Обява

Свий
Няма добавени обяви.

слизане по хлъзгав наклон ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: слизане по хлъзгав наклон ?

Първоначално публикуван от borisgp Преглед на мнение
    Гледал съм го тоя клип доста отдавна и сега отделих много внимателно 7 минути обаче пак не видях някой от най-добрите в света да кара ски надолу по байра с мотора. Сега почвам да търся във фристайл филмчета ....
    Много буквално приемаш линка. Има още много клипове за Ерзберг Родео на които има какво да се види, само да ти се гледа.

http://www.youtube.com/watch?v=hDh3f...eature=related щракни направо около 7-та минута и виж бай Найт как спуска.
    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Обръщение към модераторите!
      Според мен ще е доста полезно да се обособи отделен раздел във форума(нещо от типа "Техника на управление"),където да се обсъждат подобни въпроси.Това много би помогнало на по-неопитните!
      Такива теми мисля че има вече. Една от тях: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=28741
      2010 CRF 250 R

Коментар

Да!Вярно.Съвсем бях забравил.
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Ами добре спуска човека няма спор. Ако за такова спускане е говорил Митков ок ама аз разбрах че закантва наляво надясно като слаум с мотор както е написано ,а не да разделиш целия наклон на няколко диагонала както прави бай Найд кара много ..........

Между другото каква е причината наще състезатели и в ендурото и в мотокроса да са на светлинни години назад от европейските и щатските състезатели? То от това може и цяла нова тема да излезне?
          [IMG]http://www.maxmediabg.com/moto/bobi2_podpis.jpg[/IMG]

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
            http://www.youtube.com/watch?v=hDh3f...eature=related щракни направо около 7-та минута и виж бай Найт как спуска.
            Дейвид Найт - 6.41 до 7,01 минути, предния състезател - Даръл Хейзън - ако съм чул правилно (как НЕ ТРЯБВА да се прави - съжелявам, но да - точно това не е начина... но все пак човека е минал през почти цялото трасе преди това спускане) 6,30 до 6,40

Ако обърнете внимание - ще видите "бай" Найт как мина покрай Хейзън, при положение, че тръгна доста след него!
            Последно редактирано от господин никой; 04-09-08, 14:51. Причина: Добавка... typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
              Дейвид Найт - 6.41 до 7,01 минути, предния състезател - Даръл Хейзън - ако съм чул правилно (как НЕ ТРЯБВА да се прави - съжелявам, но да - точно това не е начина... но все пак човека е минал през почти цялото трасе преди това спускане) 6,30 до 6,40

Ако обърнете внимание - ще видите "бай" Найт как мина покрай Хейзън, при положение, че тръгна доста след него!
              Не мога да се съглася с тебе. Точно така се слиза когато не искаш да рискуваш или когато не си Дейвид Найт
              2010 CRF 250 R

Коментар

При спускане се изправям прав, и се дърпам доста назад. Постоянно ползвам и двете спирачки. Просто не виждам начин да спреш без предна спирачка. Ползвам ръчно-сензорния АБС - в момента, в който усетя предната гума да блокира, отпускам леко, и това е. Дори и да блокира предната, не е страшно, стига кормилото да сочи направо, а и веднага следва отпускане на спирачката, така че блокирането е само за части от секундата. Преди завой отпускам предната спирачка (но не докрай), и натискам малко по-силно задната, за да си помогна със завоя, завивайки (и) със задницата.
                Горе Емо е описал един начин, по който и аз съм спускал преди, но за мен поне този подход е доста неудобен: тежестта отива прекалено много на ръцете; оттам, поради голямото напрежение да удържаш тежестта на собственото си тяло, ръцете ти се превръщат в „подпори“, вдървяват се, при което пречат на завиването; изморяват се за отрицателно време, а изморения мускул се схваща, което още повече възпрепятства завиването; наистина, тежестта идва напред, предната гума блокира малко по-трудно, но това прави задницата много нестабилна, поднася много лесно, а с вдървените ръце трудно можеш да удържиш мотора, и всяко поднасяне може да се превърне в падане; и не на последно място - с тази стойка много лесно можеш да се преметнеш през мотора при всяка по-голяма неравност. Емо каза, че като види такава, се дърпа назад, но понякога просто дупката, или бабуната не могат да се видят, например ако караш във висока, мокра трева.
                За това, много по-лесно (за мен поне), е да спускам прав - леко приклекнал и изтеглен назад, така че ръцете стоят по-свободни, като не се подпирам на тях, а в лактите са леко свити.
                Това е, все още съм начинаещ, така че може и да не правя нещо правилно, но говоря от личен опит.
                Последно редактирано от ACCELERATOR; 04-09-08, 21:12.

Коментар

Не мога да се съглася с тебе. Точно така се слиза когато не искаш да рискуваш или когато не си Дейвид Найт
                  Абсолютно съм съгласен няма срамно да заведеш мотора до долу!

Коментар

Няма нищо общо със срамното! Не съм Дейвид Найт и този начин ми е по-труден... По-сигурно е, но ако си отпочинал и горе-долу виждаш какво следва или ти е познат терена, по-добре да си караш. Поне аз така го усещам, макар че моята моторетка е доста лека...

Коментар

макар че моята моторетка е доста лека...
                      Какво караш?

Коментар

Митков ,много ми е интересно да видя как закантваш на ляво надясно мотора по чакъла надолу като един истински скьор
                        аз съм сигурен че можеш и да заобикаляш вратички !
                        ..ами ела ми някой ден на гости и ще ти покажа ..или ела на някое състезание ..
                        сега като пътувахме към гърция..стана въпрос за коментарите във форума за спускане и другите също споделиха че и те ползват много "ски "техниката..особенно на места където с друго не става -върши работа и между другото най много се ползва от триал състезатели..така че там търси за клипчета..всъщтност тя има и разновидности обикновенно става закантване ляво дясно само със задната а предната си я държиш почти направо..а ако е сипей..може и с двете но-да както си видял точно това имах предвид общо взето-разделяш баира на няколко диагонала и го спускаш/другата разновидност/..много по лесно и безопасно е от фронталното спускане право надоло/при което може пак да ползваш закантване само със задната и метене-ляво дясно за да намалиш/ ..което и не винаги е възможно де /слизането право надоло/..защото за него ..ти трябва долу що годе хубаво място на което да понамалиш и поуспокоиш нещата ..но както и да е де..хубаво си мислех да не се обаждам по темата..едно че спускането не ми е толкова от любимите елементи друго че и все някой ще има който да разбира много повече....вече ще взема така да правя
                        Последно редактирано от mitkov; 09-09-08, 10:19.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                          ..ами ела ми някой ден на гости и ще ти покажа ..или ела на някое състезание ..
                          сега като пътувахме към гърция..стана въпрос за коментарите във форума за спускане и другите също споделиха че и те ползват много "ски "техниката..особенно на места където с друго не става -върши работа и между другото най много се ползва от триал състезатели..така че там търси за клипчета..всъщтност тя има и разновидности обикновенно става закантване ляво дясно само със задната а предната си я държиш почти направо..а ако е сипей..може и с двете но-да както си видял точно това имах предвид общо взето-разделяш баира на няколко диагонала и го спускаш/другата разновидност/..много по лесно и безопасно е от фронталното спускане право надолу/при което може пак да ползваш закантване само със задната и метене-ляво дясно за да намалиш/ ..което и не винаги е възможно де /слизането право надолу/..защото за него ..ти трябва долу що годе хубаво място на което да понамалиш и поуспокоиш нещата ..но както и да е де..хубаво си мислех да не се обаждам по темата..че все някой ще има който да разбира много повече....вече ще взема така ще правя
                          Колега поканата само за колега borisgp ли е защото останалите също имаме желание да научим нещо ново! Следващата седмица си дооправям дребните проблеми по мотора и мога да се размърдам до Хасково например или дори и по-нагоре - ако остане толкова време...

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                            но както и да е де..хубаво си мислех да не се обаждам по темата..едно че спускането не ми е толкова от любимите елементи друго че и все някой ще има който да разбира много повече....вече ще взема така да правя
                            Ти Митков не се отказвай толкова лесно, пиши си! Все ще има кой да чете и да възприема. Пък, който не ще да възприема си е за него, рано или късно ще научи нещата от собствен (обикновенно горчив) опит, освен ако навреме не се преориентира към друга мода!
                            То и аз все се заричам в спорове да не участвам, ама все още се подлъгвам понякога. Това не значи че някога ще спра да си изразявам мнението (когато го имам и съм уверен че е правилно), а просто означава че ще се опитвам да преценявам пред кого и до колко да си отстоявам мнението!
                            Пак припомням поговорката за чашата с вода и наливането на вино в нея!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

http://www.dirtrider.com/riding_tips...ill/index.html

...ето какво са написали другарите от дирт райдър списанието по някои от засегнатите въпроси в темата

Коментар

Май си казахме всичко.... Или нищо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X