Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за акъл - внос на мотор от Австралия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Молба за акъл за внасяне на мотор от Австралия

Първоначално публикуван от plakatista Преглед на мнение
    Значи...кво си мисля...
    Тъй като нямам фактура за този мотор...най верочтно ще го оценяват по книгите...
    Знае ли някой къде да ппотърся как се оценява?
    Ако го оценят на 5000$ - ДДС то и тези 6 процента мито ще ми дойде направо златен тоя мотор...в смисъл ще трябва да дам още толкова пари колкото за транспорта.

Другото което си мисля - как да докажа че е бил мой мотора пред българските митници. Да им покажа талон?? надали ще ми го приемат за валиден документ - може би има нещо специално което да търсят?(като документ)

А аз и да докажа че е бил мой излиза че си спестявам по малкия разход - митото, а ДДС то трябва да си го платя така или иначе - правилно ли разсъждавам?

Мисля че Австралия не е част от Британската империя вече.
    Значи ако имаш талон на твое име би трябвало да свърши работа и при това положение не плащаш ДДС. Поздрави
    [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

И не трябва да го продаваш в следващите 12 месеца.

Коментар

Май по-евтино ще ти излезе да го продадеш там и тук да си купиш друг. Цялата разправия по докарването може да се окаже безсмислена накрая.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от plakatista Преглед на мнение
          Значи...кво си мисля...
          Тъй като нямам фактура за този мотор...най верочтно ще го оценяват по книгите...
          Знае ли някой къде да ппотърся как се оценява?
          Ако го оценят на 5000$ - ДДС то и тези 6 процента мито ще ми дойде направо златен тоя мотор...в смисъл ще трябва да дам още толкова пари колкото за транспорта.

Другото което си мисля - как да докажа че е бил мой мотора пред българските митници. Да им покажа талон?? надали ще ми го приемат за валиден документ - може би има нещо специално което да търсят?(като документ)

А аз и да докажа че е бил мой излиза че си спестявам по малкия разход - митото, а ДДС то трябва да си го платя така или иначе - правилно ли разсъждавам?

Мисля че Австралия не е част от Британската империя вече.
          Мисля, че талона би трябвало да им е достатъчен. А можеш да си произведеш и един договор за покупко-продажба.По тамошните закони трябва ли заверка от нотариус? Защото преди години видях договор в ЮК на нартиен плик от бакалията.

Коментар

RFI - Много благодаря!!
            Истината е че ако не плащам ДДС и мито...както излиза че може да стане...предпочитам да си го докарам...разправията ще ми е по транспорта най вече....след тва си карам моторче на 10 хил. километра)) така ми се иска да стане де И ако си кихна за самолет....няма и да го чакам толкоз

За договора незнам....в смисъл като го купувах договора беше на гърба на талона стария собственик попълва данните че продава мотора и с тая хартишка отиваш в местния КАТ да си го прехвърляш...Трябва да ги питам дали го пазят да ми направят копие нещо....

е 12 месеца ще си изкарам с него да съм жив и здрав) пък после...

Ако се появят още въпроси пак ще питам че ми е много тъмна Индия цялата тая работа - галимацията с транспортитрането де... Мерси на отзовалите се!!!
            [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

Коментар

Макси, доста от написаното тук е вярно. И аз се интересувам живо от тея тъпотии с мита, докарвания и т.н.тъй като и аз съм изправен пред нещо подобно, обаче от САЩ. Ето ти линк към сайт за пресмятането на евентуалното мито и ДДС, но ми се струва , че ти попадаш в категорията на лица, които не дължат http://auto.mitnica.com/index.php?p=motorcycle

Естествено, размера на таксите в нашата родина, както знаеш, зависи и от преценката и благосклонността на "органа".

Направи си и сметка за колко можеш да продадеш мотора там и дали си заслужава разправиите и разходите. Тоя транспорт 1600-2000 лева ми се струва доста скъп съобразно модела на мотора. Пусни тук един линк със сайтове за продажба на мотори в Австралия, сигурен съм , че на много хора би им било любопитно....

Айде, пък живот и здраве като си докараме машините, ще караме заедно
              Последно редактирано от Vladislav Kostevski; 18-02-09, 09:25.
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Не съм ного убеден в това дето ще кажа ама преди две три години преглеждах пазара на мотоциклети там и ми се струва ,че са по-скъпи от тук. А ти като ще плащаш и транспорт ..... дори и да успееш да се сбориш с безмитния внос пак ще излезе ....... по-добре да си купиш нов от магазина тука.

Относно безмитния внос , като пряко свързан с материята да ти кажа , все ще успее да те изненада БГ митницата с искане за някое документче дето няма да го намериш и ще ти вземе паричките.

А пък като минеш митница следва КАТ т.е. и технотест за да вземеш сертификат за съответствие.

Абе откажи се. Ще обелееш от ядове и ще си намразиш мотора.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Като чета за облекченията... Никъде не видях облекчение по ЗДДС, ако имаше такова - ясно и недвусмислено щеше да бъде описано
                  Цитират се само митнически облекчения, което при моторите е само 6%, а останалите 20% ДДС? Те са основната цифра.
                  Тези такси се налагат върху цената по придобиване(фактурна стойност, или стойността в договора за покупко-продажба) + транспортните разходи
                  Направи си добре сметка - там със сигурност знаеш как вървят моторите, за тук ако си изпуснал нишката, влез в мобиле.бг и огледай.
                  Бъди сигурен, че и от тук можеш да си купиш запазен XR.

Успех колега!

Коментар

И аз съм на мнението на Жоро, цялата тази разправия ще ти стопи нервите. Незнам дали си ходил по освобождаване от митница, но нямаш ли вътрешен човек бъди сигурен че ще съжеляваш за всичко което си си причинил. Отделно на това нямаш на идея на какво са способни нашите мили митнически служители, така ще те омотаят и такива работи ще ти измислят че няма да искаш да чуеш за митница близките 10 годинии, а 6-те процента мито което си икономисал ще ти се сторят като хамбурер от евтина закусвалня на фона на това което ще те накарат да платиш за разни таксички.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: Молба за акъл - внос на мотор от Австралия

Намери някой да ти напише един Bili of Sale със стара дата (датата когато ти е издаден талона), че ти го е продал за $1500 например и го представи на митницата. Не е нужно да е нотариално заверен. Ще ти го обложат върху тези $1500. Ако е Off Road, още по-добре, защото не ти трябва регистрационен талон за да го внесеш, а Bili of Sale може да ти напише и баща ти.

Коментар

Ако все пак решиш да го докарваш, аз те съветвам като цена да не вписваш по-голяма сума от 1000$ и не по-малка от 700-800$
                        Не по-малка, защото при фрапиращо ниска цена, органите на митницата имат право да ти преоценят МПСто и вероятността да ти набият голяма цифра е много реална
                        А над 1000 няма смисъл, защото съм сигурен, че тази цена ще мине на митница, а за какво да се товариш с ДДС.

А също помисли и върху транспортните разходи, че те са другото главно перо, което образува митническата основа

Коментар

Ако се стигне до плащане на мито и ДДС, което според мен няма да те подмине, имай напредвид, че се плаща мито и ДДС и на транспорта- добавя се към стойноста на предметите на които се дължи.
                          [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Мале вие почти ме отказахте ))

към spotbeam - ще видя какво мога да направя с този документ мерси за идеята!

Вярно е че не съм освобождавал нищо от митница досега...така че нямам никакво понятие...възможно е наистина луд да стана. Ама чувам че хората си докарват мотори от Америка и се си мислех че и аз ще мога'))

А технотест за какво да минавам...не се ли минава като не е внасяна подобна машина в БГ??

Да тук не са много евтини но все пак...абе на сърцето ми е легнал тоя мотор....ама май трябва по трезво да гледам на нещата
                            За ДДС то и аз не видях облекчения - ясно че ще трябва да си го платя...но да както Жоро казва не мисля да слагам някаква безумно ниска цена...що годе колкоот да ме урежда
                            Тука направо се стресирах! Трябва да плащам мито и ДДС на цената на транспорта така ли?? в смисъл ако да речем транспорта ми е излязъл 1500 лева и на това ДДС и мито!!! егати.....потъват ми гемиите лека полека

Ще проучвам още....
                            [img]http://ftp.domainbg.com/stanislav_7140/cooltext88212992.jpg[/img]

Коментар

Тоя електронния калкулатор, който съм дал по-горе, е най-удобен за смятане. А иначе върху транспорта мисля че се начислява САМО ДДС, в противен случай се обезсмисля в едната колонка да пишеш стойността, в другата транспортните, като можеше да напишеш общата стойност и да ти излезе дължимата сума.
                              Стойността в документите за транспорт предполагам също може да се коментира с конкретния превозвач !
                              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
                              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

Първоначално публикуван от Vladislav Kostevski Преглед на мнение
                                Тоя електронния калкулатор, който съм дал по-горе, е най-удобен за смятане. А иначе върху транспорта мисля че се начислява САМО ДДС, в противен случай се обезсмисля в едната колонка да пишеш стойността, в другата транспортните, като можеше да напишеш общата стойност и да ти излезе дължимата сума.
                                Стойността в документите за транспорт предполагам също може да се коментира с конкретния превозвач !
                                Колега Австралия е извън ЕС и има мито за транспорта той се начислява в цената на стока и там идва, плаща се освен ако няма облекчения подписани от двете страни, което мен лично ме съмнява но може да се провери.
                                [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X