Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Среща с органите на КАТ!!!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Среща с органите на КАТ!!!

Приятелю Виталий един съвет от мен,не продължавай да пиеш от това уиски защото познавах доста които го пиеха,вече са покойници.Опа грешка контрабандното е хубаво.

Коментар

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
      Приятелю Виталий един съвет от мен,не продължавай да пиеш от това уиски защото познавах доста които го пиеха,вече са покойници.Опа грешка контрабандното е хубаво.
      Христо....Аз съм закърмен с Троянска сливова.....ако не си прочел от къде съм-преди да пишеш.....Така,че съвета Ти е леко неуместен.Там където съм роден-Слилова се пие вместо мляко/....нали ти каза,че пиеш мляко всяка сутрин...да-това е здравословно.....но за теб/За мен Друже.....не ми гледай в канчето.При Нас истинските мъже пият ракия а не мляко....и от време-навреме си правят гаргара с Уиски.....та било то и контрабандно......Сърказма ти предизвиква не само смях,но и съжаление.....И не съм ти Приятел...

Коментар

Като чета темата, отново си мисля, колко е жалко наистина, че "андрешковщината" има значителен дял при оформяне на националния манталитет.
        Трайната нагласа на хората като цяло, респ. на някои от участниците тук в частност, да не зачитат приетите правила, е едно от основните неща, които ни отличават от жителите в държавите, които наричаме "утвърдени демокрации".
        Това, за съжаление, се мултиплицира и в останалите сфери на обществения живот.
        И колкото по-рано успеем всички да го осъзнаем, толкова по-голяма би била вероятността, да успеем да го превъзмогнем.
        Оставям ви да си направите изводите сами.

ПП. Приканвам пишещите в темата, да не достигат до откриване на междуличностни конфликти и възможните от това последици, за да не се налага вземане на официално отношение, съгласно правилата на форума. Благодаря.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
          Само по смисъла си черните пътища попадат ли в тая категория и как се доказва че това наистина е черен път и попада под юрисдикцията на ЗДвП(сори за погрешната абреавиатура по горе), обикновенно със съответните документи за въвеждане в експлоатация и узаконяване на този път и включването му във републиканската пътна мрежа за да се приложи точно ЗДвП. При такъв акт всеки адвокат ще му се зарадва, ще падне със скороста на светлината.

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          § 6. По смисъла на този закон(ЗдвП):
          1. "Път" е всяка земна площ или съоръжение, предназначени или обикновено
          използвани
          за движение на пътни превозни средства или на пешеходци. Към
          пътищата се приравняват и улиците.
          Като четеш, чети наред, не само което ти изнася .... Ако имаш предвид пътечка насред гората, никой няма да ти състави акт по ЗДвП на нея, но ако е постоянен полски черен път между нивите, проблемът е никакъв и никой адвокат няма да го събори заради това. То по тая логика половината крайни улички по малките (и не толкова) села и градчета, не подлежат на контрол....
          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
          Неизвестен мъдрец

Коментар

Няма ли някой по-вещ тук да даде разяснение кое е път и кое не е? Къде не може да се пише акт?

Коментар

ОК , един малък експеримент, намери си полицай който да ми напише акт за такова нещо и да видим резултата след месец дали ще падне акта(хващаме първия адвокат пред КАТ София който ни се изпречи за да го обжалва винаги има по няколко ти го избираш), и за да е по интересно да обвържеме нещата с некъв бас за да се види кой как е чел и кво му изнася, дотука си абсолютно прав и предполагам нямаш никви притеснения относно предложението ми за да не го приемеш.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Е какво по-ясно от написаното в закона? 2 изречения са.
                П.П. Нямаш никакъв проблем, просто трябва да уточним някои подробности и ще те "уредя" с акт. Ама после да няма сърдити ....
                П.П.П. За да има "тръпка" и да си струват разходите по адвокат, предлагам в акта да пише, че е съставен "поради това, че лицето ХХХ управлява МПС ХХХХ по черен път "еди-къде си" и е установено с техническо средство "еди-какво си" наличие на алкохол в кръвта 1,3 промила ...."
                Последно редактирано от kuzdov; 06-03-11, 23:27.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Абе то е ясно и уж пред закона всички сме равни. Но уви, нещата не са така в действителност. Нека тук да пише някой,на който му е написан акт на черен път и развитието след това.

Коментар

Надали някой ще пише, щото сега ако и по черните пътища почнат да се пишат актове, поне половината шофьори ще останат без книжки ... Което не означава, че е невъзможно и няма да се случи някой ден.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Да си призная мен ме е малко шубе да бягам, защото ако пожелаят няма начин да не ме ханат. Града ми не кой знае колко голям. Ако не днес то утре. Стига да си кажат че искат да ме хванат. За съжаление не искат да ми регистрират АТВ-то въпреки няколкото ми опита. Може, но искат индивидуален сертификат за който ми искат неоснователно сериозна сума която няма да дам.

Коментар

Не бягамм понеже съм от царево и сме малко хора и се знаем няма смисъл да бягам мотора ми е изряден но аз не съм изряден но си карам и не ми пука ама ако ми изкочат сигмата бягам ако ще да са по бързи от хт то влизам в гората все едно си влизам в вкъщи знам всяка бубуна и дере

Коментар

Имам един съвет към пишещите тук участници, повечето от които са издържали изпита и имат свидетелства за управление на МПС, които обаче, призовават към "бягство" от проверка или неподчинение на контролните органи.
                          Моля, прочетете още веднъж Закона за движение по пътищата:

Чл. 6. Участниците в движението:
                          ....
                          2. изпълняват разпорежданията на лицата, упълномощени да регулират или да контролират движението по пътищата, независимо от светлинните сигнали, пътните знаци, маркировката на пътя и правилата за движение.
                          Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
                          1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
                          ...
                          3. откаже да предаде документите си на органите за контрол или по какъвто и да е начин осуети извършването на проверка от органите за контрол;
                          4. откаже да изпълни нареждане на органите за контрол и регулиране на движението;
                          .....
                          (2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) За повторно нарушение по ал. 1 наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от 1 месец до 1 година и глоба от 150 до 300 лв.
                          Четейки горното, мислите ли, че с написаното от вас спазвате Условията, които сте длъжни да приемете ако желаете да се регистрирате!, с които всеки един от нас се е съгласил?
                          Припомням:
                          2. Вие приемате да не пишете ... всякакъв друг материал, който нарушава законите и/или правилата за добро поведение и морал. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите, както и уведомяването на вашия интернет доставчик.
                          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Пичове, ПО-ГОЛЯМА тъпотия от тази тема не бях чел от доста време.Забравяте че този форум се чете от доста хора включително и полицаи.Не мисля че подход от типа "вижте колко ми е голям" е уместен в случая.Това че в момента ни се ПОЗВОЛЯВАТ някои своеволия не значи че ние сме изправните или че при конкретно нареждане няма да се справят с проблема за отрицателно време.Вярно че успеваемостта ще е 15-20% (защото другите са играчи и ще избягат) , ама тия дето ги хванат ще останат и без книжка и без мотор.Само да ви "светна" че за прояви като клипчето в началото на темата в щатите сигурно директно щяха да ви отстрелят.Да не говорим че в по-малките населени места е достатъчно просто да минат вечер по къщите.Така че мненията че сме страшно велики, са меко казано неуместни.

ПП: Има един виден организатор, който не му се вярваше че ще спрат състезанието му да мине през "Централен Балкан" !!! Е,не мина, а той ако намери за уместно да пише какво се случи конкретно.Хората от парковата охрана просто...........четяха форума
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Остава въпроса за хората, като мен - с тоя мотор все едно се подписвам. Пък и в малките градове... всички си знаят номера на бельото и кътните зъби, та... Пък и за мен лично не си струва белята. Естествено има и хора, които злоупотребяват - и то не малко. За времето, което прекарах в София видях доста, а карах доста културно! Малко руска рулетка, но - какво да правиш - премяташ крак през седалката и това е

Коментар

Всички сте нарушители затова замълчете.
                                МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X