Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Потресаващи факти...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Потресаващи факти...

за съжаление винаги ще има жертви колкото и да него искаме.лично аз съм гледал този сайт и др препратки и винаги се заричам да неправя простотий, но до момента в който се кача но мотора. винаги карам с каска имам бая падания за щастие съм бил с нея. всеки има приятели които са намерили смърта си с мотор,дали по тяхна вина,гъзария всеки го прави/ такъв ни е спорта/ или по чужда вина, някой тъпанар не ни е видял/ имам и такъв случай и то с скутер много търкаляне беше, и те гледа невинно и ти вика нете видях, кво прайм а,/ така намери смарта и приятел. така че лично за мен не е мястото тук да говорим за тези неща. ДА трябва да си спомняме за тях, ДА трябва да ги обичаме и почитаме. нека го правим в СЪРЦАТА си

нека се радваме на живота и на хобито си
    crf450 supermoto

Коментар

след няколко по-леки инцидента просто спрях и разкарах моторетката (точно бях почнал да се оглеждам за по-голяма)
      има много истина в правилата по-горе, но и един огромен проблем: за мен удоволствието изчезва, когато се спазват, а някакъв риск пак остава - затова без кеф и без риск
      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от xoc13 Преглед на мнение
        А да видяхте някой,от тези със запалената кожа да е облечен в кожен екип.Всички бяха без екипировка,а ако имаха кожен екип с твърди протектори под него добри ботуши и т.н. нямаше да са толкоз сериозни пораженията.
        Колега, ДА вярно е това, НО не винаги
        Ще ти кажа само един действителен случей с едно момче с пистов мотор и супер добра екипировка и твърди протектори (някакъв метал (а не пластмаса)) който след едно падане (не знам с колко км/ч е карал) се плъзга по колене доста дълго време и от самото триене на асвалта се нагряват металните протектори и буквално му се разтапя капачката на коляното ...
        Ще спра до тук.
        Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Пичове, въобще не отворих линка. Аз карам и пистарка, даже днес за последно. Виждал съм пред мен да стават ужасни неща. Само ще ви кажа , че основната причина да си купя крос е да си спортувам и да се отпускам без да ме застрашават други хора или аз да застрашавам. Пистарката си ползвам единствено да се предвижвам без да вися по задръствания и не сядам на нея без екип и за 5 метра. В гората или на трасето сам си си виновен, а на пътя има хиляда независими фактора, от които ти зависи живота. Всички мотори носят риск, ама пистарките са най-опасни. Каквото зависи от нас -екипировка, постоянна концентрация, отговорност и без рискуване и каране на късмет, нататък Господ да ни пази и това е.

Коментар

Първоначално публикуван от Chaveto Преглед на мнение
            Колега, ДА вярно е това, НО не винаги
            Ще ти кажа само един действителен случей с едно момче с пистов мотор и супер добра екипировка и твърди протектори (някакъв метал (а не пластмаса)) който след едно падане (не знам с колко км/ч е карал) се плъзга по колене доста дълго време и от самото триене на асвалта се нагряват металните протектори и буквално му се разтапя капачката на коляното ...
            Ще спра до тук.
            те ЗАТОВА се правят от пластмаса, никой няма да стреля по тях ... да не говорим за теглото
            Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Първоначално публикуван от gere Преглед на мнение
              Има, има място от където да се научат тези техники за оцеляване. Нарича се "Закон за Движение по Пътищата"...
              ДА,но докато не почнат всички участници в движението (дори и пешеходците,защото и те понякога са главната причина за инциденти ) да спазват тези правила,смъртни случаи ще има колкото и да ни е неприятно...

Съгласен съм с всички Вас и мненията Ви по въпроса,НО нека бъдем поне малко по-предпазливи и да мислим с главата си,а не с Дясната ръка... Не го пожелавам на никого и само Госпог може да ни пази от такива работи..
              Последно редактирано от BikerBoyy; 26-03-08, 21:27.
              Димитър Тенев

Коментар

Съгласен съм с всички Вас и мненията Ви по въпроса,НО нека бъдем поне малко по-предпазливи и да мислим с главата си,а не с Дясната ръка... Не го пожелавам на никого и само Госпог може да ни пази от такива работи

Напълно съгласе,и по-полека като видите някоя мацка по улицата.Мотора по пътя,се кара бавно за да се вижда кой го кара,тука малко като чопърис прозвучах ма карай
                Ако не бях луд, щях да съм ненормален!!!!!.

Коментар

Това е хубавото на ендурото.. дърветата в гората не се засилват срещу теб да те блъснат
                  Аз лично смятам да карам по асфалт след време и гадно не гадно прегледах я страничката за да си направя изводите - екипировка, внимание и късмет са нужни защото риска си е на ниво..

Коментар

Да и мен когато ме блъсна микробус (катафалка) докато ме задминаваше на Жулио Кюри спрях да карам мотор в София
                    Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

Карах шосеини мотори от 13 годишен. до 24.Имал съм какви ли не мотори. Нагледах се на подобни ситуации, изпратих сумати приатели и познати. Дадох си сметка че не си заслужава. Лично аз бях доста съвестен и внимателен шофиор. За щасти се отървавах само с леки травми. На улицата все още нямаме култура "да пазиш моториста" а и ние много не се пазим.
                      Можете да си представите какъв заклет моторист съм. Обаче се предадох - няма смисъл. Останах 4 дълги години без мотор, просто незнаех какво да си купя. Но неисках да съм по асвалта. От 3 години съм ATV-ист за което съм страшно щаслив. Сега има тръпка постянно, малко е вероятно "бако" с жигулата да те засече! Разхождаме се из природата и си правим наистина кефа. Преди това го имаше само когато летеше с над 200км.

Коментар

Мда,той баща ми разправя как на сантиметри минавали колите от него по международния път."Мен ме достраша да карам с повече от 90км/ч" бяха думите на баща ми ." Някой камион когато ме изпревареше и имах чувството,че ще изхвърча от пътя".

Това става напът към КАТ за пререгистрация на Ямахата...
                        Димитър Тенев

Коментар

За мен , цялата работа с пистарките е , че пистата е далече- Серес и е скъпо. Иначе ако човек си ходи на писта да си тренира да си ляга да свиква си е много готино и не толкова безумно опасно. Бих казал че риска става като при кроса горе-долу. Ама много пари фърчат така. 1-комплект гуми на каране, бензин за бус, бензин за карането, спойлери допълнителни, степенки...тука няма спиране, таксата за двата дни, храна... Един уикенд на Серес е към 1000 лв. Ако имаше писта на Ихтиман, отиваш си с моторчето, лепиш скоч на фара и си въртиш - 60-70 лв. всичко. Колкото ски на Банско.

А сега , купуваш си пистарка и я ръчкаш в трафика по дупките и само си рискуваш живота за милимунда кеф. Ей ни тука как се чудиме къде да караме на спокойствие: http://www.vbox7.com/play:485b3787

ааа пистарки ше им се незнае... Я в гората 100 пъти по-голям кеф е. Да не говорим че с кроса се включва оста Y

Коментар

Първоначално публикуван от BikerBoyy Преглед на мнение
                            Мда,той баща ми разправя как на сантиметри минавали колите от него по международния път."Мен ме достраша да карам с повече от 90км/ч" бяха думите на баща ми ." Някой камион когато ме изпревареше и имах чувството,че ще изхвърча от пътя".

Това става напът към КАТ за пререгистрация на Ямахата...
                            Напълно съм съгласен. В България няма култура на шофиране и пазене на мотористите по пътя. Поради тази причина не си купих мотор, поради нея се дърпам на идеята на сина за мотор.

Коментар

Да ви кажа че има нужда от такива клипове за да може човек да върне малко ръчката.Аз също карам и пистарка но винаги имам едно на ум и съм доста предпазлив защото има такива кретени че нямам думи.Затова в гората по ми харесва поне не си застрашен от коли,рейсове......т.н.

Коментар

Мисля, че да се отващават бъдещи мотористи и да се стресират настоящи такива не е най-доброто. В този контекст посочения сайт (лично мнение) е пълна загуба на време - ако ми се гледат черва ще си пусна тъп американски филм. Отговорността е нещо хубаво и е нещо, което се възпитава - не с черва! По-горе го писах - ако ще помогне с нещо конкретно - да, ако няма - не!

А сега по-позитивната част от поста - живота, както и преди съм казвал е да се живее, не да се гледа отстрани. Като прекарах повече от десет години без мотор да не ми беше по-добре? Или не съм имал случай в който не съм имал опастност да остана без крайници или да умра? Е не - все същия си е - могат да те сгазят докато пресичаш улицата! Въпроса не е дали поемаш рискове, а какви и колко често ги поемаш! Това е поне за мен - лично аз съм твърдо против този сайт! Ендуро и мото феновете няма какво да видят и научат от него!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X