Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Конфискуват АТВ-та и коли, нахлули в резерват !!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Конфискуват АТВ-та и коли, нахлули в резерват !!!

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
    Е за кадрите ДА , за моторите е ясно, макар ,че да не дава Господ, да паднеш някъде или те хванат на тясно по невнимание , какво правим ?!
    Много сложно започна да го мислиш,ама пак отговарям,носиш си в раницата един съветник и всичко е точно.Какво е съветник ли,може обикновен чук,парче винкел или пробито желязо което вика Баууууууу.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
      Обаче камионите с дървата от парковете продължават да пътуват за Гърция безнаказано !!
      НЕма такава държава просто !!!
      Има, нема - не е добре да се правим на ударени. Последното ми ходене на планина с мотора беше към Рилски езера. Е имаше едни... да не казвам как ги наричаха, с АТВ и мотор горе на хижата. Моя си го оставих на пътя към Вада и си направих супер разходка нагоре.
      Като видя някой такъв обиден "на чест" как му пречели на правата, а допълва достойнството си с шум, го замервам с желязно левче да събере за ауспух. АТВ не пипвам, те са ясни, ама много хора излагат и моторджиите. Говоря за шума, и за ходенето до Дерменка, Рилски езера и други места. Досега не съм се обаждал за това, писах само защото колегата каза как излизали камиони от предполагаемо същите паркове, в които ще забраняват да влизаме с мотор.
      За камионите - аз редовно проверявам през 112, горското или полицията какво става. Лошото е, че огромни площи са омачкани законно, по роднино-връзкарски, и там и да търсиш нередност, нищо не се намира. Но това не са паркове, с което започва темата! Ама аз съм изключение, маниак съм на тихи машини, знам си го.

Трябва да се мери с един аршин в тази държава, и тях, и нас, и онези и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от ИСКРЕН Г. Преглед на мнение
        Споко - това е мнооого трудно приложим контрол, /особено за АТВ-та и моторцикли/.Просто, няма толкова кадри да го изпълняват този контрол.
        Не се вози на тая каруца.Щом са решили ще го направят,независимо по какъв начин.Щом се е чуло нещо гадно че ще стане,винаги е ставало.
        Обаче поне ще си направим кефа да им въртим чарвата истински.
        Все пак става въпрос за НП които не са особенно обозначени.Би трябвало да има табели КПП-та и много други пояснителни знаци.

Коментар

В национални паркове, природни паркове или в резервати или и в трите? Понеже има разлика, затова питам. Ето карта на нац. паркове:

А резервати има и извън тези територии, има и в тези територии.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
            Не се вози на тая каруца.Щом са решили ще го направят,независимо по какъв начин.Щом се е чуло нещо гадно че ще стане,винаги е ставало.
            Обаче поне ще си направим кефа да им въртим чарвата истински.
            Все пак става въпрос за НП които не са особенно обозначени.Би трябвало да има табели КПП-та и много други пояснителни знаци.
            Така е трябва да има ясни обозначения които да са ясно видими и добре разбираеми ОТ - ДО...и тогава да ме питат ти кво праиш тук?

А не като сега на всеки пречим,излезли ловци вие къде ивлезъл сульо,КЪДЕ,ей там на ......
            Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Те и ловците до колкото знам нямат право да ловуват на такива места. В такъв случай щом той е там значи и той е в нарушение и да не знае много.
              EXC TPI 2019

Коментар

Няма как да ни вземат моторите без бой , знаят го , много средства трябват за да си осъществят извратената мечта . Няма кой да им ги отпусне ! С тези изказвания просто създават стъргало за езиците . Наближават и избори , трябва дейност да се отчита ... противниците на моторите са повече от феновете .... работата е ясна , аз съм Споко!
                "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Има, нема - не е добре да се правим на ударени. Последното ми ходене на планина с мотора беше към Рилски езера. Е имаше едни... да не казвам как ги наричаха, с АТВ и мотор горе на хижата. Моя си го оставих на пътя към Вада и си направих супер разходка нагоре.
                  Като видя някой такъв обиден "на чест" как му пречели на правата, а допълва достойнството си с шум, го замервам с желязно левче да събере за ауспух. АТВ не пипвам, те са ясни, ама много хора излагат и моторджиите. Говоря за шума, и за ходенето до Дерменка, Рилски езера и други места. Досега не съм се обаждал за това, писах само защото колегата каза как излизали камиони от предполагаемо същите паркове, в които ще забраняват да влизаме с мотор.
                  За камионите - аз редовно проверявам през 112, горското или полицията какво става. Лошото е, че огромни площи са омачкани законно, по роднино-връзкарски, и там и да търсиш нередност, нищо не се намира. Но това не са паркове, с което започва темата! Ама аз съм изключение, маниак съм на тихи машини, знам си го.

Трябва да се мери с един аршин в тази държава, и тях, и нас, и онези и т.н.
                  Знам и 2 и 200 ! Не го играя на обиден ''на чест'' както го каза, не си чеша пръстите , нито се правя на какъвто не съм ! Видях новината и реших да я споделя с вас , за да знаете какво - що се случва или ще се случи. Колкото до другото , изказвам възмощението си от държавата ни. То е ясно, че и да скачам и да не скачам нито ще променя нещо, нито ще трогна някого. Това все пак е форум , в който освен всичко си обсъждаме разни неща, затова и раздела е ОБЩИ ПРИКАЗКИ !

Тоо каквото и да приемат , ще ми гледат само задния номер, да не съм луд да им спирам !

Колкото до изказването ти по повод написаното от мен за дървата за Гърция, ако искаш да те поразходя из ПРИРОДЕН ПАРК БЕЛАСИЦА , да видиш за каква масова сеч става въпрос ?!? А дали дървата отиват в Гърция , Турция , Китай или където и да е , мен не ме вълнува. Факт е ,че се секът в парка, а са тръгнали да ми конфискуват машинатая с която си правя кефа и не вредя на никого !

Да има колеги дето развалят ренумето на мотористите , атв-истите и колегите с джипове и винаги ще ги има! За тях има една приказка - луд човек и силен вятър нищо не може да ги спре !
                  Но нека не слагаме всички под общ знаменател. Ако някой прави золуми , нека си понесе последиците сам , а не всички да патят от него!

И за пореден път казвам, че просто изразявам възмощението си , не съм тръгнал да вдигам възстания и бунтове ! Поздрави
                  Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

То добре не ти пука за дърветата ама при това темпо на износ скоро няма да има гора. Ходил ли си в Гърция да видиш колко гори имат. А знаеш ли за колко години имат забрана за сеч. Еи така ще стане и при нас . Преди време мислех да пусна тема и всеки да пуска снимки и координати къде се сече този път ще го направя да видим колко кураж имате и колко бързо някои ще изгори от така наречените пазители на гората.

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
                      То добре не ти пука за дърветата ама при това темпо на износ скоро няма да има гора. Ходил ли си в Гърция да видиш колко гори имат. А знаеш ли за колко години имат забрана за сеч. Еи така ще стане и при нас . Преди време мислех да пусна тема и всеки да пуска снимки и координати къде се сече този път ще го направя да видим колко кураж имате и колко бързо някои ще изгори от така наречените пазители на гората.

Ми пускай де.....да не би ние да сечем та да ме е страх да снимам сечищата из гората?

п.п.Нищо няма да стане обаче, сечта е покровителствна от когото и където трябва!!
                      Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
                        Талкуваш ми думите грешно ! Казах ,че не ми пука къде изнасят вече изсечените дървета, не че не ми пука за дърветата ! Не ми слагай чужди думи в устата, моля те !

В какъв смисъл ми говориш ''да видим колко кураж имате и колко бързо някои ще изгори от така наречените пазители на гората" ?!!?

Колега , нека не превръщаме темата в спор и да запазим добрия тон !
                        Поздрави

Ако си ми чел темата , ще видиш в нея достатъчно сечища , но както каза Ванката- Етрополе, като е покровителствена от когото трябва..... :Х
                        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 07-11-12, 18:49. Причина: Допълнение
                        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Темата е замряла без отговори ,та и аз да попитам.По нашият край(Родопите) започват масови проверки за карането в гората.Информацията е от мнооого достоверен източник и колкото и да не ми се иска съм склонен да му вярвам.
                          От десетина мотора и атв-та няма едно редовно.Лично аз нямам категория ,регистрация, застраховка или в общи линий
                          нямам нищо.Проверките ще се извършват от горски +полиция което доста усложнява нещата.
                          Та на въпроса .Какво правим ако ни спрат.Какви са техните и нашите права.За какво могат да ни санкционират горските и полицайте по отделно.
                          П.П.
                          Има много начини да ни спрат без да можем да избягаме - все пак се чуваме от километри.Затова отговори от сорта "газ до дупка"не ме кефят.
                          А и не говорим за национални паркове а просто за "народната" гора

Коментар

Няма вече народна гора - дължим го на това че станахме много маймунки на клончето и то се счупи! Мога да кажа нас какво ни инструктираха в гранична полиция преди няколко дена - когато срещнем в гората АТВ или мотор трябва да има:
                            1.Разрешение от горското за да кара в гората
                            2.Регистрация с всички нужни документи като че се движи по асфалт
                            Ако едно от двете липства имаме право да задържим МПС-то и се започва процедура по конфискация! Засега нищо не сме задържали още ама настъпят ли ни нас, ние ще настъпим пък вас!
                            "Do not correct a fool, for he will hate you;
                            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

А за автомобил какво ви инструктираха , ако не е строго секретно ?
                              подаръци за мъже от FACOM
                              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Слави можеш ли да коментираш това - главния път за хижа Македония ....
                                На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X