Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цариградско шосе забранено за мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цариградско шосе забранено за мотори

Какво значи да се пазим сами? Колегата е прав - най-безопасно е да си пред автомобилите. Движейки се с тях е много по-опасно. И не мога да се въздържа да не дам пример: караш по Цариградско в лявата лента. Пред теб е колона коли, караш посредата на лентата, както е редно за МПС и тъпака с автомобила зад теб се бута между мотора и мантинелата да те изпреварва!!! Да не говорим, че няма къде да отиде? И това е много често явление!
    Или защо имам 60 шева на лявата ръка? Защото друг "шофьор" незнам къде гледа, но не спря на св
    етофара и ме блъсна. Не много силно, ако бях с кола само щеше да смачка задната броня. С мотора изхвърчах метри напред!
    Life is short, break the rules, forgive quickly, love honestly, laugh easy, ride often, ride free and never regret anything that makes you smile!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Мария Преглед на мнение
      Какво значи да се пазим сами? Колегата е прав - най-безопасно е да си пред автомобилите. Движейки се с тях е много по-опасно. И не мога да се въздържа да не дам пример: караш по Цариградско в лявата лента. Пред теб е колона коли, караш посредата на лентата, както е редно за МПС и тъпака с автомобила зад теб се бута между мотора и мантинелата да те изпреварва!!! Да не говорим, че няма къде да отиде? И това е много често явление!
      Или защо имам 60 шева на лявата ръка? Защото друг "шофьор" незнам къде гледа, но не спря на св
      етофара и ме блъсна. Не много силно, ако бях с кола само щеше да смачка задната броня. С мотора изхвърчах метри напред!
      Точно за това не трябва да минават мотори по "Цариградско" щото като стане сакътлък, докато се светне масовия "водач" кво е станало поне 3-4 коли и някой друг селски бус който цял ден си е "дистрибутирал" стоката и бърза да се прибира ще са минали през мотоциклетиста.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от S.Doychinov Преглед на мнение
        ...Този форум е да се получава полезна информация, а не някой да ме поучава как да живея, при положение, че не преча на никой...
        Естествено, че няма да се поучаваме. Животът си е твой, здравето също, прави каквото намериш за добре!

Първоначално публикуван от S.Doychinov Преглед на мнение
        ...Колкото до призива да се пазим сами е абсурден за член на този форум. Лепенките са да те подсетят да погледнеш в страничното огледало и да дадеш мигач, преди да започнеш да се преустрояваш, а не да ме пазиш!!! Но, когато сина ти или дъщеря ти подкарат моторите си съм сигурен, че много ще внимаваш!
        Всеки с разбиранията си. Според мен, не е абсурден, но това си е мое мнение. Да обобщя: на всеки който има нормален стил на шофиране - оглежда се добре преди маневра, дава мигач и т.н. лепенки и призиви не му трябват. На останалите, и с лепенки и без тях, все тая.

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
        Колко глупости се изписаха в тази тема !

1. Всички които имате книжки би трябвало да сте си ги изкарали/положили и взели успешно изпит ! Ами четете по-внимателно ! Всички водачи участващи в движението са задължени да пазят двуколесните...
        За глупостите съм съгласен. Трябваше и аз да се включа, но ще е някой друг път.
        Относно точка 1 - приемам я буквално. За по-лесно ти приеми, че съм си взел книжката с печено прасе и не съм виждал правилник или ЗДП. Дай цитат - кой какво трябва да пази?

За да не се изкуша да се включа в писането на глупости, смятам да приключа участието си в темата.
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение

За глупостите съм съгласен. Трябваше и аз да се включа, но ще е някой друг път.
          Относно точка 1 - приемам я буквално. За по-лесно ти приеми, че съм си взел книжката с печено прасе и не съм виждал правилник или ЗДП. Дай цитат - кой какво трябва да пази?

За да не се изкуша да се включа в писането на глупости, смятам да приключа участието си в темата.
          В #30 ясно съм написъл "би трябвало", и да е верно за прасето няма да си прецедент.
          Проблема си е твой.
          Моли се да се оправяш с 20 лв. или с карта на конец, щото като стане дебело и тези двата варианта не помогнат, ше се сетиш, че е трябвало да отвориш ЗДП-то.
          За цитата, няма нужда да ти върша работата и сам ще го намериш. Надявам се, че можеш да четеш.
          Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 08-04-11, 00:49.

Коментар

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
            Ясно съм написъл "би трябвало", и да е верно за прасето няма да си прецедент.
            Проблема си е твой.
            Моли се да се оправяш с 20 лв. или с карта на конец, щото като стане дебело и тези двата варианта не помогнат, ше се сетиш, че е трябвало да отвориш ЗДП-то.
            За цитата, няма нужда да ти върша работата и сам ще го намериш. Надявам се, че можеш да четеш.
            Бях казал, че няма да пиша, но нещо почва да загрубява комуникацията.
            Обикновено за нещо неопределено се използва терминът "ако" или друг подобен. А "когато" звучи като пожелание или нещо неизбежно. Надявам се, че е недомислица и си имал предвид първото. Ако е второто, че помоля някой който може да чете, да ти пожелае нещо от сърце!
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Обикновено за нещо неопределено се използва терминът "ако" или друг подобен. А "когато" звучи като пожелание или нещо неизбежно. Надявам се, че е недомислица и си имал предвид първото. Ако е второто, че помоля някой който може да чете, да ти пожелае нещо от сърце!
              Не е пожелателно, но когато караш колело понякога падаш, освен ако не караш рядко, но тогава падаш по-кофти.
              А и нека предположим, че не съм те разбрал добре за прасето, но за правилника и ЗДП-то си прав, щото ако ги беше чел щеше да знаеш за какво говоря.

Заставам зад запетайките които съм написъл, и недомислици не ми се случват.
              Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 08-04-11, 01:09.

Коментар

Спора е напълно безсмислен... Казвам го като някой който е правил всякакви красиви падания, скачания, търкаляния с колело (с мотор на асфалт не се качвам, ако мога) заради "толерантните" "шофьори" (уфтси ми се струва по-подходящо) в Кърджали, който по принцип е едно село и дори няма причина да има трафик... Тези, които карат идиотски няма да последват примера, тези които не няма причина да ги подканяме.

@ittso - колега трудно ще прегазя с мотор някоя фадрома, нали? Имам богат набор от случки в които хора са вършили глупости пред мен защото не си дават сметка че мотора да го *** е мотор, а не fighter jet, хеликоптер, танк, бронетранспортьор и други подобни различни неща, но е не виждам смисъл да ги повтарям, а и честно казано ме мързи...

Коментар

Умрем да четем закачки по форума

Иттсо ще ти дам едно примерче само - преди две години едно приятелче кротко си чака на светофар с мотора. Изодзадзе некъв катил пристига и му премазва ходилото. Два месеца беше в гипс момчето. Това се има впредвид.

Мога и още естествено. Борбата за толерантност на пътя между шофьори на коли и пилот-изтребители на мотори нито е от днес нито ще приключи с тази тема нито пък е предмет на темата. Идеята на тези призиви е да се втълпи в главата на тези които не си дават сметка, че моториста е по-уязвим и доста често повече налита на бой, като е още жив, заради адреналина и тестостерона в кръвта. Доста често е и физически по здрав .....

Иначе - благодаря за предупреждението. Както вече казах - имахме устно уверение , че няма да глобяват ако не се правиме на мъже по Цариградско.И беше така за няколко години. Очевидно е отменена и тая благинка.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е, след тази (или такава случка) скоро няма да вдигнат забраната

http://www.btv.bg/news/katastrofi-in...ama_dushi.html

Коментар

Ти хубаво беше казал че няма да пишеш,ама да си го беше и изпълнил обещанието цена нямаше да имаш!
                      Иво (таксито) Андреев
                      0988 91 80 50
                      Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Кретените са си кретени, без оглед на това с какво пътуват.
                        Карам и мотор и кола, та смело мога да кажа, че кретените с коли са драстично повече. При някои е налице обикновена некадърност а при други явна злонамереност. Особено при маршруткаджиите и пилотите на баничарки, Кайени и Х5 и подобни .
                        Може да се определи и като сексизъм, но е факт това, че жените шофьори са ме застрашавали много по-често. Пресен пример: Изпреварвам пловдивска Астра, пилотирана от жена и съм вече успоредно на нея, когато тя, по известни само на нея причини пусна мигач и тръгна да изпреварва колата пред нея, без да погледне в огледалото. От удар в мантинелата или колата ни спасиха само хубавите спирачки на мотора и късмета.
                        По Цариградско винаги е било забранено за мотори, но в интерес на истината никога не са ми създавали проблеми куките.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колеги темата е изчерпана докрай/писано е много и винаги се превръща в спор/,извода е следния: 4 краките който не са били на мотор/не знам дали от гледна точка на равновесието,или др./ никога,ама никога няма да проумнеят ,че трябва да пазиш този на 2 колела.Оставяме на страна закона където е упоменато.
                          Ако забелязвате винаги ще намерят упреци за нашето поведение на пътя,но никога няма да споменат дали те карат винаги по правилата.
                          ПАВКО
                          0888802068

Коментар

Да добавя малко инфо по темата - отправих едно "запитване" до познат от системата. Цитирам съвета му: По-добре си търси алтернативен маршрут и вече избягвай Цариградско.
                            Всеки да си прави изводите сам...
                            Honda XR600
                            Kawasaki KLX650
                            Honda XL600V Transalp
                            +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от dmihailov Преглед на мнение
                              Да добавя малко инфо по темата - отправих едно "запитване" до познат от системата. Цитирам съвета му: По-добре си търси алтернативен маршрут и вече избягвай Цариградско.
                              Всеки да си прави изводите сам...
                              Абсолютно точно.Има изрични инструкции да се "попритиснат" мотоциклетистите,да се затегне контрола и проверките към тях.

Коментар

Има ли мотоциклетист, който спира на катаджии?
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X