Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Данъците ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Данъците ...

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
    Абсурда е, че за лек автомобил 1600кубика данъка е около 30лв.
    Не разбирам защо се санкционира по такъв начин притежаването на мотоциклети, като са много по-щадящи околната среда и пътищата. Излиза, че дори притежателите на яхти плащат горе-доло същите данъци
    Митак, единия отговор е, че на автомобилите данъка собственост е отделен от пътния данък (Винетката). При моторите данъка е "комбиниран"...
    Също така автомобила е необходимост (малките коли), като при по-мощните коли данъка скача значително (2.0 - 150 к.с. - 150 лв.)
    От трета страна данъка за скутери е в рамките на 10 лв...

Лично аз не смятам че 100 лв на година са голям разход (бензина ми е повече да ида до морето и да се върна) - въпроса е по-скоро какво се прави с тези пари.
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
      От кога е така? Досега никога не са ми искали данъка там.
      В Велико Търново е така от поне 2 години а за София незнам.
      [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
      ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
        Ако си придобил мотора преди 2,5 години не би трябвало да получиш наказателно постановление заради нерегистрирането му в данъчното - изтекъл е срока, в който можеш да бъдеш наказан.

Договора за покупко - продажба не "важи" 15 дена - просто в този срок трябва да го регистрираш в КАТ. За данъчното е 2 месеца. Ако отидете след изтичането на тези срокове ще ви бъдат наложени глоби, но нито в КАТ ще откажат да го регистрират, нито в данъчното.

Намалението на данъка с 50 % при наличие на катализаторно устройство важи и за мотоциклетите, но ако мощността им е до 73 кW. Опитите да ви откажат тази привилегия са незаконни.

П.П. При автомобилите данъка се определя на различен принцип, но това не дава обяснение за тъпнята, че данъците на моторите са толкови скпи, понеже са лукс и глезотия.
        Относно договора има вариянт да занесете копие от него в КАТ и да кажете че в момента мотора не е в исправност за да го регистрирате и така може чак след 2 години да го регистрирате без да има глоба за това.

А това с катализатора за мотоциклети поне в В.Т не важи.
        [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
        ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
          Данъка е в зависимост от К.С не от кубатурата.
          Първоначално публикуван от viki terzieva Преглед на мнение
          Всяка община си определя сама размера на данъците за моторите с наредба, но като ориентир са посочени в Закона за местните данъци и такси:

"(3) Общинският съвет определя с наредбата ... данъка за ... мотоциклети - в размер, както следва:

1. до 125 куб. см включително - от 12 до 36 лв.;

2. над 125 до 250 куб. см включително - от 25 до 75 лв.;

3. над 250 до 350 куб. см включително - от 35 до 105 лв.;

4. над 350 до 490 куб. см включително - от 50 до 150 лв.;

5. над 490 до 750 куб. см включително - от 75 до 225 лв.;
          6. над 750 куб. см - от 100 до 300 лв."

Няма как мотори с еднаква кубатура в една и съща община да имат различен данък. Ако е така, значи има грешка при попълването на документите за регистрация на мотора или при изчисляването на данъка... Така че си ги проверете внимателно
          Дали е лукс притежаването на мотор, дали данъка му е комбиниран, дали не е голям разход 100лв. на година - не знам.
          Знам само, че ендуро мотор да го регистрираш и да плащаш един куп пари на администрацията да се множи и дебелее е безсмислено.
          2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
            Дали е лукс притежаването на мотор, дали данъка му е комбиниран, дали не е голям разход 100лв. на година - не знам.
            Знам само, че ендуро мотор да го регистрираш и да плащаш един куп пари на администрацията да се множи и дебелее е безсмислено.
            Аз съм на пълно за.При положение че никога не карам асвалт.Престъпление е да дам 200лв зе гуми и да ги кача на асвалт.
            МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Само за сведение преди две години в Пловдив плащах на ТТР600-97лв. данък.А на буса ми беше-18лв. е...ти и политиката.А най тъпото е че мотора си го карах с буса до гората(е със малки изключения).Вече нямам този проблемминах на кросов мотор.Стига излишни пари на таз държава,достатъчно плащам за колите.
              [FONT=Comic Sans MS]Копривщица единствена!YZ450F"06 [/FONT]

Коментар

Днес ходих да си плащам данъците в Карлово и разбрах ,че са променени... надолу. Миналата година -225лева за 650 кубика тази- 140лева

Коментар

Първоначално публикуван от dvdesh Преглед на мнение
                  Днес ходих да си плащам данъците в Карлово и разбрах ,че са променени... надолу. Миналата година -225лева за 650 кубика тази- 140лева
                  Колега не знам как издържате на тези цени на данъците при вас.Това не са реални неща.Таз нашата държава се побърка тотално.Някои по компетентен колега може ли да обясни на всички защо и на каква обосновка се плащат такива високи данъци в нашата татковина на мотоциклети които едва ли вредят на пътната настилка или там на каквото и било?Аз не знам на една Газка колко се плаща но сигурно е по евтино от мотор(просто пример)!!!!!

Коментар

Колега при нас е Ориндж Каунти но имаме напредък-намалиха ни данъците за МПС с около 40% , но не от добродушие а защото последните две години гражданите масово сменяха регистрации на МПС в Сопот и Пловдив с което вместо с данъците общината да замогва тя започна да губи данъкоплатци.

Коментар

Първоначално публикуван от dvdesh Преглед на мнение
                      Колега при нас е Ориндж Каунти но имаме напредък-намалиха ни данъците за МПС с около 40% , но не от добродушие а защото последните две години гражданите масово сменяха регистрации на МПС в Сопот и Пловдив с което вместо с данъците общината да замогва тя започна да губи данъкоплатци.
                      Значи все пак в Сопот са различни от Карлово,тъй като преди време имах регистриран бус в община Сопот и данъка си беше добре,в смисъл евтин.Ха дано в Карлово им доиде акъл в общинските главета и да ги бутнат поне още с 40% на надоле та хептен да ви олекне.Късмет

Коментар

На мен за КТМ 450 ми взеха -75лв.За мен лично са много пари за мотор при положение,че на жилището ми данъка е 60 лв.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

моя крос не е регистриран,но имам и яамаха R1,но него пък несъм го вкарвал в даначното,в кат като го регистрирвах ми поискаха билешка от даначното че съм му отворил партида,но аз показах една друга декларация на една кола която съм я вкарал в даначното и така,да го духат че ще им плащам по 110лв. на година
                          YAMAHA YZ450F / Mitsubishi Pajero 3000 V6 / Opel Astra/ suzuki samurai 1.3i

Коментар

Първоначално публикуван от hari_yzf Преглед на мнение
                            моя крос не е регистриран,но имам и яамаха R1,но него пък несъм го вкарвал в даначното,в кат като го регистрирвах ми поискаха билешка от даначното че съм му отворил партида,но аз показах една друга декларация на една кола която съм я вкарал в даначното и така,да го духат че ще им плащам по 110лв. на година
                            Вече има връзка между КАТ и данъчно, тъй че духането ще е до време След това ще си платиш данъка с лихвите, гарниран с глоба.

Коментар

в софия може но ток при нас в малките градове все още няма явно,защото миналата седмица ходих да си плащам данака на колата,и нямаше друго,защото имам и една кола невкарана в даначното,която вече е продадена де
                              YAMAHA YZ450F / Mitsubishi Pajero 3000 V6 / Opel Astra/ suzuki samurai 1.3i

Коментар

Без да те притеснявам ама информацията е навсякъде и то със с дата от 2007 г. вече се опарих с една стара Волга на баща ми която даже незнаех че съшествува и става данък + лихви а в твоя случай + глоба. Така че по добре се оправи преди те да те потърсят защото имаше някакви срокове за обработка на информацията. За Големите градове до края на 2009 а за малките мисля че на тая. Поне аз изгърмях декември

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X