Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конфискуват АТВ-та и коли, нахлули в резерват !!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Конфискуват АТВ-та и коли, нахлули в резерват !!!

Ха да видите сега на какво заглавие попаднах, ровейки из нета !!!

П.п ако съм объркал раздела ,моля да ме извините !

"Отнемат коли, нахлули в резерват, предупреждава „Новинар”

АТВ-тата и автомобилите, които влизат в природните паркове нелегално, ще бъдат конфискувани. Очаква се предложението на екоминистъра Нона Караджова да бъде разгледано от Народното събрание след Коледа, съобщи самата тя.

По думите й проблемът е стар и само чрез такава санкция ще бъде спряна порочната практика.

„Независимо от нашите призиви, общите усилия на МВР, заедно с дирекцията за националните и природните паркове и горските, продължават нарушенията и неразрешеното влизане в паркове и защитени територии, при положение че има толкова места в България, където могат да се карат АТВ-та”, посочи министърът.

Според Караджова няколко отнемания ще сплашат нарушителите и те ще спрат да влизат в защитените местности. Към момента глобите са между 100 и 5000 лв., но масово не се плащат. "

Обаче камионите с дървата от парковете продължават да пътуват за Гърция безнаказано !!

НЕма такава държава просто !!!
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

От: Конфискуват АТВ-та и коли, нахлули в резерват !!!

Вярно нЕма такава държава,ма те камионите с дървата са от евро 5 и нагоре, не замърсяват околната среда, не вдигатшум,пък и сечта там е 100% санитарна и т.н......
    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

...АТВ-тата и автомобилите, които влизат в природните паркове нелегално, ще бъдат конфискувани...
      Доста трудно ще им бъде, със скъсана мрежа да ловят риба.
      Gas Gas ec 250

Коментар

Накрая всички ще си карат атв-та-та и Джиповете по пътя. Абсолютно абсурдно е според мен! Какво им пречи през почивните дни, да ида с джипа, да пия по едно кафе на Дерменка примерно ? Чудят се какви закони да правят....
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Когато има такова изобилие от закони,то значи че държавата е ужасно слаба,някой римски мислител го беше казал някъде !
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН - ЕТРОПОЛЕ Преглед на мнение
            Вярно нЕма такава държава,ма те камионите с дървата са от евро 5 и нагоре, не замърсяват околната среда, не вдигатшум,пък и сечта там е 100% санитарна и т.н......

ООо да , те и не секът безразборно, и не оставят пътища като магистрали в гората / докато в същото време нашите управници се чудят как да пострпят магистрала /, нито коловози колкото джип и сигурно преди това психолог разговаря с дърветата за да прецени кои дървета да отреже и кои не !!
            Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Започвам сериозно да си мисля, че тая държава има за план да ни затрие като нация и да си останат мазните и богати п*дерасти, които ще си правят каквото искат и ще се разпореждат поголовно с г*золизците !!!

Единствено гората ни остана ,а те и това искат да ни вземат

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                ООо да , те и не секът безразборно, и не оставят пътища като магистрали в гората / докато в същото време нашите управници се чудят как да пострпят магистрала /, нито коловози колкото джип и сигурно преди това психолог разговаря с дърветата за да прецени кои дървета да отреже и кои не !!

Така, е дори осигуряват алтернативни терени за дивите животни за да не ги тормозят,само да ги питаш и да видиш колко положителни са другите!!!

ВЪН АТВта коли и всякаква друга техника......извинете ме увлякох се.
                Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Аз да помоля,ако има някой запознат с закона,да разясни каде и при какви условия можем да си караме моторите.Писах преди година до министерството на горите преди година и-меил,но още отговор нямам.Трябва ли да се плаща такса горски фонд или нещо подобно,ние мотористите май сме виновни на всички /ловци,туристи,хора с каравани и палатки,овчари и т.н./.Никои не отчита факта че по закон ако притежаш недвижимо имущество на територията на България,можеш да ползваш горите,плажовете и др. национални блага безвъзмезно и наравно с другите граждани които си плащат данаците в България.Та мисълта ми е ако ме спре някакъв горски дух ,какви права имам аз и какви той,за да няма саморазправа т.к. на два пъти ми се случва да чувам заплахи за конфискация и според мен си превишават правата.
                  Благодаря предварително и наздраве

Коментар

Представям си ситуация,спират ме ,съставят каквото съставят,и на сутринта джипката ми е обявена за открадната,да ходят да я търсят из комшийските гаражи !Като нищо може да мине поредния абсурд !Андрешко е жив .....!Незнам от 10 човека в форума,колко от тях биха се разделили с джипките си без бой....!Мене лично ще ме пишат по вестниците дълго след подобна случка !Дано да не се стигне до там !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Споко - това е мнооого трудно приложим контрол, /особено за АТВ-та и моторцикли/.Просто, няма толкова кадри да го изпълняват този контрол.
                      Gas Gas ec 250

Коментар

Аз мотор нямам,ама джипката е постоянно в нарушение !

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
                          Споко - това е мнооого трудно приложим контрол, /особено за АТВ-та и моторцикли/.Просто, няма толкова кадри да го изпълняват този контрол.
                          Вярно е,това съм го чул по радиото лично от директора на НПЦБ,та Нели Рачевиц каза така,безсилни сме да спрем мотоциклетите по какъвто и да е начин,единственото решение е сами да се осъзнаят.

Коментар

Е за кадрите ДА , за моторите е ясно, макар ,че да не дава Господ, да паднеш някъде или те хванат на тясно по невнимание , какво правим ?! А и моторите лесно бягат , ама колегите с джиповете и атв-тата какво ще правят ?!?

Тая държава е пълна простащина просто, от където и да го погледнеш !

Коментар

И как аджеба да стане това осъзнаване като виждаме на каква поголовна сеч е положена гората в определени региони? Ама на кого трябва да се зададе този въпрос? С кого трябва да се обсъждат тези теми? Тук из форума само си чешем пръстите и се настървяваме.
                              Иван Маринов
                              Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                              ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X