Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Законно ли е миенето на мотор пред къщи (на улицата) ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Законно ли е миенето на мотор пред къщи (на улицата) ?

Колеги, пиша по тази тема защото имам проблем с миенето на мотора. Искам да си взема собствена водоструика и да си мия мотора пред у нас на улицата. Един приятел обаче ме спря, като ми каза, че ако някой от " очовечените " ми съседи се обади в полицията могат да ми тряснат глоба. Аз не съм много съгласен с това, но искам да ви попитам, дали някой от вас знае за закон, който да гласи че миенето на мотор/кола ( превозно средство ) и мокренето на пътя е строго забранено ? И дали имам правото да си мия мотора пред нас, защото всички автомивки са на центъра на града и не е удачно да ходя през ден, когато се окалям да ми мият мотора. А на всичкото отгоре и ми разлепиха новите графики на корите ... :@ :@ :@
    ЦЕКИЧА

От: Законно ли е миенето на мотор пред вкъщи ( на улицата ) ?

Живееш в България.Купи си водоструйка и си мий мотора,колата,пери си килимите ако искаш.
    Yamaha Yz450F
    Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
    Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Кратък отговор: някъде е забранено, другаде - не. Общините ги решават тия работи. В София примерно е забранено.

Коментар

С водо-струйка от магазина се разхищава питейна вода,та може и да е забранено...
        Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Не знам от кой град си , но в нашия 98% си мият колите, моторите и килимите на улицата. Пък комшията като си изпере килимите ги плясва на моята ограда да се сушат, че е по дълга Ма това не ми пречи.

Коментар

А след като си измиеш мотора на улицата ще минеш ли да си събереш калта, маслото и всичко останало което ще падне от него или всички останали са длъжни да се съобразяват защото точно това е идеята на забраната.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Колев Преглед на мнение
              С водо-струйка от магазина се разхищава питейна вода,та може и да е забранено...
              Къде е питейна,защото ВИК Шумен обявиха официално,че водата по чешмите НЕстава за пиене,та може и да не е забранено.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                ... Пък комшията като си изпере килимите ги плясва на моята ограда да се сушат, че е по дълга Ма това не ми пречи.
                Защо е по-дълга твоята ограда от тая на комшията?

Коментар

Почти сигурно ще отнесеш глобата.Евросъюза забранява.А у нас РИОСВ
                  се разхищава питейна вода
                  .Не е само до питейната вода.
                  Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

На дали някой ще те глоби.Стига да не живееш на жълтите павета.
                    Аз си мия и колата и мотора,но живея с сравинтелно малък град и на сравнително забито място.Колата я мия на улицата,но ендурото го мия в двора си върху тревата докато падне калта.Не е нормално да изтропаш една кофа кал на улицата.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
                      ВИК Шумен обявиха официално,че водата по чешмите НЕстава за пиене,та може и да не е забранено.
                      Ся...
                      Знам,че Шуменската вода не става за пиене,тя може и за миене да не става де

Ама я точиш от водопровод,нарочен за питеен...
                      Та...
                      Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Мия си мотора на улицата.По въпроса с калта-ами след като измия,си я събирам,не за друго,ами защото мен не ме кефи да имам кал пред врата на къщата.
                        Yamaha Yz450F
                        Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                        Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

аз един ден преди 3-4 години реших да си мия джипа пред нас... на 5-тата минута пристигна една лада нива с надписи "екоконтрола" и тръгхана да ми искат лична карта да ми пишат глоба... естествено ми простиха, но ми казаха, че следващия път няма да ми се размине... същите тия обикалят и глобяват ако някой гори гуми на къра или изхвърля строителни отпадъци не където трябва... ама незнам общински рабтници ли са или нещо друго... офиса им е на едно с булгарконтрола...

Коментар

Аз живея в гр.Трявна и до колкото разбрах от общината била издадена заповед за забрана на точно това, а и живея в блок, няма как да си мия мотора за поляна, че калта да пада там.... Явно това е нерешим проблем, поне за мен
                            ЦЕКИЧА

Коментар

От: Законно ли е миенето на мотор пред къщи (на улицата) ?

На мен колеги от форума ми правиха забележка, че съм карал с кални гуми по асфалта, а ти целия мотор да миеш искаш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X