Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цариградско шосе забранено за мотори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Цариградско шосе забранено за мотори

Аз ако съм нарочно няма да спра на полицай ,щото винаги има за какво да се заяде !

Коментар

Бъдете сигурен, че ще намерят начин да Ви спрат, дори и да не Ви хареса.
      LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Миро Преглед на мнение
        Аз ако съм нарочно няма да спра на полицай ,щото винаги има за какво да се заяде !
        ЮЮЮНАК!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от nikifori Преглед на мнение
          ПАЗЕТЕ моториста той внимава (колкото и да не се вярва на някои) много повече от колкото ние зад волана, а би трябвало да е обратното.
          Всички участници в движението са равнопоставени или ако не са, то е уредено законово. Би ли дефинирам какво значи "да пазим моториста"? Като го видим да идва с 299 на километраж (защото не може да покаже повече) да се дематериализираме?
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

откъде тръгнахме та къде стигнахме ?

Коментар

Аз мислех че този знак е забранено за мотопеди(на тях максималната им скорост е 45 km/h {по правилник} )

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                Всички участници в движението са равнопоставени или ако не са, то е уредено законово. Би ли дефинирам какво значи "да пазим моториста"? Като го видим да идва с 299 на километраж (защото не може да покаже повече) да се дематериализираме?
                Достатъчно е и само да си го видял ,защото е пълно с идиоти които гледат само в предния си капак през тъмните си очила и вярвай ми никой не кара с 299 между такива, просто са по бързи учасници в движението(за което завиждат повечето шофьори в задръстването,надявам се не си от тях)В тоя тон на мисли като затворят центъра за мотоциклети и мотопеди а сигурно и за велосипеди, всички ще сме учасници в едно все по голямо и по голямо задръстване.Може би пък си го заслужаваме.

Коментар

Попитах, тъй като имам доста познати и приятели каращи мотори, и след откриването на сезона забелязах, че повечето си налепили лепенки "пази моториста" на автомобилите, а в същото време никой от тях не кара нормално, според моите разбирания. То са задминавания отляво, отдясно, отгоре, отдолу. Хм, отдолу май не го правеха, явно още не са се сетили... Както и да е. Също така, това за 299 по километраж не съм си го изсмукал от пръстите. По мои наблюдения, това е и масовият начин на каране.

И не, не завиждам на никого, че неговата лента се движи по-бързо в задръстването или неговото мепесе позволява по-бързо придвижване. Но, почва да става досадно, отвсякъде да се вменяват задължения на водачите на автомобили да сме пазели нещо което не желае да бъде опазено и прави всичко възможно това да е трудно изпълнимо или невъзможно. Като изключим думите на хартия де, и които по никакъв начин се покриват с делата.

Та, да обобщя - я си се пазете сами и не ни занимавайте!

Не е лошо да видите какви са разликите с германските ви колеги, като начин на придвижване, шум и т.н.

И коментаторите...

Коментар

Попитах, тъй като имам доста познати и приятели каращи мотори, и след откриването на сезона забелязах, че повечето си налепили лепенки "пази моториста" на автомобилите, а в същото време никой от тях не кара нормално, според моите разбирания. То са задминавания отляво, отдясно, отгоре, отдолу. Хм, отдолу май не го правеха, явно още не са се сетили... Както и да е. Също така, това за 299 по километраж не съм си го изсмукал от пръстите. По мои наблюдения, това е и масовият начин на каране.

И не, не завиждам на никого, че неговата лента се движи по-бързо в задръстването или неговото мепесе позволява по-бързо придвижване. Но, почва да става досадно, отвсякъде да се вменяват задължения на водачите на автомобили да сме пазели нещо което не желае да бъде опазено и прави всичко възможно това да е трудно изпълнимо или невъзможно. Като изключим думите на хартия де, и които по никакъв начин се покриват с делата.

Та, да обобщя - я си се пазете сами и не ни занимавайте!

Не е лошо да видите какви са разликите с германските ви колеги, като начин на придвижване, шум и т.н.
                    То ако ще сравняваме германски и български мотористи, да вземем да сравним и автомобилистите?
                    И изобщо, пак ли ще започваме този спор?
                    Изобщо качвал ли си се на мотор някога? Карал ли си из София?
                    Тук ако не направиш всичко възможно да си пред колона от светофар до светофар, шанса да достигнеш следващия намалява драстично.
                    И като сме тръгнали да се оплакваме от другите, вие автомобилистите докога ще ни свивате в лентата където си караме? Нали уж искате да караме по правилата?
                    Едно МПС - една лента, кво тогава ме натискат и се пъхат до мен?
                    Ами съжалявам, ама при толкова дебилни шофьори из София, предпочитам да мина край вас докато сте спрели и да се изнеса пред трафика. Щото иначе не говорим за огънати ламарини. Последствията за нас са малко по-други. И "сори, не те видях" хич не помага...
                    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Колеги автомобилисти, пазете колегите мотористи!

Все пак ще ставаме все повече и повече, именно заради задръстванията и трафика в страната.

А за онези дето твърдят, че в западна европа било друго...ами пожелавам им да спестят парички и да си няправят екскурзия до Гърция/Италия/Испания, та дано да разберат за какво иде реч.

И какви са тея недомислици със забраяването на трафика в центъра на големите европейски градове?! Барселона е на 5то място по големина в Европа - някой да е виждал колко мотори има там ....мнооооогооооо, ама многоооооо И повечето в идеалния център. Вярно са забранени на някой улици - пешеходните, където и коли са забранени.

В Рим не е по различно, в Мадрид, в Атина също....ама тук нали сме всичките големи столичани, та за това се кара "на отмъщение" и на принципа "Не щем на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Помислете с какво ви е виновен някой колеездач или моторист с 50 кубиково скутерче, че да му отнемате предимството и после ехидно да се казва "Пази се сам бе".

Еми малко култура и уважение трябва...и от двете страни.
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
                        ...
                        А, нямам намерение да го обръщам спор. Просто намекнах в прав текст, че призиви "пазете мотористите" "пазете фадромаджиите" "пазете голфаджиите" и т.н. са леко излишни. И ефектът от тях е съмнителен. Разчитайте вие, че някой ще ви пази, независимо дали сте с автомобил, мотор или пеша... Шофирайте разумно и сами да се пазите, пък какъвто е финалният резултат - такъв е.

И коментаторите...

Коментар

А, нямам намерение да го обръщам спор. Просто намекнах в прав текст, че призиви "пазете мотористите" "пазете фадромаджиите" "пазете голфаджиите" и т.н. са леко излишни. И ефектът от тях е съмнителен. Разчитайте вие, че някой ще ви пази, независимо дали сте с автомобил, мотор или пеша... Шофирайте разумно и сами да се пазите, пък какъвто е финалният резултат - такъв е.
                          Много буквално приемате този призив. Достатъчно е да се ползват по предназначение старничните огледала и мигачи, да не се правят обратни завои където ни падне, да се гледа малко по-добре при включване в по-голяма улица/булевард и при леви завои.
                          Общо взето все елементарни неща от ЗДвП. И там където всеки участник в движението ги спазва, няма нужда от лепенки да се пази някого.
                          Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                          Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първо ми е странно, че тук се перчат хора, които не са мотористи. Четете и се научете, че не сте единствените на пътното платно, а не се изказвайте от самодоволната позиция на защитени от четири страни. Този форум е да се получава полезна информация, а не някой да ме поучава как да живея, при положение, че не преча на никой. Казвам го от позицията на български моторист, на който постоянно се отнемат правата дадени му от закона за движение по пътищата.
                            Дори в Албания и Македония са по-толерантни и по-внимателни към мотористите!
                            Темата беше за знаците по Цариградско шосе, а не за това, че "много се дразним от мотористите"!!!!

Знака съществува от поне 30 години, но беше един, на Орлов мост. От една година сложиха знаци на всички входове. До скоро не глобяваха, но явно са започнали, което е гадно, защото в паралелните булеварди е доста по-опасно от движението по Цариградско. Бягството не е опция, защото има много камери и винаги има дублираща патрулка след километър.

Колкото до призива да се пазим сами е абсурден за член на този форум. Лепенките са да те подсетят да погледнеш в страничното огледало и да дадеш мигач, преди да започнеш да се преустрояваш, а не да ме пазиш!!! Но, когато сина ти или дъщеря ти подкарат моторите си съм сигурен, че много ще внимаваш!

Коментар

Първоначално публикуван от S.Doychinov Преглед на мнение
                              Знака съществува от поне 30 години, но беше един, на Орлов мост. От една година сложиха знаци на всички входове.
                              !
                              Това не е вярно. По Бул. Ленин пътувам от като го има. Винаги е бил забранен за мотори. Защо-не знам. Ама явно за това се надбягват по "България"
                              А за знаците е друга приказка. Като няма знак за каруци на Орлов мост - да се движат ли?
                              Има си зониране и знаците са по границите на зоната. Колко тира си видял на Софияпрес примерно?
                              Последно редактирано от Пенчо; 07-04-11, 20:51. Причина: поп

Коментар

Колко глупости се изписаха в тази тема !

1. Всички които имате книжки би трябвало да сте си ги изкарали/положили и взели успешно изпит ! Ами четете по-внимателно ! Всички водачи участващи в движението са задължени да пазят двуколесните !
                                2. Тези големи шарени тави (някои кръгли, други не) на колове се наричат знаци, и регулират движението ! Всички участници в движението трябва да се съобразяват и с тях ! Участник в движението е този който управлява превозното средство ! Кибиците около него не са !

Само Цариградско е забранено за мотоциклети (значи и мотопеди) м/у Орлов мост и 4-ти км. от както се помня. И е по-добре за повечето които са писали тук. Центъра не. Всеки знак важи до следващото кръстовище или до отмяната му с друг. Кръстовище няма да дефинирам.
                                Центъра е забранен за камиони над 4тона, освен ако не са си платили пропуск (плаща се).

Четете, а не е лошо и да гледате докато карате.
                                ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X