Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Данъците ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Данъците ...

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
    Не неискат предполагам че в случая става въпрос за прехвърляне на собственост а не за регистрация-регистрация е когато за първи път се регистрира в КАТ България.
    Прехвърляне на собственост, а понеже договора ми е от миналата година дали би било проблем или нов договор да напиша с по-скорошна дата ?
    Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от spower Преглед на мнение
      Прехвърляне на собственост, а понеже договора ми е от миналата година дали би било проблем или нов договор да напиша с по-скорошна дата ?
      Договор за прехвърляне собственост на МПС сключен пред нотариус важи 15 дни от датата на сключването
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Договора го писахме на ръка до 350куб.см. не се изисква нотариялна заверка..

Коментар

А може ли някой да каже данъка за самолет и яхта , та да го сравним с данъка на наще "скъпи" мотоциклети?
          В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Аз за мотора ми че е 350 кубика в град Монтана платих 45 лв.
            Поздрави
            [FONT=Arial Narrow][SIZE=5][COLOR=black]SUZUKI DRZ[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              А може ли някой да каже данъка за самолет и яхта , та да го сравним с данъка на наще "скъпи" мотоциклети?
              e те пътен данък не плащат и не подлежат на санкции от КАТ

Коментар

За моторите също не плащат пътен данък , това е данък , че си собственик.
                В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

За ветроходните яхти се плаща данък по 30лв на БТ (бруто тон) т.е за 9-10 метрова ветроходна яхта приблизително данъка е около 120-180 лв. на година.
                  Моторните яхти се облагат на kW мощност на главния двигател. Скутерите минават в графата лодки и данъка е около 2-3 лева годишно.
                  Това са все данъци върху собствеността, а не някакъв вид пътен данък.
                  Като си купя самолет ще пиша, какви данъци се плащат
                  There is no dark side of the moon really. As a matter of fact it's all dark.
                  No wahalla.

Коментар

един приятел има cz 350 cc и данъка беше 6 или 7 лв
                    луд умора няма!!!

Коментар

В КАТ при регистрация на МПС независимо дали е нов внос или вече е ретистрирано в БГ искат бележка с входящ номер от данъчното,и след регистрацията се връщаш в данъчното с големия талон или копие за въвеждане на данните на МПС-то.
                      [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                      ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

На мен Хусаберга ми е 501куб.см и данъка му е 150лв. за това го бракувах. Когато се бракува не се изисква бележка за платен данък. А на КТМ-а, който в КАТ го записаха 450кум.см. ми е 41,2лв . И аз не ги разбирам много ти данъчни ама в тях ножа и хляба така чееее
                        Иво Георгиев
                        Gworkshop

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
                          В КАТ при регистрация на МПС независимо дали е нов внос или вече е ретистрирано в БГ искат бележка с входящ номер от данъчното,и след регистрацията се връщаш в данъчното с големия талон или копие за въвеждане на данните на МПС-то.
                          От кога е така? Досега никога не са ми искали данъка там.
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Абсурда е, че за лек автомобил 1600кубика данъка е около 30лв.
                            Не разбирам защо се санкционира по такъв начин притежаването на мотоциклети, като са много по-щадящи околната среда и пътищата. Излиза, че дори притежателите на яхти плащат горе-доло същите данъци
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от nanego Преглед на мнение
                              Да си излеем и аз душата,че още треперим
                              Директната връзка Кат-данъчно вече е факт.
                              След получаване на писмо миналата седмица,отидох в данъчното за регистрация и за малко не умрях
                              Първо ми написаха акт за незнайно колко гроша,след това ми оцениха данъка на 50кинта-ETZ 251 сметката излезе 144 лв за 2.5 години.
                              Ситуацията се развива в Перниксити
                              Ако си придобил мотора преди 2,5 години не би трябвало да получиш наказателно постановление заради нерегистрирането му в данъчното - изтекъл е срока, в който можеш да бъдеш наказан.

Договора за покупко - продажба не "важи" 15 дена - просто в този срок трябва да го регистрираш в КАТ. За данъчното е 2 месеца. Ако отидете след изтичането на тези срокове ще ви бъдат наложени глоби, но нито в КАТ ще откажат да го регистрират, нито в данъчното.

Намалението на данъка с 50 % при наличие на катализаторно устройство важи и за мотоциклетите, но ако мощността им е до 73 кW. Опитите да ви откажат тази привилегия са незаконни.

П.П. При автомобилите данъка се определя на различен принцип, но това не дава обяснение за тъпнята, че данъците на моторите са толкова висок, понеже са лукс и глезотия.
                              Последно редактирано от ЗМЕЙ; 05-03-10, 21:52. Причина: допълване

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
                                Абсурда е, че за лек автомобил 1600кубика данъка е около 30лв.
                                Не разбирам защо се санкционира по такъв начин притежаването на мотоциклети, като са много по-щадящи околната среда и пътищата. Излиза, че дори притежателите на яхти плащат горе-доло същите данъци
                                Данъка е в зависимост от К.С не от кубатурата.
                                [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                                ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X