Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спукани гуми.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спукани гуми.

Понеже гледам, че някоИ се точат да намерят ''злосторниците'' и да ги изкъртят от бой, понеже били местни и няма как някой от селата да не знае кой слага шиповете. .................... Спете спокойно, никого няма да намерите и да претрепете. Колкото ние навремето намерихме кой ни открадна гончетата от лова в Буйново и Сатовча /писал съм за това в темата за Изгубени кучета/. Даже предлагахме на селяните кола от Германия /тази, с която бяхме дошли там, едно много яко Мицубиши Галант турбодизел/, само да ни кажат кои са майсторите. Е няма, и няма . Мълчат като партизани. А и да не забравя - имайте предвид, че в чуждо село и керемидите бият . Да не си ходите на 4 крака?
    Последно редактирано от мишоци; 21-06-10, 22:22. Причина: допълнение
    Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
    Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Ето това е причината - адския шум /рев, дандания ....../. Още по-кошмарно е, когато е двутактова помия.
      Аз пък ще ти кажа, че това НЕ е причината и когато тя присъства никога не е една! Веднага давам за пример какво се случи миналата или по миналата година в областа над Нови Искър. Беше по време на ловния сезон, 2-3 джипа пълни с ловджии и кучета пукат гуми при преминаване през локви. Бяха открити приспособления подобни на тези горе. Предположението беше, че тази гадория са я направили хора, които били изключени от ловната дружинка за този сезон или горския... но за него нищо не разбрах, явно е имал зъб на някой.. и така. Ето пример, че не сме ние единствените, които пречат в гората! Ето как един прави лошо на друг и покрай това го отнасяме ние! Жалваме се, обсъждаме това един на друг и на всичкото отгоре ни нападате вие и казвате, че ние сме виновни. Големи хора четете и пишете в този форум и от толкова време не разбрахте, че на българина всеки му пречи!
      Доколкото за шума... това е нещо, което е естествено за нашия вид спорт. Гледайте ендуро филми и клипове, състезания, вижте как реват моторите, нормално е и ние да искаме така, все пак повечето от нас сме млади и енергични. Мишо, не смяташ ли, че е в пъти по-добре да съм в гората с мотора и да си бръмча, отколкото да поема по пътя на мойте съученици, да пуша трева и кой знае още какви гадости...
      Само се чудя кога ще дойде деня, в който всички ще започнеме да се уважаваме и толерираме, поне в този форум ?! Не е редно да заставате срещу нас по какъвто и да е начин, нали уж се водиме "едно семейство" ? Аз също съм имал проблеми с джипари и мотористи, но никога не съм казал нещо лошо, даже напротив, просто така съм възпитан.
      Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:11.
      KTM Fen

Коментар

И как точно да забранят 2т мотоциклетите?Ами 2т резачките за дърва, 2т двигателите за лодки и т.н.?Току така едва ли ще се дадат фирмите.Да не говорим колко по-тих е 2т двигателя от 4т. Поне мойте наблюдения са такива. От всички състезания и карания, където съм пристъствал, когато минават заедно 2т и 4т мотор, 2т-то не може го разбра запалено ли е.

И как да си караме моторите тихо? А джиповете в калта как да ги карат тихо колегите? Ами из нивята, където пътят е като магистрала как да караме тихо? Да слезем да бутаме може би? Ловците си правят кефа като ловят, ние си правим кефа като караме бързо!

мишоци нямам нищо лично към теб, даже винаги са ми интересни постовете ти, но как да обикаляме балкана с bmw R серия? Или поне кои са расовите тихи мотоциклети?

Извинявам се, че постът ми може да изглежда малко остър, но не мисля, че това е начина, който ловците трябва да прилагат, за да се справят с "проблема си". Все едно ние пък да почнем да слагаме капани за ловците и да им разваляме вишките и т.н.Някак си не ми допада тази идея.
        Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:13.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от VaHk0_ Преглед на мнение
          И как точно да забранят 2т мотоциклетите?Ами 2т резачките за дърва, 2т двигателите за лодки и т.н.?Току така едва ли ще се дадът фирмите.Да не говорим колко по-тих е 2т двигателя от 4т.Поне мойте наблюдения са такива.От всички състезания и карания където съм пристъствал когато минават заедно 2т и 4т мотор, 2т-то не може го разбра запалено ли е.

И как да си караме моторите тихо?А джиповете в калта как да ги карат тихо колегите?Ами из нивята където пътя е като магистрала как да караме тихо?Да слезем да бутаме може би?Ловците си правят кефа като ловят, ние си правим кефа като караме бързо!

мишоци нямам нищо лично към теб, даже винаги са ми интересни постовете ти, но как да обикаляме балкана с bmw R серия?Или поне кой са расовите тихи мотоциклети?

Извинявам се че поста ми може да изглежда малко остър, но не мисля че това е начина който ловците трябва да прилагат за да се справят с "проблема си".Все едно ние пък да почнем да слагаме капани за ловците и да им разваляме вишките и т.н.Някак си не ми допада тази идея.
          Покорно благодаря, и аз чета Твоите и намирам, че си улегнал и с хладен разум мъж. А за моторите и по-специално за R-гамата на BMW аз имах нещо друго предвид, а именно удоволствието, което получаваш без да тормозиш всичко живо наоколо. Всъщност да кажа, че на мене никой не ми пука гумите. И това със сигурност е така, просто защото не съм си го изпросил.

Забелязвам едно тенденциозно отношение към ловците, като че ли имате 100% доказателства, че именно те са ви сложили шиповете. Кой ловец хванахте да го прави? А? Или някой гъбар? Тая ваш'та работа е като преди векове историята със Звяра от Геводан. Хиляди невинни животни /вълци/ са били безпощадно избити, само защото някой идиот е внушавал на хората, че убийствата на овчари в планините са дело на чудовищен, демоничен вълк. А впоследствие се изяснява, че това са действия на психопат.
          Казвам го не за друго, ами щото изкарахте ловците по-черни от Дявола, а нямате никакви доказателства, никакви . Да не се окаже, че местния вулканизатор прави кинти от вас, или че някой луд му е кеф да ви гледа сеира? А може и да са малки деца. Аз като се сетя ние какво правехме навремето .........
          Последно редактирано от мишоци; 21-06-10, 23:26. Причина: допълнение
          Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ivo Svoge Преглед на мнение
            Рано или късно ще стане белята с тия шипове.
            При нас в Габрово вече стана.
            Мой приятел и съсед,си набоде крака на такъв шиш. Човекът е излязъл да бере гъби в съвсем близка гора. Без да подозира нищо, стъпва на такова творение и си пробожда цялото ходило. Той по принцип е тежък и шишът се е показал отгоре. Човекът го е извадил и се е прибрал в къщи, но не е потърсил спешна помощ, а си е провел самолечение, което не е било напълно адекватно.
            След два дена, кракът се подува и започва да го боли доста силно и той отива на лекар. Лекарят констатира, че има силно възпаление на крака и в момента е на доста силни антибиотици. Казали са му, че ако се е забавил малко имало огромна вероятност да се наложи ампутиране на крака.
            Човека няма хал хабер от мотори, АТВ-та, лов или дърва.
            Това е истина, ако някой не ми вярва, ще се постарая да набавя снимков материал.
            Моето мнение е, че това е дело на хора, които нямат никакви скрупули и морал. Това е дело на страхливци, подлеци. Дали са ловци или селяци, които си пазят горите или просто някой така за кеф-пожелавам им да им се случи, същото като на моя съсед.
            Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:16.

Коментар

Погледнете им форума и им вижте писаниците - та те съвсем явно демонстрират с тези иновации. Баща ми е основател на нашата ловната дружинка, вярвайте ми, ако можеше да прочете писаниците им, щеше да го е срам да се нарече ловец наред със тях. Та те описват случай как застреляли сърна с малко и после, за да не било само малкото, застреляли и него. Като знам и нашите нови тука какви са, картината става пълна. А така, ето ти и случай и аз така им пожелавам, но не на тях да се случи, ами на детето им. Да се върне с извадено око или пък изобщо да не се върне. Това просто не са хора и генофонда им трябва да бъде изтрит. Да се доуточня - тези типове нямат ни най-малкото право да се наричат ловци - за тях народът е измислил друго име-" месари",защото същите изроди нямат скрупули и да бракониерстват и така нататък.
              Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:18.

Коментар

А на мен също никой не ми пука гумите все още. ВИНАГИ минавам тихо покрай туристите, поздравявам ги, не им вдигам прах и пушилка. С ловци вземане даване също нямам. Даже сега в топлото време дори избягвам да карам по местата около Варна, където хората ходят на пикник и разходки.

И все пак, дразгите ендуристи-ловджии не са от вчера или днес. През няколко месеца се започва отново старата песен на нов глас и едно и също се повтаря ли повтаря, а лично аз до решение на проблема не виждам как може да се стигне. Дори да се докаже, че ловци правят "капаните" и местните ендуро-клубове и ловджийски дружинки да стигнат до някакво компромисно решение, пак ще останат множество самостоятелни "бойни" единици, които ще са или извън клубовете или извън дружинките и ще нарушават "правилата".

А тезата за местния вулканизатор и на мен ми минаваше през акъла не веднъж. В днешно време хората правят какво ли не за пари.
                Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:19.
                Иван Маринов
                Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Забелязвам едно тенденциозно отношение към ловците, като че ли имате 100% доказателства, че именно те са ви сложили шиповете. Кой ловец хванахте да го прави? А? Или някой гъбар? Тая ваш'та работа е като преди векове историята със Звяра от Геводан. Хиляди невинни животни /вълци/ са били безпощадно избити, само защото някой идиот е внушавал на хората, че убийствата на овчари в планините са дело на чудовищен, демоничен вълк. А впоследствие се изяснява, че това са действия на психопат.
                  Казвам го не за друго, ами щото изкарахте ловците по-черни от Дявола, а нямате никакви доказателства, никакви . Да не се окаже, че местния вулканизатор прави кинти от вас, или че някой луд му е кеф да ви гледа сеира? А може и да са малки деца. Аз като се сетя ние какво правехме навремето .........

Мишо...кажи ми тогава какъв трябва да си да насочиш пушки срещу нас ?!?! Това стана миналата година, есента. Бяхме група и карахме над Бухово... пътят ни срещна с огромна група ловджии (буховци), те скочиха, извадиха заредените пушкала, насочиха ги към нас и казаха "СПРЕТЕЕЕЕ!" Мен ме е страх да държа истинско оръжие, пък камо ли да го насоча срещу човек, ами, ако недай си боже, без да иска натисне спусЪка, било то под въздействие на алкохол или друго ?! Какво ще се случи? Бих казал още нещо, но предполагам, че повечето тук ще се обидят, така че ще си затрая. Свидетели за случката има... и все пак, ако смяташ, че това да насочиш заредено оръжие срещу човек е безобидно, тогава не знам какъв човек си! Това не е единствената такава случка... кажи ми какво трябва да е отношението към такива хора..?
                  Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:20.
                  KTM Fen

Коментар

По-горе го написах ясно - тези хора не си дават сметка какво причиняват... Това е все едно тъпанара, който едно кръстовище "побутна" един приятел с двутактова кросарка, та "да тръгнел по-бързо" още на жълто... типа (естествено) падна с мотора от спряло положение и задница на мотоциклета остана под колата на идиота... Скокнахме му пет-шест човека и бяхме сериозно навити да го прекараме през де що стъкла има в колата му, но в един момент си дадохме сметка, че тоя въобще не е разбирал какво причинява... Изплющяха му пет-шест шамара и го пуснаха да си ходи...
                    Последно редактирано от господин никой; 22-06-10, 12:44. Причина: typo...

Коментар

Подкрепям. Абе, момци, абе дали поне веднъж си зададохте въпроса ''аджеба, това нещо как си го заслужихме?'' Тука при мене има огромен горски масив, пълен с елени, глигани и сърни /Франция гъмжи от дивеч, за разлика от милата ни Родина/. И напоследък са се понавъдили няколко гАзАрчета-арабчета с мотори и Куад-ове, или както вие им казвате АТВ-та. И то се юри, како, по цел ден shock:, най-вече събота и неделя. И за капак гАзетата са извадили всичкото глушител от ауспусите и усещането е сякаш до теб излита изтребител на пълен форсаж . Е? Как е, майна? Гот ли е? Шипове няма да сложа, /има далеч по-убедителни методи и хора/ както и не подкрепям този, който ги е сложил там при вас. Не го подкрепям по две причини-
                      1. Не е много ефикасно.
                      2. Може да пострада някой, нямащ нищо общо с вас, а това е по-тъжното.
                      Планината е на всички, добре, съгласен съм, така е. А дали сте чували приказката ''не хвърляйте фасове в тоалетната, аз не ви с*ра в пепелника''. Съмнявам се, че са ви сложили шипове на мотопистата, нали? Но съм убеден, че също така не провеждат таксациите и ловните излети на нея?
                      Колега, във Франция гъмжи от дивеч, защото там ги няма тукашните ловци, ако мога да ги нареча такива, защото тези се броят на пръсти. Всички останали са бракониери и мисля, че е по-малкото зло да бръмчи някой в гората, отколкото някой пиян с оръжие в ръка, който се мисли за безсмъртен да трепе животни и да раздава правосъдие, защото и аз съм имал случай миналата година с такава дружина, която ни излезе на среща с пушките да се разправя, а същевременно сме се засичали с ловци и сме спирали да ги питаме на къде да караме, за да не им пречим и сме се разбирали като хора. А относно това дали сме сигурни, че са те тези, които слагат шиповете, аз съм на 100% сигурен, защото за мястото, което говорим няма туристи и живеещи в близост и единствените, на които може да пречим са само те.
                      Последно редактирано от viki terzieva; 24-06-10, 17:23.

Коментар

Абе нали Сульо и Пульо стават ловджии!Само да се хванат в някой лев и веднага.
                        Нали ги знам при нас из Габрово,разни свинчури от по 200 кила,едвам си влачат дебелите задници тръгнали с пушките да трепят животни.
                        Това ми било спорт и тези -спортисти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Абе нали Сульо и Пульо стават ловджии!Само да се хванат в някой лев и веднага.
                          Нали ги знам при нас из Габрово,разни свинчури от по 200 кила,едвам си влачат дебелите задници тръгнали с пушките да трепят животни.
                          Това ми било спорт и тези -спортисти!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Gyorev Преглед на мнение
                            Мишо...кажи ми тогава какъв трябва да си да насочиш пушки срещу нас ?!?! Това стана миналата година, есента. Бяхме група и карахме над Бухово... пътят ни срещна с огромна група ловджии (буховци), те скочиха, извадиха заредените пушкала, насочиха ги към нас и казаха "СПРЕТЕЕЕЕ!" Мен ме е страх да държа истинско оръжие ,пък камоли да го насоча срещу човек, ами, ако недай си боже, без да иска натисне спусака, било то под въздействие на алкохол или друго ?! Какво ще се случи? Бих казал още нещо, но предполагам, че повечето тук ще се обидят, така че ще си затрая. Свидетели за случката има... и все пак, ако смяташ, че това да насочиш заредено оръжие срещу човек е безобидно, тогава незнам какъв човек си ! Това не е единствената такава случка... кажи ми какво трябва да е отношението към такива хора..?
                            E, няма що, пълна идиотия е това, че просто ей така, без да сте ги дразнили са насочили пушките към вас.

Я внимавай! Държа да спомена, че аз съм и моторист, и ловец /законен/. Имам мотор и тук, и в България. Имам също и 2 пушки в БГ и 1 тук. Относно това, което ви се е случило /спуканите гуми и заплахата с оръжие от страна на ловците/ ЗАПОМНЕТЕ, че не подкрепям и не оправдавам никого от 2-те страни. Защото, ако има проблем м/у тях и вас най-елементарното - шефа на ловната дружинка, или направо на Дружеството се свързва с шефа на мото-клуба, или обратно, срещат се и се разбират - ние махаме шиповете, а вие повече не карате насам. Станало е недоразумение, ще го поправим. Съжалявам за случилото се, някой от наш'те ловци е отишъл по-далеч в действията си, това повече няма да се повтаря. Но, моля ви, недейте да карате по тези места, защото моторите ви са ужасно шумни, плашите дивеча, прогонвате го, а в същото време ние правим хранилки, мероприятия, дебнем за бракониери и общо взето цялата ни работа, а и удоволствие отиват на кино от 6 до 4. Ето защо, най-учтиво и другарски би молим да проявите разбиране и да уважите нашата скромна, но гореща молба!
                            Приемете нашите най-искрени извинения за причиненото неудобство! Още веднъж ви уверяваме, че инцидентите са дело на някой, който умишлено цели да внася напрежение и дразги между нашата и вашата организации и членове и Ръководството на Ловна дружина /Дружество/ ...... еди кое си ................ се дистанцира от тези хора и ще им потърси отговорност. А от наша страна вие имате уверенията ни, че това няма да се повтори и виновниците за случилото се ще бъдат най-сурово наказани, в рамките на закона и правилата!

С уважение ....................................

Ето така се прави. Както се казва, добрата дума железни врати отваря. А иначе аз съм дълбоко убеден, че шиповете са самоволна акция на някой ''умник'', а не организирано от ловната дружина.
                            Последно редактирано от мишоци; 22-06-10, 20:58. Причина: правопис
                            Само DIESEL !!!

Коментар

Само че дивеча не се плаши от шума..
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                                Само че дивеча не се плаши от шума..
                                А, да бе, изобщо не се плаши, никак даже...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X