Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Данъците ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Данъците ...

Колко струва данък за Ямаха ВР 450?!

Струва ли си да плащаме данъци, след като в 90 % от случаите ги караме в гората ??
    Последно редактирано от viki terzieva; 25-02-10, 18:50. Причина: Неизползване на главни букви

До: данъците ...

Около 50 лв (общините си решават) - ако ги забаламосаш, че има катализатор - данъка е наполовина.

Дали има смисъл - решаваш сам. Имаше доста обширна тема по този въпрос.
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от tatkobarba Преглед на мнение
      ако ги забаламосаш, че има катализатор - данъка е наполовина.
      Няма такъв филм.Аз като си регистрирвах мотора, преди половин година не ми признаха оригинален сертификат "Евро-3".
      Казаха че за мотоциклети ,в нашата мила родина, нама преференции.
      На Бетата ми 525, данъка за година е 75лева.

Коментар

Явно и за това

... (общините си решават) ...
        Аз моето Кавазаки 750 го обявих с каталаизатор и данъка ми беше 36 лв ...
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Явно и за това

Аз моето Кавазаки 750 го обявих с каталаизатор и данъка ми беше 36 лв ...
          Абе човек ти милост нямаш ли...

Как сега Джартов ще спи спокойно....
          ........................
          Иван Маринов
          CRF 250 X
          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

До: Данъците ...

За успокоение на Джартов ще кажа ,че в Карлово е по-зле.
            Трима приятели с еднакви мотори ХТ600 плащаха съответно:23,180и240лв.,а на село горският си бракува ИЖ-то,защото му бяха поискали 107лв.данък.
            Незнам,по какъв начин се изчисляват тези данъци,но абсурда е пълен.
            Когато няма друг изход- използвай централния вход!

Коментар

Мога да добавя, че и в Перник нещата от три години са мноооооооооооооооого злеДанъка на КТМ-а, 600 сс , ми е ТОЧНО 150 лв и не се знае, какво ще е положението за тази година!Според мен варианта с катализатора е най-добър
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Изчисляват ги по кубици.Аз ходих преди няколко месеца и извадиха една книжка по която гледаха.За моя(YZF426)ми искаха 50лв на година.От 450куб до 600куб беше 75 и над 600куб мисля че беше 150лв.
                Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Вече съм се зарекъл на тая държава нищо да не плащам камоли данък за мотор.Е сега да лапа някой кинти а да не си мръднат пръста да оправят нещо е нема да стане.Докато мога да не плащам няма да го правя.
                  0878424143
                  0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
                    Вече съм се зарекъл на тая държава нищо да не плащам камоли данък за мотор.Е сега да лапа някой кинти а да не си мръднат пръста да оправят нещо е нема да стане.Докато мога да не плащам няма да го правя.
                    И аззз и аззз те питат ли как се изкарват тези пари.
                    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Всяка община си определя сама размера на данъците за моторите с наредба, но като ориентир са посочени в Закона за местните данъци и такси:

"(3) Общинският съвет определя с наредбата ... данъка за ... мотоциклети - в размер, както следва:

1. до 125 куб. см включително - от 12 до 36 лв.;

2. над 125 до 250 куб. см включително - от 25 до 75 лв.;

3. над 250 до 350 куб. см включително - от 35 до 105 лв.;

4. над 350 до 490 куб. см включително - от 50 до 150 лв.;

5. над 490 до 750 куб. см включително - от 75 до 225 лв.;
                      6. над 750 куб. см - от 100 до 300 лв."

Няма как мотори с еднаква кубатура в една и съща община да имат различен данък. Ако е така, значи има грешка при попълването на документите за регистрация на мотора или при изчисляването на данъка... Така че си ги проверете внимателно

Коментар

В община Карлово за миналата година бяха определили максималния размер на сумата спрямо кубиците тази година подочух че щяло да има 20или30% намаление
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Поредната измама според мен от която печелят някои хора.

Давам пример тук се изчисляват данъците на коли и мотори по фискални коне.
                          Хускварната ми е 250 кубика и данъка и е 12 евро,нито повече нито по малко

Хусаберга е 450 данъка е 40 евро нито нагоре нито надолу.
                          Смешно е да се опредля данъка по схемата която има в БГ .Това означава че хора с по стари мотори плащат повече от тези с по нови или обратното.Мотора тук може да е на 10 години щом е 250 данъка е 12 евро,няма разлика между мотор на 10 и една година данъка е един и същ.

Горе колегата казва че данъка за кросов мотор е едисиколко парички,тук мотора не е ли регистриран не плащаш данък.
                          Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                          0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                            ,тук мотора не е ли регистриран не плащаш данък.
                            То и в БГ е така, затова че на който не му се плаща да не регистрира.
                            Beta 525 RR
                            Mercedes G 280 i
                            Toyota Hailux 3.0 TD
                            UAZ 452

Коментар

Кое при нас в България да е наред че и данъците.Имах Кавазаки КЛР650 и се наложи да го продам само заради данъците който са 150лв.Ами на мен това ми са парите за бензин.Сега карам мотор без регистрация пак същите кубици.Ограничавам се да карам само по черно но няма как.Всичко е на местна почва,по общини.Има общини, които не си вдигнаха данъците,но нашата ги удвои.
                              Последно редактирано от viki terzieva; 27-02-10, 13:33.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X