Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обичате ли мотористите? :)

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обичате ли мотористите? :)

Господа любители на моторите,
    Макар да не ви разбирам, уважавам вашия избор. И аз обичам адреналина, но в други спортове.
    Причината от малка да не харесвам мотористите, е в ужасните звуци, които издават, докато се забавляват!
    А поводът да напиша тия няколко реда е, че в събота сутрин за пореден път бях обезпокоена от ваш събрат. Само че този път разчитах да се наспя в почивния ден след две денонощия недостатъчен сън и ранното събуждане беше като кошмарен тежък шамар... Когато се показах на прозореца, въоръжена със средната артилерия, видях познато лице и го пожалих. Следобеда на същия ден се видях с приятеля му, мило и приятно момче, което се оказа и член на форума. Сладко си побъбрихме и по едно време го попитах: "Добре де, не ви ли идва на ума понякога, че притеснявате хората?"

Драги мотористи, ние уважаваме вашия избор, моля, уважавайте и вие нашето спокойствие!!!
    Не трещете под подпрозорците ни - има сервизи за ремонти на машините.
    Не обикаляйте квартала в късните часове, опиянявайки се от резониращия грохот на машината ..... има (вероятно) извънградски писти за това.
    Вярвам, че няма причина удоволствието ви да е свързано с причиняване на стрес на цял един квартал.
    Изобщо...живеем заедно, нека се уважаваме и се държим като хора един с друг! Най-малкото - този процес е двупосочен!
    НИКОЙ НЕ Е ТОЛКОВА СЛЯП, КОЛКОТО ОНЗИ, КОЙТО НЕ ИСКА ДА ВИДИ!
    Omnia vincit amor !

До: Обичате ли мотористите?

Еееее, айде пак всички под един знаменател.

Крайните обобщения никога не съм ги харесвал. Със същата правота може да се пусне тема - Уважаеми шофьори, никога не съм разбирал удоволствието да шофираш, но ще съм благодарен ако не пилите гуми в кварталите и не си форсирате автомобилите в рамките на населените места. - Колко от шофьорите вършат подобни неща? сигурно 10 %? Същото е и с мотористите.
    Факт е че една част от мотористите са тупани и не се съобразяват с околните, но такава част има във всяка една социална група в обществото ни.
    Per aspera ad astra.

Коментар

Тануцо, прав си!
      Обръщението ми беше само към тези, които си бръмкат волно и шумно без да се съобразяват.
      Само че като не мога да се обърна лично към тях?
      Хайде не се засягай без нужда.
      Omnia vincit amor !

Коментар

Да не стане като железния аргумент на расиста - тези 90% докарват лошо име на останалите 10% ?

Коментар

Не съм моторист (за мое голямо съжаление) и не ги защитавам, но същия ефект се постига, когато някой "голфаджия" е надул музиката до дупка. Това даже е по-често срещано явление, от колкото минаването с гърмящ мотор. Не рядко се случва и компания от няколко души, прибирайки се пеша в късните или ранните часове да вдигне толкова шум, че пак да ни събуди... Та всичко си до човек. Както казва Тануцо - да не поставяме всички под общ знаменател.
          http://www.nakladkibg.com
          накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Човек който не се съобразява с другите е човек който не се съобразява с другите. И да го свалиш от мотора, довечера ще мине с кола със свалени ауспуси, или поне с надута до дупка не знам колко вата уредба и четири смъкнати стъкла.

Или като местните ентусиастчета в моя каменен град - с велосипед, отзад с ремаркенце, на който се кипри уредба в насипен вид вързана към здрав акумулатор. Сърбежа винаги се чеше, по един или друг начин.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Вероятно е добре да се уточни: моторист-чопърист. Доколкото наблюдавам отстрани именно тези машинки са конструирани така, че да издават възможно най-голям шум. Търсеният ефект е ясен - привличане на вниманието (най-често в контекста на естествената защитна реакция провокирана от шума). Оттук могат да се направят някои изводи за необходимостта от привличане на внимание, комплексите на собствениците на ,,звяра" и пр. Вярвам, че можеш да се носиш с вятъра и без този нарочен шум.
              Бъдете здрави
              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
              LZ1EMS

Коментар

Тази тема според мен си е сбъркала форума.
                Едва ли и 10% от нашите колеги карат по улиците на градовете, особено нощем.
                Виж тези с пистовите мотори и мен ме подхвърлят в леглото като пуканка.

Коментар

Момчета, разбирате, че не съм искала да засегна свестните от вас. Пък то май само те са се обадили....
                  Ще снимам утре тоя образ, пък вие му набийте обръчите, да не ви петни името!
                  Omnia vincit amor !

Коментар

Сега едно е да го правиш за удоволствие(да кажем да си направиш 1 завойче около квартала,има и такива) ,обаче е съвсем друго ако го правиш за гъзария...а едва ли има и 10% такива дето толкова им се иска да покарат,та да си направят 1 кръгче,повечето го правят за да може на следващия ден да кажат:Ей брат ти да знаеш вчера кво стана,направо вдигнах целия квартал с кросака,голям съм лудак нали! ....
                    [B]Honda 450R
                    Kawasaki 450R -продава се!
                    Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

Има и нещо друго,пак до мотор е! Аз лично карам 2Т и нямам особени проблеми,но в квартала има 4Т кросаци и всякакви,аз съм си в стаята с затворени прозорци врати,всичко както си е реда а мотоциклета е отвън на степенка,на свободна скорост - никакви обороти но пак бих се събудил от това..Да обвинявам комшията че си е тунинговал машината с Акрапович или какво? Просто има някои неща с които трябва да се научим да живеем,когато отиваме за балкана или някоя разходка,черен път трябва да минем през града,ясно ми е че всяко 4Т в групата вдига достатъчно шум зада събуди околноста,но какво да се направи,друг е въпроса ако мине на изключвател,тогава вече си е за шамари!

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                        ...или като местните ентусиастчета в моя каменен град - с велосипед, отзад с ремаркенце, на който се кипри уредба в насипен вид вързана към здрав акумулатор. Сърбежа винаги се чеше, по един или друг начин.
                        стига бе - това си е за снимка...

ако имаш, моля, сподели я - заслужава си .

Коментар

Проблема е стар като света..... Хората се събрали да живеят в група заради изгодите от взаимната помощ и веднага установили , че някои пръцкат повечко , други хъркат...... трети карат мотори....... и още са в тинейджърска възраст.

Няма оправия. Аз избягах да живея на село /Банкя/ и пак няма отърване от шумове - кучета лаят, крави мучат, петли кукуригат, офроудъри минават.

Петя , явно си се поизнервила и имаш нужда от отпуска .
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е добре де.. при мен има един стар човечец който вече няколко пъти ми праща полиция вкъщи.. Просто живее на улицата по която трябва да мина за да стигна до гората, няма друга възможност. Нямам пикап или ремарке за да го прекарам на 500 метра от нас за да може да не вдигам шум.. Да го бутам ли ??? ..попринцип когато минавам покрай дядката, минавам на 5-та и с не повече от 30-40.. Мотора при такива обстоятелства работи като чевна машинка и почти не вдига шум, но на дядката му пречи
                            OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ormr Преглед на мнение
                              ... почти не вдига шум, ...
                              Това е той целият проблем. На чужд гръб и сто тояги са малко. Има някаква граница, откъде нататък нещо пречи и докъде са капризи, но за всекиго е различна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X