центъра в с.Войняговци ще има среща на представители на лова и ендурото. Причината за срещата са точно тези неразбирателства между нас. Районът, за който ще се преговаря е от Курило някъде до Локорско или Кремиковци, не знам точно!
                    Ако има желаещи, нека да присъстват. Не е необходимо да са много хора, просто по един представител от мотогрупичка. Аз лично няма да присъствам защото утре пътувам в провинцията, но ще се включа директно по телефона като Цветан Цветанов в сутрешния блок по БТВ

                    Може би това е пътят към взаимното разбирателство. Нека опитаме да се договорим цивилизовано, а не шипове, стоманени въжета и други "гениални" идеи на някои малоумници.
                    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                    А+
                    LZ1DRZ

                    Коментар


                    • #55
                      От: Спукани гуми.

                      Аз може би ще присъствам...
                      KTM Fen

                      Коментар


                      • #56
                        От: Спукани гуми.

                        И какво стана на срещата ?

                        Коментар


                        • #57
                          От: Спукани гуми.

                          Първоначално публикуван от kenanov Преглед на мнение
                          И какво стана на срещата ?
                          Ами всичко мина нормално и успяхме да постигнем споразумение. Аз също присъствах на срещата нищо, че първоначално казах точно обратното.

                          Реши се следното: От 1 октомври да се кара САМО по черните пътища /без пътеки/ и да се тръгва не по рано от 11.00ч.!
                          Като се координираме с председателите на ловните дружинки къде конкретно се намират и ловуват. Пусна се лист с имената и телефонните номера и всеки един от нас ще получи такъв списък.
                          Като реша да карам над Локорско примерно, обаждам се на дружинката и питам къде ще е техният ловен терен за еди коя си дата. Казват ми къде е и аз НЕ минавам оттам.
                          Имаше предложение да се кара само един ден от уикенда, но не се прие.
                          Ловците бяха добронамерени, даже получихме покана да присъстваме на техния събор,дори да отидем с моторите!
                          Обяснихме, че ще предадем и на останалите, но не носим отговорност за поведението на другите мотористи, и естествено всеки сам преценява действията си.
                          Аз лично обещах и ще изпълня обещанието си, защото не мисля, че така поставените условия ни ощетяват кой знае колко!

                          П.С. През септември ще има още една официална среща, на която ще присъстват повече хора и ще се обсъдят и проблемите свързани с бракониерите и шиповете по горските пътища и пътеки.
                          Последно редактирано от Evgeni Enduro; 05-07-10, 23:27.
                          "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                          А+
                          LZ1DRZ

                          Коментар


                          • #58
                            От: Спукани гуми.

                            Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            .. Почти всички ловци носят алкохол на ловните излети и го употребяват къде след, а къде и по време на същите тези излети. Лесно е да си представи човек какво би могло да се случи ако точно в разгара на седянката след лова ендуристи попаднат на такива ловци, повишили градусите с нещо над 40-те. Ако пък недай си боже възникне и спор, прерастващ мълниеносно в пререкание кой крив и кой прав, то крачката до това на някой да не му издържат нервите и да употреби оръжието си така както не бива е много малка, дори прекалено. Според мен, да се случи подобна ситуация е само въпрос на време, особено като гледам постоянно растящата конфронтация между ловците и останалите.
                            Защо тези хора употребяват алкохол , след като носят оръжие и боепрпаси???????? На пръсти се броят истинските ловци-тези които спазват правилата за носене на оръжие, подготвени физически, притежаващи необходимите умения и знания и не на последно място, спазващи периодите през които се ловува! голямото болшинство са Сульовци и най-вече Пульовци които искат поне малко да приличат на мъже(плащат си за разрешителните, без дори "да си губят времето" за курсове) !! От тях идват проблемите !!
                            "Суетата, е любимият грях на дявола"!

                            Коментар


                            • #59
                              От: Спукани гуми.

                              Ето го въпросният шип.
                              Прикачени файлове
                              Polaris Magnum 500
                              Mercedes ml320

                              Коментар


                              • #60
                                От: Спукани гуми.

                                Почти на същото място,същата случка.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011799.jpg
Прегледи:1
Размер:239.1 КБ
ID:5314594Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011800.jpg
Прегледи:1
Размер:338.3 КБ
ID:5314595Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011801.jpg
Прегледи:1
Размер:244.7 КБ
ID:5314596Това се случи вчера 23.10.2011г.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:23102011802.jpg
Прегледи:1
Размер:144.5 КБ
ID:5314597
                                Последно редактирано от ivo Svoge; 24-10-11, 13:18.
                                Polaris Magnum 500
                                Mercedes ml320

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X