Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цариградско шосе забранено за мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цариградско шосе забранено за мотори

Сутринта минах, но явно ще се прибирам по друг път поне докато "им мине". Не ми се говори по темата... Не е по-опасно от разрешеното околовръстно по което трябва да мина сега. Общо взето никой няма идея за нищо, но прави нещо... Типично по модерному го отнасяме всички, заради един.
    LZ2NKM

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      Има ли мотоциклетист, който спира на катаджии?
      Да - аз. Винаги.

Коментар

Щото аз, като им спра са искрено учудени...
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да, аз
          Когато човек е изряден като каска, екипировка, документи, категория и т.н. няма от какво да се притеснява да спре.
          Мен пък друго ми е интересно. Как така за 3 години само 2 пъти са ме спирали и то от скука да разменим по няколко думи, а в същото време масово други мотористи се оплакват от "опити за спиране"? Да не би пък да има защо да искат да ги спрат?
          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Аз. И винаги са се учудвали че спирам, но това не е водило до избягване на проверка на документите.
            Мисля че е крайно време да се затегне контрола над мотористите, тези каращи без книжка, без застраховка, със скрит номер и т.н. нередовни трябва да се замислят сериозно.
            Забраната на Цариградско е малоумна, по тесните участъци на Околовръстното и доста от другите булеварди из София е даже по-опасно. Двуколесните в градското движение трябва да се поощряват, а не да се забраняват. Контрол е необходим, не забрани.

п.п. към "колегите" немотористи: тези дето твърдят че постоянно са с 300+, не им вярвайте, тези са по-зле и от рибарите
            п.п.п. Мога да повозя всеки желаещ за разходка с мотор из София, стига да не е над 80-90кг да види как е от другата страна. После пак ще си говорим.

Коментар

Аз също винаги съм спирал на КАТ досега - и с мотор и с кола.
              А не ми се мисли както живея на Цариградско и гаража ми е там, колко и откъде ще трябва да обикалям за да се прибера, по светофари, павета и какви ли не красоти още :-(
              Затягане на положението за неизрядните водачи (и на коли и на мотори) трябва да има и правилата ТРЯБВА да важат ЗА ВСИЧКИ.
              Все пак мисля, че забраната за движение на мотори по Цариградско трябва да отпадне, а не да е повод да ни спират. Нека ни спират просто за проверка.

П.П. За хората които се имат "над закона" каквито и правила да се въведат, пак няма да важат...

Коментар

КОЛЕГИ,
                имам лично наблюдение повче от 20 години върху бул. Ленин или както ми се наложи да свикна напоследък "Цариградско шосе". През това време съм видял десетки, да не казвам стотици размазани като кучета пешеходци, мотористи и коли за скрап м/у "Орлов мост" и "4-ти Км.". Олигофренията на Голф-истите и Астра-истите продължава и по-нататък. Калабълъка и малоумщината в този уцастък са по-идиотски от лявата лента София-Перник ! Според мен трябва да е забранено и до "7-Км.", че даже и до "Метро".
                Не изхождайте от собствена позиция относно забраната, тя е необходима за доброто на масовия участник в движението.
                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз спирам защото съм с редовни документи и спазвам ограниченията. Започнах темата не за да предизвикам спор а за да кажа че има заповед за затягане на контрола. В интерес на истината не ме глобиха а само предопредиха и ме пуснаха.

Коментар

Първоначално публикуван от outdoor Преглед на мнение
                    Аз спирам защото съм с редовни документи и спазвам ограниченията. Започнах темата не за да предизвикам спор а за да кажа че има заповед за затягане на контрола. В интерес на истината не ме глобиха а само предопредиха и ме пуснаха.
                    "Каквото повикало, такова се обадило"

Колко е просто.

И не си мислете, че съм идеален.
                    Цар съм на простотиите.
                    Цял живот.
                    Но вместо да пиша празни лозунги, на които не разбирам смисъла, в подписа си, ще се опитам да променя средата около мен така, че да е оптимална за всички в нея.
                    Пък който иска да се насочва към терминалите.
                    Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 08-04-11, 19:27.
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
                      Мога да повозя всеки желаещ за разходка с мотор из София, стига да не е над 80-90кг да види как е от другата страна. После пак ще си говорим.
                      Добра идея!
                      Според мен трябва и всеки нов водач да има няколко часа с мотопед из града(така и така взимат М категория)
                      0+

Коментар

Първоначално публикуван от Emil (0n4o) Преглед на мнение
                        Добра идея!
                        Според мен трябва и всеки нов водач да има няколко часа с мотопед из града(така и така взимат М категория)
                        Това за М категория съм го споменал и в друга тема,за мен е безумие да се дава като подарък към В.
                        ПАВКО
                        0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
                          Абсолютно точно.Има изрични инструкции да се "попритиснат" мотоциклетистите,да се затегне контрола и проверките към тях.
                          Вчера купих една 50-кубикова Веспа, двутактова класика, с която да щъкам из града. Добра сделка за старата ми Корса. (това само моторист може да го каже)

Прибирам се аз по Симеоновско шосе в посока Семинарията. Стабилно съм "набримчил" газта с 55 км/ч и задминавам водоноска, която наистина миеше Симеоновско шосе - необичайна за днешно време гледка. След водоноската палка, патрулка и Ленд Ровър Дискавъри като 2 (двама) полицаи се надпреварват кой да ме спре. Аз естествено с мойте 3 коня е по-лесно да спра, отколкото да тръгна Почват ме с въпросите:

- Я мръдни го това малко по у десно и дай да видим дали има документи.
                          Мръдвам го аз и давам талона.
                          - Оооо, колега, дай да видим километража.
                          - Километража?! Ми на 25 000 и нещо е - неразбиращо мънкам аз.
                          - Ааа, не ги разбираш тея неща. Да видим колко пише на километража...ето виждаш ли - тука пише до 90 км/ч.
                          - Ама нали е49 кубика - почвам да се обяснявам - не ми трябва А категория.
                          - Ама ти хич не си на ясно - пише ли над 50 км/ч на километража значи трябва да имаш А категория.
                          Тука вече започнах да се сдържам да не се изсмея на глас, че видите ли, тя ситуацията е сериозна. Извадих книжката с талона, видяха ми А категорията и на изпроводяк:
                          - Нали гледа тая седмица как се пребиха двама?
                          - Да чух по новините...
                          - За това така проверяваме всичките мотористи - много нередовни има и много без документи карат, та имаме нареждане всеки мотор да се гледа, дори и твоя дето викаш, че е 50 кубика.

И така...интересна случка и си направих извода, че наистина са позатегнати яко мерките за мотористите в София поне. И не само за мотористите - аз с тая 50 кубикова Веспа се чувствам повече като с моторизирана таборетка, отколкото моторист, ама...
                          Смешно и жално ми стана онова с километрите на циферблата....ми да взема една Хаябуза, да й лепна циферблат до 50 км/ч и перкай народе с М категория.
                          Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
                            Това за М категория съм го споменал и в друга тема,за мен е безумие да се дава като подарък към В.
                            Защо да е безумие колега? Категория М е за мотопеди(до 45км и до 49сс) и курсовeте за "B" едва ли са достатъчни за да можеш да караш кола, виж мотопед е по-вероятно да знаеш. Защото карането не е само натискане на педалите, а съзнанието и преценката също са много важни според мен.

А според мен колкото повече забрани за минаване на мотористите има толкова повече ще се нарушават. Може би трябва по-стриктен контрол за всички.

Коментар

Първоначално публикуван от g06ko Преглед на мнение
                              Защо да е безумие колега? Категория М е за мотопеди(до 45км и до 49сс) и курсовeте за "B" едва ли са достатъчни за да можеш да караш кола, виж мотопед е по-вероятно да знаеш. Защото карането не е само натискане на педалите, а съзнанието и преценката също са много важни според мен.

А според мен колкото повече забрани за минаване на мотористите има толкова повече ще се нарушават. Може би трябва по-стриктен контрол за всички.
                              Помисли добре и ще си отговориш сам.Условия за безумието да даваш на всеки кат М,който изкара кат В, колкото щеш.
                              ПАВКО
                              0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от the_trident Преглед на мнение
                                Смятам, че трябва да е изрично забранено да се дава "B" без поне десет месеца стаж с "М" и съм абсолютно уверен в думите си... Ако това беше така сега тази тема нямаше да я има, нали?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X