Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обичате ли мотористите? :)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обичате ли мотористите?

Колега.. мога да ти гарантирам че почти всеки един мотор на 5-та с почти минимална гас (обороти) не бръмчи като тракрот Но.. си прав, има си граници, стремя се да ги спазвам и почти успявам. Проблема е там че каприза и зависта в моя случай са почти на 100%
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ormr Преглед на мнение
      Проблема е там че каприза и зависта в моя случай са почти на 100%
      Знам ли, аз с такъв дъртанян бих подходил по-заобиколно и мирно. Ако е един.

Ако се окаже, че на всички наоколо им е кипнало, а само той има нервите да се занимава с милицията, работата става дебела. Независимо, че може и наистина да си приемливо тих.

Коментар

Както дядоми все ми казва.. остави го този, такива като него се обработват с мекия брус А и този така си прави мръстно на себе си, те вече го мислят за луд (полицайте) Те като дайдат вкъщи не могат да ми кажат нищо.. нито са ми видяли че съм карал, нито имат някакви доказателства. Те рано или късно ще направят някоя хайка но.. нека се пробват .. това е в кръга на майтапа, все пак винаги съм се стремял да уважавам и спазвам всички правила отностно карането.. не затова че ще говорят какъв съм прост ами затова че не искам да черня името на форума, все пак отпред лепенката OFFRoad-Bulgaria е разположена на цялата табелка

пП. Айде лека нощ..
        OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Аз пък съм живял 5 години в студентски град, като под блока имаше дискотека, а отсрещния блок беше на консерваторията. От тогава никакъв шум не може да ме смути
          Силния шум май повече дразни и без друго изнервените хора.
          Не мога да се сърдя на съседа който е решил да трийне нещо с ъглошлайфа или пък точно тази неделя е решил да вдига сватба, или на сметосъбиращия камион който минава рано сутринта под прозореца ми, точно когато спя най-сладко.
          Гоблин го е написал най-точно "Човек който не се съобразява с другите е човек който не се съобразява с другите."
          2010 CRF 250 R

Коментар

Петя, аз също не харесвам шумните машини, но за съжаление шума е част от градската среда.
            Ако не са мотори, ще са коли, строители, деца, кучета, котки, линейки, пожарни... Освен шума е и прашно, мръсно, въздуха е отвратителен...
            И на село не си е работа - петлите започват да кукуригат преди изгрев слънце, кучета лаят, крави мучат, прасета квичат, чобани псуват стоката, трактори бръмчат...
            И в гората да отидеш, там пък всеки шум ще те стряска...
            Моят съвет е - сложи хубава дограма, включи климатика и затвори прозорците.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
              Силния шум май повече дразни и без друго изнервените хора.
              И моите наблюдения са такива. Също така по-възрастните хора се дразнята повече от шума. Мисля, че и за двете твърдения няма спор. Имал съм случаи, в които наистина са ми прекъсвали най-сладката дрямка или в които открито се прекалява, но общо взето повечето шумове все още, не ме дразнят. Няма как да се избяга от тях. Както са писали колегите решението е добра дограма и изолация.

Леко отклонение:
              В последно време стават модерни едни панели, които се монтират на конструкция /като тая на гипс картона изглежда/ отвън на фасадата, тъпчеш вата и после панела. Голям ефект има за шум. Скоро посещавах такава къща на разположена на самия път /даже тротоара го няма там, стената граничи с пътя/ и шум почти нямаше.
              http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
              http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Само да не го обърнете на строителен форум Ама да се върнем на думата - от шумовете неможе да се избяга където и да отидеш !
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                08седем9010З60
                MAKE RALLY NOT WAR
                Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                  Петя, аз също не харесвам шумните машини, но за съжаление шума е част от градската среда.
                  Ако не са мотори, ще са коли, строители, деца, кучета, котки, линейки, пожарни... Освен шума е и прашно, мръсно, въздуха е отвратителен...
                  И на село не си е работа - петлите започват да кукуригат преди изгрев слънце, кучета лаят, крави мучат, прасета квичат, чобани псуват стоката, трактори бръмчат...
                  И в гората да отидеш, там пък всеки шум ще те стряска...
                  Моят съвет е - сложи хубава дограма, включи климатика и затвори прозорците.
                  Мдаааа, шумно си е в града, особено в центъра.
                  И понеже сме атакувани непрекъснато от какви ли не дразнители, не е ли по-нормално да се щадим един друг, вместо да принуждаваме околните да приемат разни скъпи и вредни мерки като климатиците, примерно(пускам го в краен случай, защото вредата е повече от ползата, а и няма да сложа климатик във всяка стая)? Или да им отнемаме правото да спят на отворен прозорец? Пуснах темата с ясната цел да обърна внимание на тези, които забравят, че наоколо има и други хора, чиито права не бива да се накърняват.
                  Всеки си има хоби, коета САМ е избрал. И е длъжен така да го практикува, че да не притеснява околните. Нали такова е основното правило в общуването - не прави това, което не искаш да правят на теб!
                  Аз, например, като съм избрала да гледам куче, внимавам то да не вие и лае в къщи, да не го разиграваме след 10 вечерта, да не тропат с нокти по паркета (ужас!), защото комшийката отдолу никак не е доволна от това. Трябва да ви кажа, че след първоначалните търкания сега обитателите на сградата се съобразяваме едни с други и в резултат цари поне мир , макар всички да си имаме кусури. И също така не намирам, че това съобразяване ощетява по някакъв начин живота ми.
                  Прави сте, че се налага се придвижите от някаква точка на града до гората. Но това не е проблем. Проблем става, когато шумът се задържи на едно място. Иначе с преминаващите МПС всички сме свикнали.
                  НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Обичам предимно моторите (не мога да ги карам), вероятно и мотористите - освен в моментите когато са опасни в ролята на камикадзета по пътищата - тогава бих ги сритала и фраснала по един зад врата ....

ШУМОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ в неприлично време и почивни дни са една безкрайна крива в градовете ..... първи виновник - съседите и безкрайните им музи да хванат в зори или късен мрак бормашина например

Коментар

Преди две седмици се разчу, че Общинския съвет в Бургас, се кани да въведе забрана за каране на мотоциклети в града, след 22.00 ч. Аз за разлика от много други, помня онова време, когато такава забрана имаше за всички населни, места. Бутал съм си ЧЗ-то посреднощите, в продължение на няколко, много дълги километра.
                      Срещнах се с един от членовете на Общинския съвет. Причината се оказаха няколко тийнеджъра, които с мощни мотори, с празни ауспуси, си устройвали гонки по централните улици, при това в малките часове. След половинчасов разговор, се разбрахме, че това е проблем на КАТ и Общинска полиция и не е редно заради 5-6 момчета, да се налагат тотални забрани.

Има закони, има и органи, които да следят за спазването им!
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Аз да наклепам Тануцо И той е с ФМФ и той Но пък не изпитва брутална нужда да мине на задна по пряката, за разлика от мен, ама не ми се отдава Ето признавам си честно. Kача ли се на мотора край паля си го сутрин оставям го на смукач и кой иска да ме стреля. Да ама моя мотор спи на вилата и там съседите ми имат страх, щото съм най-oтдавна там и си мълчат за мотора. Аз пък от своя страна си трая за някой други подробности катооо: Идват в 7 сутринта с децата и почват да ЗЯЯТ ужасно, аз спя на отворен прозорец. Това не ме буди обаче идва 11-часа аз още се намирам в кревата а те палят барбекюто а дима право през прозореца та в мойта стая Ставам и в същия момента чувам съседа през къща че пак е събрал дружината и подгряват моторите без мене
                        Ето така в нашата вилна зона взаимно си пречиме ама какво да се прави... трябва да се търпим нали сме съседи
                        Последно редактирано от GSXR; 14-09-09, 11:55.
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Има закони, има и органи, които да следят за спазването им!
                          много точно казано..вече сме и член на ЕС има си норми за шум на ауспуси и прочее..това че органите които това им е работата..хозят се мотат и не си я гледат ..наистина не мисля че е наш проблем..има хора специално поставени да следят за това и..естествено че като те не си вършат работата настава хаос

между другото проблема с шума е много сериозен ..в цял свят
                          в щатите вече има затворени дори писти и съоръжения по тази причина а всички специализирани издания постоянно препоръчват ползване на "тихи" ауспуси и прочее и прочее
                          дори наскоро дочух че и писта от формула 1 искали да затварят ..заради шум
                          много правилно е повдигнала проблема момичето

Коментар

То си опира до съвестта на човека преди всичко.
                            На всеки се е случвало да изцепи мотора през делничната лудница, тогава никой няма и да го забележи, но в тих следобеден съботен уйкенд си е наистина малко нагло. И пак е по добре да го изтраеш за няколко секунди, отколкото да слушаш безценни бисери на задните седалки в киносалона в продължение на 2 часа е тогава наистина може да превъртиш
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз пък съм от тези дето си бръмчат безгрижно. Има си законови норми в часове и децибели. Спазвам ги и си давам газ,колкото мога и където ми падне. Също така искам да кажа, че страшно много се дразня от отвратителният шум който се носи от съседният до къщата ми фризьорски салон. Шум на машинки, сешоари и подобни.
                              А на въпросът " Обичате ли мотористите ? " .
                              Не. Не ги обичам. Виж ако са мотористки става или ако бях жена може би, щях да ги обичам.

Коментар

Споделям мнението на Жоро, да не говорим че в квартала ми всички се топлят на дърва и непрекъснато се режат и цепят, с резачки, циркуляри, брадви и т.н.Отделно има къщи с по 2-3 кучета, помияри и т.н. и има нощи в които вият без прекъсване.Аз не им правя заблежка за това - а те на мен за мотора и всичко е ОК.Живея до пътека която се ползва постоянно и от мотористи и от АТВисти и всеки път като чуя да гърми мотор ми трепва сърцето и излизам да видя кой бръмчи. Така че явно аз харесвам и мотористи и мотористки и малки мотористчета и всичко свързано с моторите
                                2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                                2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                                2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X