Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цариградско шосе забранено за мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цариградско шосе забранено за мотори

Правилно смяташ,поне един се намери да не пита "защо" при положение,че отговори много.
    Явно си моторист,но така както мислиш запитвал ли си се какво ще стане ,ако така ,или иначе на "любителчетата" ги задължат да карат мотопед.?
    То си е казано"От всяко дърво свирка не става",а най-добре го е казал тук един ендурист май беше Ж.Хаджиев "карането на мотор и секса не са шега работа"
    Последно редактирано от the_trident; 12-04-11, 11:52.
    ПАВКО
    0888802068

Коментар

Никой няма да ги задължава , просто няма да им дават тази категория , който иска да кара мотопед , минава само курс по кормуване.
      В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
        Никой няма да ги задължава , просто няма да им дават тази категория , който иска да кара мотопед , минава само курс по кормуване.
        Абсолютно съм ЗА !
        Стажа е нещо много субективно (познавам хора с 20 г. "стаж", които са били само пътници), а и е добре да се обяснят елементарните неща от техниката на каране по правилния начин, а не да ги "научиш" с гледане от някой който пък ги е "научил" гледайки някой друг.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Emil (0n4o) Преглед на мнение
          Добра идея!
          Според мен трябва и всеки нов водач да има няколко часа с мотопед из града(така и така взимат М категория)
          Аз нямах предвид М категория а по принцип за тези, които не са сядали никога на мотор да видят нашата гледна точка ('щото почти всички мотористи карат и кола). А и возенето ще е на мотопед 1200 кубика
          От една страна сте прави за М, обаче така като се дава с Б се стимулират според мен хората да се качат на моторче/скутерче. Нали целта е да разтоварим задръстванията...

А както каза един приятел - трепят се на околовръстното, глобяват на цариградско - къде е логиката, къде е разума /имаше такъв виц/

Коментар

Някой хора просто не стават за мотор , други мразят мотористите , за трети мотора не е превозно средство и те винаги са с предимство , затова винаги избягвам цариградско шосе , ама поне да направят и един булевард само за мотори.
            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от nigell Преглед на мнение
              Аз нямах предвид М категория а по принцип за тези, които не са сядали никога на мотор да видят нашата гледна точка ('щото почти всички мотористи карат и кола). А и возенето ще е на мотопед 1200 кубика
              От една страна сте прави за М, обаче така като се дава с Б се стимулират според мен хората да се качат на моторче/скутерче. Нали целта е да разтоварим задръстванията...

А както каза един приятел - трепят се на околовръстното, глобяват на цариградско - къде е логиката, къде е разума /имаше такъв виц/
              Тези които не са сядали на мотор (пък и да са сядали) мойта и твойта гледни точки не ги интересуват, а и като не ги интересува, не виждам защо трябва да се опитваш да променяш тяхната.
              Има правила, и те трябва да се спазват !

А относно М, на който му трябва, стимулиращо да си я заслужи, а не да прави неща които не разбира щото правото му е харизано.
              На който не му трябва, няма нужда да му пълни празните полета в книжката.
              Ще е по-добре за всички.

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
              ... ама поне да направят и един булевард само за мотори.
              ... и 10 метрова метална мрежа от двете му страни, да не влизат парчета от мотори и мотористи по хорските апартаменти около булеварда

Коментар

Ето как се прави:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 033.jpg
Прегледи:1
Размер:264.5 КБ
ID:5267571

Коментар

... и 10 метрова метална мрежа от двете му страни, да не влизат парчета от мотори и мотористи по хорските апартаменти около булеварда [/QUOTE]

Многооо добре казано.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Ето как се прави:[ATTACH=CONFIG]319361[/ATTACH]
                    Правеше.
                    Като ти гледам датата на протоколите си поне '57 набор.
                    Сега дришльовците под 18 (и тия дето им купуват скутерчетата или други мотори) са преценили, че книжка не им трябва ! Като станат на 18 направо В и юруш на черешата, и ето го резултата !
                    Преди тоя номер не вървеше.

Коментар

Първоначално публикуван от x3mrjoe Преглед на мнение
                      Като ти гледам датата на протоколите си поне '57 набор.
                      .
                      Точно. Април 57. Овен.
                      Дори и ожулени ламарини, по моя вина нямам. Това за над 1 000 000км. любителски.

Коментар

Тези които не са сядали на мотор (пък и да са сядали) мойта и твойта гледни точки не ги интересуват, а и като не ги интересува, не виждам защо трябва да се опитваш да променяш тяхната.
                        Твърде категорично. Със сигурност има такива, които искат да опитат, дори и само от любопитство. Мисля че трябва да насърчаваме хората, а не да подхождаме егоистично. Не трябва да сме коне с капаци и да водим безсмислен спор мотористи с/у автомобилисти.
                        Има правила, и те трябва да се спазват!
                        Така е и това важи в пълна сила и за автомобилистите. Аз обаче не познавам някой да кара на 100% по правилата, било то с кола или с мотор. Вкл. и аз. Просто това трябва да се прави разумно, а не безразсъдно.

А относно М, на който му трябва, стимулиращо да си я заслужи, а не да прави неща които не разбира щото правото му е харизано.
                        На който не му трябва, няма нужда да му пълни празните полета в книжката.
                        Ще е по-добре за всички.
                        Не мисля че карането на мотопед отговарящ на изискванията за М предполага нещо повече от познаване на правилата за движение (което се подразбира от наличието на Б). Да вземем да въведем и категория за велосипедистите? Може би трябва някакво опресняване на категориите предвид съвременното ниво на превозните средства - примерно разделяне и по мощност. Също и при автомобилите, но това е отделен въпрос.

Коментар

За категория М е редно да има поне един два часа кормуване. Не за да обикне курсистът моторите, а за да има представа какво е да си на две колела, в движението, на пясъка върху асфалта, как се спира и т.н. Така автомобилистите ще бъдат по-толерантни, към двуколесните, ще се научат поне да гледат в страничните си огледала.
                          И аз като Пенчо съм карал първо категория М, (87г) после всичко останало.
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колеги, разбира се, че правилата са за всички в движението.
                            Нямам предвид сегрегирано отношение към различните участници, и точно това се опитвам да кажа на някои от вас.
                            И аз по някога нарушавам правилата, но когато поне опитваме да се придържаме към тях, няма да е нужна толерантност към когото и да било.

В началото на '80-те имаше книжки за деца-велосопедисти, полу-проформа, полу-сериозно, като по този начин от КАТ се опитваха да стимулират разясняването и спазването на правилата за движение по пътищата.
                            Имам някъде такава у нас, а утре правя 21 г. правоспособност кат. А.
                            Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 13-04-11, 10:58.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                              За категория М е редно да има поне един два часа кормуване. Не за да обикне курсистът моторите, а за да има представа какво е да си на две колела, в движението, на пясъка върху асфалта, как се спира и т.н. Така автомобилистите ще бъдат по-толерантни, към двуколесните, ще се научат поне да гледат в страничните си огледала.
                              И аз като Пенчо съм карал първо категория М, (87г) после всичко останало.
                              Проблема в това, което казваш е, че за един-два часа редовните келемета няма да научат абсолютно нищо, а да не говорим, колко от тях въобще ще спазят подобно изискване. Като казах десет месеца точно това имах предвид и то не случайно - каквото и да правят ще видят поне една есен и една пролет... Освен всичко това ще им да де време да видят какво точно е мотопеда. Забелязал съм, че голяма част от шофьорите не си дават сметка за какво става дума. Да не отварям думата за "подубтванията" на мотористите да се разкарат, че пак ще пламнат страстите. Тези хора ТРЯБВА да си дадат сметка какво изпитваш когато прелетиш през някоя дупка с осемдесет за да можеш да се отървеш от идиота с кадет, който те притиска в тротоара... Ако умрат в процеса си е техен проблем - не мой... Казвам го без грам злоба - до сега поне двадесет пъти ми се е случвало с колело, а и два пъти с мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                                Проблема в това, което казваш е, че за един-два часа редовните келемета няма да научат абсолютно нищо, а да не говорим, колко от тях въобще ще спазят подобно изискване. Като казах десет месеца точно това имах предвид и то не случайно - каквото и да правят ще видят поне една есен и една пролет... Освен всичко това ще им да де време да видят какво точно е мотопеда. Забелязал съм, че голяма част от шофьорите не си дават сметка за какво става дума. Да не отварям думата за "подубтванията" на мотористите да се разкарат, че пак ще пламнат страстите. Тези хора ТРЯБВА да си дадат сметка какво изпитваш когато прелетиш през някоя дупка с осемдесет за да можеш да се отървеш от идиота с кадет, който те притиска в тротоара... Ако умрат в процеса си е техен проблем - не мой... Казвам го без грам злоба - до сега поне двадесет пъти ми се е случвало с колело, а и два пъти с мотор.
                                Колега/Колеги, продължавате "да търсите под вола теле".
                                Продължавате да се опитвате да търсите начин, да обяснявате някъкви неща, на някъкви хора, които нито ги интересуват, нито ще Ви разберат.
                                В ЗДП всичко това е обяснено повече от ясно, и ако се спазва всичко ще е О.К.
                                За тези които не щат се прилагат рестриктивните мерки с помощта на Правилника за приложение на ЗДП.

От много мисъл, няма смисъл !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X