Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Искам съвет

Ем аз съм на 15 и точно баща ми ми купи кросов мотор Нямам подобен проблем,но ти препоръчвам да си продадеш компа и скутера и да си купиш един кросов мотор без да знае баща ти.С времето ще свикне
    Някои ден може да ти дам да пробваш моя мотор,той е син с бяло
    Последно редактирано от h1*; 04-04-08, 00:12.
    [I] Дялкам бяло за щяло и нещяло ![/I]

Коментар

Първоначално публикуван от mx_f Преглед на мнение
      ... Преди седмица се пребих много лошо( не бях виновна аз, а една ....! с една кола..), със мозъчно сътресение съм хем бях с каска, и с пукнато коляно , и цялата насинена.. Е бях в безсъзнание около 2 мин, като се събудих видях някакви рокери гледат и нещо си подръпват мустаците , чак моите хора( с които караме) когато дойдоха, тогава ме преместиха от улицата на тротоара..
      ...
      Знам, че ще прозвучи тъпо, но има определени травми при които НЕ бива да се мести пострадалия! За да не "подръпваш мустаци" трябва да знаеш кои са те!

Иначе всяко стадо си има мърша!

Съвета с "продай си компа и скутера" бясно не ми допада, защото компютрите втора ръка са много евтини и нищо няма да изкараш така освен доста проблеми с баща си! Сигурен съм, че човека има глава на раменете - дай му възможност да разбере за какво иде реч! И най-важното - първо си харесай мотор! Трябва ти цел, ОК? iva_kx е написала обширна тема по въпроса! Ако не ме лъже паметта тя кара Suzuki RM 125, но ако има възможност тя ще ти обясни по-добре от мен защо!

Успех!

П.С. Голям заплес съм... може и щото е рано сутрин - това е темата! Това е темата за крос сравнението, която преведох от външен сайт...
      Последно редактирано от господин никой; 04-04-08, 07:07. Причина: Добавка...

Коментар

Мисля , че прибързваш щом от скоро караш скутер , аз карах няколко години скутери , балканчета , един 80 кубиков и чак слет това по-мощни екземпляри. Идеята да заведеш баща ти на състезание не мисла че е добра , защото мисла , че щом не е карал такъв мотор и види как карат по състезанията и особено ако някой исправи на задна гума мотора и ще се откаже още толкова. Аз мога да ти предложа да земете някой ефтин екземпляр на първо време , не повече от 125 кубика и да кажеш на бащати да идва с тебе или в квартала да караш пред него бавно за да се успокои и още повече за да свикнеш , пък и не си толкова малка , аз карам подобия на кросарки от 16годишен
        Последно редактирано от iva_kx; 04-04-08, 09:24.

Коментар

Че защо да прибързва не мога да разбера!?!? Това, че сте минали през n на брой руски стругове защото не е имало какво друго и тогава сте се качили на що-годе истински мотор (което пак е под въпрос) не значи, че именно това е правилния път. А скутера какъв опит ще и даде за мотокроса и ендурото не вдявам. Нищо общо няма. Освен грешни навици с друго няма да и помогне.
          Лично според моите наблюдения под вещото ръководство на грамотни хора, момичета с тегло 45 кг. и ръст 160 см. без да са карали дори и колело, за няколко месеца карат на газ трасето на Бучино. Много е важно някой да помага именно при първите стъпки с цел избягване на заучаването на грешни навици.
          Ако питаш мене - висока си, яка си - нищо по-хубаво няма от едно ново 250 4Т ендуро (CRF250X). Ако не можеш да си го посзволиш - сравнително нова 125 2Т кросова моторетка ще ти свърши работа. Лично аз съм малко предубедена към каран четиритактов мотор от по-ново поколение. Всичко друго е прекалено тежко или слабо. Ако искаш да караш предимно ендуро, един по-тежък маховик на 125-ката и заспива. Двутактовия е доста по-труден особено за начинаещи, но също така е най-адреналинесстата машина, която съм карала
          Както и да е, заповядайте с баща ти събота и неделя на Бучинското трасе ако не друго, поне да погледате
          Последно редактирано от iva_kx; 04-04-08, 09:22.
          DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
            Знам, че ще прозвучи тъпо, но има определени травми при които НЕ бива да се мести пострадалия! За да не "подръпваш мустаци" трябва да знаеш кои са те!

Иначе всяко стадо си има мърша!

Съвета с "продай си компа и скутера" бясно не ми допада, защото компютрите втора ръка са много евтини и нищо няма да изкараш така освен доста проблеми с баща си! Сигурен съм, че човека има глава на раменете - дай му възможност да разбере за какво иде реч! И най-важното - първо си харесай мотор! Трябва ти цел, ОК? iva_kx е написала обширна тема по въпроса! Ако не ме лъже паметта тя кара Suzuki RM 125, но ако има възможност тя ще ти обясни по-добре от мен защо!

Успех!

П.С. Голям заплес съм... може и щото е рано сутрин - това е темата! Това е темата за крос сравнението, която преведох от външен сайт...
            Относно целта... вече я имам . Мернах едно моторче в мобиле-то - YAMAHA YZ 85 куб. за 2700 лв. Не знам как да го кача тук, за да ви го покажа А, няма да си продавам компа спокойно. Въпреки че ми е нов. Продавам стария, ако някои се интересува.. А относно Ива- възхищавам й се ! Да продължава в същия дух!

Коментар

Това за травмата и на мен ми мина през акъла ,но не знам защо не съм го написал-най-вероятно съм го проспал.Важното е ,че са били там ,а не са те подминали както всички останали.
              За пълнолетието-не е важно на колко години си , а дали си готов да рискуваш.Точно се бях уволнил от казармата , когато баща ми се опита да ми вкара реплики от типа "докато живееш при мен и аз те храня ще правиш каквото ти кажа" .Отговора ми беше "сега ли да си събера багажа или може да изчакам до утре сутринта"(беше около 11ч вечерта).Явно съм имал доста сериозна физиономия ,защото подобни ултиматуми до ден днешен не са ми отправяни.И наистина тогава бях готов да се изнеса.Явно в този момент баща ми осъзна ,че вече съм възрастен човек , който може сам да се оправя с живота.
              Ти готова ли си да рискуваш.Внимавай и не блъфирай , защото може да ти се наложи да спиш в някой вход.
              Но пък свободата си заслужава!!!!
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                Че защо да прибързва не мога да разбера!?!? Това, че сте минали през n на брой руски стругове защото не е имало какво друго и тогава сте се качили на що-годе истински мотор (което пак е под въпрос) не значи, че именно това е правилния път. А скутера какъв опит ще и даде за мотокроса и ендурото не вдявам. Нищо общо няма. Освен грешни навици с друго няма да и помогне.
                Лично според моите наблюдения под вещото ръководство на грамотни хора, момичета с тегло 45 кг. и ръст 160 см. без да са карали дори и колело, за няколко месеца карат на газ трасето на Бучино. Много е важно някой да помага именно при първите стъпки с цел избягване на заучаването на грешни навици.
                Ако питаш мене - висока си, яка си - нищо по-хубаво няма от едно ново 250 4Т ендуро (CRF250X). Ако не можеш да си го посзволиш - сравнително нова 125 2Т кросова моторетка ще ти свърши работа. Лично аз съм малко предубедена към каран четиритактов мотор от по-ново поколение. Всичко друго е прекалено тежко или слабо. Ако искаш да караш предимно ендуро, един по-тежък маховик на 125-ката и заспива. Двутактовия е доста по-труден особено за начинаещи, но също така е най-адреналинесстата машина, която съм карала
                Както и да е, заповядайте с баща ти събота и неделя на Бучинското трасе ако не друго, поне да погледате
                Съгласна съм с теб, че от скутера не мога да науча нищо, което да ми е полезно в гората Не искам да карам ендуро ... Благодаря за съветите, Ива!

Коментар

Колежке , недей да хапеш така.Акълите за скутера И ги давахме , защото тя ни подведе много кофти(за което аз И се поскарах-ако съм бил по-остър се извинявам-все пак с дамите трябва да се подхожда по-деликатно).Пет човека решихме , че тя се е качвала три пъти на мотор (при това положение скутера щеше да И даде основата-тръгване,спиране,влизане и излизане от завой,баланс,рефлекси , координация и т.н.), но реалността се оказа друга.В нейното положение карането на скутер наистина би било безсмислено.
                  Поздрави!
                  Последно редактирано от ЕМО; 10-04-08, 00:27.
                  Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

Джон Кенеди

Коментар

Не ви правя балами. "Готовия учител" отказа да ме учи за това писах . Ами де го този ендурист ?! Вече нямам търпение, толкова ми се кара.. че направо ми се плаче Емо, ти навит ли си ? Сега като гледах снимките из форума, видях една позната муцуна- казва се Георги (Гоги) май нещо за Виктори се състезава, не съм много наясно за какво точно се състезава... . Та като нищо може и вас да ви познавам
                    Ако намериш даскал , свиркай.Пак ти казвам-на асфалт съм карал доста , но на черно съм на Б. Оправям се криво-ляво , но да уча други хора би било доста яко изхвърляне от моя страна.Даже преди известно време тук във форума пуснах идеята да се организира нещо като курс по ендуро(Тема: За правилна стойка на ендуро),даже бях готов да дам пари , ама нещо никой не се отзова.Май проблема е , че всеки който може да кара вече е в гората и не му се занимава с новобранци.
                    Аз лично не искам да се бутам на Бучино , пък дори и като кибик(човек който не прави нищо , но гледа как другите правят нещо-според българския тълковен речник), защото женския отбор има много сериозна и отгворна задача ( говоря абсолютно сериозно ) и не искам да преча , но все пак ти имаш официална покана.
                    ПП.Виждам че вече имаш конкретна идея за машина.Ако успееш да успиш баща ти пиши, пък можем да измислим някой по-лесен маршрут за тренировка-така де , то основно ще се пада , та поне да могат по-лесно да ни измъкнат.Иде реч и за двама ни.
                    Последно редактирано от ЕМО; 10-04-08, 02:16.

Джон Кенеди

Коментар

Ти между другото в коя част на София живееш?

Джон Кенеди

Коментар

Препрочитайки постовете , видях едно изречение което малко ме учуди:Не искам да карам ендуро.Като се позамислих, реших че става дума за мотор тип ендуро.Знаеш ли каква е очевадната разлика между ендурото и чистия крос(като машини).Чистия крос няма фар.Та в тоя ред на мисли , горещо ти препоръчвам да си вземеш ендуро. Това че е ендуро , не означава че не може да е 85куб или 125куб и да е двутактов.Чистия крос е за доста добри карачи(освен във фара , има и голяма разлика в поведението на мотора).А YZ-серията са точно чист крос.
                        Забелязах и един странен въпрос:"Ами де го този ендурист?".
                        В нашия спорт 99% от хората са мъже.Така като ти гледам данните ( 178см/60кг + 13 години спорт), достатъчно е да пуснеш една снимка по бански и направо ще се избият.Няма да можеш да им насмогнеш.Ей да не ми се разсърдиш!

Джон Кенеди

Коментар

Относно целта... вече я имам . Мернах едно моторче в мобиле-то - YAMAHA YZ 85 куб. за 2700 лв.
                          Без да твърдя, че съм разбирач - мисля че ще ти е малък мотора. Потърси си поне 125 двутактов мотоциклет - цената е по-поносима. Колкото до MX vs Enduro... лично аз си харесвам ендурото, а по-скоро гледам на мотокроса като възможност - както и да е, има достатъчно дюълспорт модели, които ще ти позволят и двете - в разумни граници разбира се!

А, няма да си продавам компа спокойно. Въпреки че ми е нов.
                          Е сега вече ще спя спокойно . Сега по-сериозно - в момента в който вземеш машината от продавача, вече не е нова... каквото и да ти говорят! Казвам ти го защото с пълна сила важи и за моторите и за всичко...

Коментар

Това, че сте минали през n на брой руски стругове защото не е имало какво друго и тогава сте се качили на що-годе истински мотор (което пак е под въпрос)
                            аз такова изречение като това горе никога няма да кажа, защото знам, че тия машини са ги мислели и изчислявали инженери, които са били добре подготвени и наясно с това което правят.А те са правили МОТОР.Изречението е смешно, за мене е и тъпо.

с всичко останало по доло което си написала съм съгласен

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              аз такова изречение като това горе никога няма да кажа, защото знам, че тия машини са ги мислели и изчислявали инженери, които са били добре подготвени и наясно с това което правят.А те са правили МОТОР.Изречението е смешно, за мене е и тъпо.

с всичко останало по доло което си написала съм съгласен
                              Сигурен съм, че Ива се е изказала малко прибързано и не е искала да каже точно това, което е написала, особено за "истинския мотор", защото след 20 год "истинските мотори" няма да имат нищо общо със сегашните "истински", както сегашните примерно с руските, защото руските са концепции от 60те и 70те години, а тогава са били сред "истинските" и т.н.
                              Според мен иска да каже, че може да започне директно с по-нов и модерен мотор без да си губи времето с морално остарели концепции. И аз подкрепям такова мнение.
                              А моторите са си мотори от край време та до ден днешен и всяка една машина е достойна за уважение, защото за добри постижения и прояви са важни повече уменията и съцето на моториста от колкото самата машина. Подвигът си е подвиг независимо дали е с ИЖ или Хонда.
                              Това не е F1 - светът на тракшъна и електрониката, а не на сърцатия карач!

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
                                Препрочитайки постовете , видях едно изречение което малко ме учуди:Не искам да карам ендуро.Като се позамислих, реших че става дума за мотор тип ендуро.Знаеш ли каква е очевадната разлика между ендурото и чистия крос(като машини).Чистия крос няма фар.Та в тоя ред на мисли , горещо ти препоръчвам да си вземеш ендуро. Това че е ендуро , не означава че не може да е 85куб или 125куб и да е двутактов.Чистия крос е за доста добри карачи(освен във фара , има и голяма разлика в поведението на мотора).А YZ-серията са точно чист крос.
                                Забелязах и един странен въпрос:"Ами де го този ендурист?".
                                В нашия спорт 99% от хората са мъже.Така като ти гледам данните ( 178см/60кг + 13 години спорт), достатъчно е да пуснеш една снимка по бански и направо ще се избият.Няма да можеш да им насмогнеш.Ей да не ми се разсърдиш!
                                Прочети внимателно подтемата "Какво ендуро да избера" в темата "Избор на мотор".Там можеш да получиш доста полезна информация (включително и за разликата между чистия крос и ендурото)

Джон Кенеди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X