Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор да си избера ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какъв мотор да си избера ?

Приятел,купи си каквота марка ти харесва,но да е японска. Yamaha, Honda и т.н. , защото за тях се намират по-лесно и по-евтини части. Така поне съм чувал.Ако бъркам,поправете ме

Коментар

А дали 250кубика ще са ми много
      Луд Умора Няма,Само Се Поти !!!

Коментар

Според написаното по горе подразбирам,че досега не си карал мотор.Затова повече от 125cc 2тактов чист крос не поглеждай.Може даже да ти е много. Тука има доста писано по въпроса за първи мотор http://forum.offroad-bulgaria.com/fo...play.php?f=129

Коментар

Имам един приятел който тежи 110 кг. Кара по малко. Миналия месец взе ХОНДА ЦР 250 2001 г. Това не може да го държи. Постоянно е на една гума. Само как мо пипне газта.

Коментар

Първоначално публикуван от Добромир Младенов Преглед на мнение
            А дали 250кубика ще са ми много
            Ще са ти много повярвай ми!Аз съм на 14години и карам ДР 350 хем ми е малко тежък хем ми е и голям.На 13години към край на тринайсетте години започнах да се уча на ДР 250,той беше по - бавен,но за сметка на това много по - тежък.А чистия крос кажи речи си е повечето за писти,те са по леки,но двойно по - бързи.Ориентирай се към 125кубика,по - добре ще бъдеш с него.
            Повярвай ми по-слаб мотор прощава грешки,но силен...

Поздрави!
            [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Не знам дали ми е останало от пистите или си е мой начин на мислене, но аз съм на следното мнение:
              Мозъка контролира крайниците, крайниците контролират мотора, ако мозъка има проблем, то има проблем и в контрола на крайниците, следователно в контрола на мотора.
              Демек на 14 години, с бърз мотор, все някъде ще решиш да навиеш ръчката харабийската и освен дигане на задна гума, може да се повлачиш, потъркаляш, позажулиш, поочукаш и тн.
              Вземи си един 250 ендуро мотор 4 такта, че по-плавни идват ( впечатления от пистите ) и си го карай кротичко докато не му свикнеш изцяло, а когато му свикнеш и си мислиш, че си непобедим на него го остави за 1 седмица в гаража, после го изкарай падни и се сети, че няма непобедими.

Коментар

Зависи какъв стил иска да кара - ендуро или мотокрос.Ако иска мотокрос няма полза от ендуро,то е и по тежко има и по меко окачване и т.н.А това на трасето не би му помогнало!Дори би го истущило повече за много кратко време!

Ако искаш да караш ендуро по - добре според мен е 125cc,2т!Ше ти бъде много по добре за каране навсякаде дори и по трасетата ако е спорт ендуро.В момента карам Априлиата на брат ми тя е - RX 125.Много по лесно ми е с нея по - лека със сравнително добро окачване супер ми е!И пак казвам по - слабите мотори прощават грешки
                [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

А някакви предложения

Коментар

Добре де ако примерно си взема 250кубика и не го ръчкам поне 6 месеца смисъл докато си му свикна..защото сега имам парите а после като си купя 125 кубика и ми стане слаб като няма пари за по силен..
                    Мисля си на акъла : "Абе я си вземи 250 кубика па като му свикнеш чак тогава ще го ръчкаш" ! Но още не съм го решил

Коментар

Няма мотор който да прощава грешки, просто наказва по-леко.
                      А като цяло, крос 2 такта, 14 години човек, ми звучи като, абе чакай малко да пообикалям квартала да видя няма ли някоя малка кифла да ми се порадва, опа чакай оня ден успях да карам малко на задна, чакай да се пробам, опа таралежа на асфалт се държи по друг начин бе да му се невиди.
                      Идеята на ендурото 250 4т за първи мотор е, че е тежко, не се набира бързо и те учи да контролираш мотора. Скорости, спиране, тръгване и тн. И ако някой си мисли, че за седмица се овладяват тея неща окей. Аз карам 3-ти сезон, 2 сезона писти, тоя офроуд и трябва да ти кажа, че опита от пистите си е опит,но съм далече от твърдението, че съм карач. Защото мога да преценявам ситуации, спирачен път, колко и как да навивам газта, но още ме изненадват разни ситуации, защото опита е малко. А повярвай ми на 14 години, не разсъждаваш кой знае колко трезво при приток на адреналин. Аз понякога на пистите им навивах масура до долу, въпреки, че знам как 1000cc 170 коня се изстрелват и как за нула време си на 250км/ч , а последствията са необратими с тая скорост.
                      А на 125 2т крос го виждам по гръб, защото мен, почти 100 кила имам чувството, че ме носи се едно ме няма тоя мотор.
                      Верно в гората няма знаци, няма светофари, ама не го виждам как сам ще си запали джипа за да отиде на офроуд с ремаркето, ще си свали маторя и ще кара, той е на 14.
                      За това нещо по-кротко докато се свикне с идеята мотор, има време и да скача, и катери и крака да троши и ръце.

Коментар

Първоначално публикуван от Добромир Младенов Преглед на мнение
                        "Абе я си вземи 250 кубика па като му свикнеш чак тогава ще го ръчкаш" ! Но още не съм го решил
                        Вземеш ли си 250 2т , ще станеш много известен и хората ще те споменават често с думите " добро момче си беше , ама ... " . Ще организираш купони с основно ястие слодко жито и червено вино за питие

Сега сериозно . В момента си мисля , че това момче пуснало темата е малко от сорта " тате каза, че ще ми купи колело , ама друг път " . Има вариянт и наистина да си търси мотор , но от тук ми изниква една друга мисъл , че едва ли се е качвал на кросов мотор от сорта на 125 или 250 , та да има предства за каква височина и стойка става въпрос . А и от аватара му и възраста му съдя , че не е много висок може и да греша . Но честно казано мисля, че дори 85сс ще му се стори доста бърз , след като е карал само АТВ . Има и друг вариянт в него да се крие някой Кармайкал , Тлуич или Пастрана и той да го знае , затова да се хвърля на 250сс. Затова аз ти предлагам първо да пробваш 125 2т , че даже и някои по-малък и тогава да мислиш за покупка . А и като го почувстваш слаб винаги може да го продадеш или замениш с доплащане за по-голям , Вярвай ми много хора направили грешката да си вземат директно мощен мотор биха се съгласи ли

Съвет към младият моторист - Не си мисли, че тези мотори могат да се карат леко Такава опция няма
                        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Един съвет от мен. И аз съм на 14 и от няколко години карм 50 кубика и сега мисля да го сменям. Затова по добре си вземи 125 (или по малък) а вече като му свикнеш ще си го смениш.
                          Some call it a hobby, we call it a way of life!
                          Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO Преглед на мнение
                            А и от аватара му и възраста му съдя , че не е много висок може и да греша .
                            Висок съм 176-7

Коментар

Щом незнаеш какво искаш, отиди някъде, където продават моторчета. Пробвай 125, 250 2т. и 250 4т. Прецени кой ти приляга най-много и с кой ще се справяш. Това е твоето решение.

Коментар

Първоначално публикуван от ice222 Преглед на мнение
                                Щом незнаеш какво искаш, отиди някъде, където продават моторчета. Пробвай 125, 250 2т. и 250 4т. Прецени кой ти приляга най-много и с кой ще се справяш. Това е твоето решение.
                                И аз мисля така да направя най-на края..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X