Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ски сезон 2010/2011

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ски сезон 2010/2011

Първоначално публикуван от chanchito Преглед на мнение
    И много камъняк на Маркуджиците Но долу чакането не си струваше.
    Колега,къде на Маркуджиците ,видя камънака?

Коментар

v_vardarov, колега и аз днес бях. Все се каня да кача снимка ама все ме мързи да се щракна. Аз съм с оранжево яке, черно долнище и жълта каска с жълти очила. Естествено отзад на каската има лепенка на КТМ и емблемата на форума . Утре(понеделник) ако успея да стана пак ще ходя. Поздрави!
      09 YZ290F Athena BB

Коментар

Вчера карах на Пампорово и повечето писти от таблицата които не работят ,си работеха и бяха в перфектно състояние.Нещо информационния отдел не им е както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Колега,къде на Маркуджиците ,видя камънака?
          Като почнеш още от слизането от последната станция на кабинката, преминеш от средната част на пистата и в долния край на всичките писти на Маркуджиците, с изключение на Маркуджик 3, ама там си трябва да поблъскаш пеша.

Вчера на обяд като минахме през Боровец направо не ни се вярваше - толкова коли не съм виждал в района на Ястребец никога. Беше като митинг, на който раздават нещо безплатно в големи количества и всички бяха паркирали, за да идат да се наредят на мега опашката на Ястребец. Добре, че се преориентирахме към Мальовица, че на Боровец най-много тен щяхме да съберем В сравнение в събота беше страхотно - пелена докъм 1700 м.н.в и нагоре едно слънце, минимално чакане на опашка за лифта....само дето се правеха та не пускаха Маркуджик 3.
          Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Някой ходил ли е на пистата над Благоевград?
            След последния веекенд на Боровец, нещо започнах да се оглеждам за други места. А уж било криза и картата била скъпа.
            Камъни нямаше само на Маркуджик 1. По другите толкова няма камъни, че балдъзата счупи една ска. Вярно евтина ска, но аз счупена ска от сняг досега не съм виждал
            LZ1DWW

Коментар

Ами аз поне доколкото съм чувал на Бодрост (Картала), трябва да има много сняг, за да се получи добро каране.

Бях сега за последно на Боровец в събота - ситуацията е меко казано трагична - леда е навсякъде, маркуджиците са леш - работи лифта, ама не работят пистите, освен маркуджик 1. Отделно заради по-евтините съботно/неделни карти е меле навсякъде. За камъните няма...какво да коментираме.

Единствено според мен за ски е супер Ястребец, ама през седмицата, за да можеш да покараш на спокойтствие, а не с опашка 300-400 човека. И ако почнат да обработват пистите както трябва би било по-добре при тази липса на сняг. Няма толкова мизерен сезон откъм сняг направо...
              Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Не зная какво да си мисля, но ми се струва, че сезона в БГ приключи. Още няколко дни такова време и няма да остане никъде(изключвам местата с изкуствен, които ще са претъпкани поради липсата на други). Мислех този веекенд Лалето да пробвам, но и там май опашката ще се измерва в часове.

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                Единствено според мен за ски е супер Ястребец, ама през седмицата, за да можеш да покараш на спокойтствие, а не с опашка 300-400 човека. И ако почнат да обработват пистите както трябва би било по-добре при тази липса на сняг. Няма толкова мизерен сезон откъм сняг направо...
                Опашката е огромна и освен това по пистата не караш а пазиш постоянно. има по трима скьори, двама бордисти, и един турист на квадратен метър.
                LZ1DWW

Коментар

Всички сте прави колеги,но Ястребец е единствената писта в радиус от 150км,където става за каране,затова и навалицата е голяма.През седмицата до обяд винаги е супер.Но след 12 ч.и каквото и да се прави при толкова туристи и малко сняг,нормално е да стане на бабуни и да се излъска до лед.

Коментар

Да се чудим ли, че все още не е ясно за някой (за разлика от Европейската комисия например) че ски курортите започват от 2000 м. а не свършват там...
                    П.П. В Европа, с европейски пари отдавна се финансират проекти само за курорти над 2000 м.
                    Сега истината лъсна като оголени камъняци сред разтопен сняг и за нас...

Коментар

Първоначално публикуван от Чичка Преглед на мнение
                      Бях сега за последно на Боровец в събота - ситуацията е меко казано трагична - леда е навсякъде, маркуджиците са леш - работи лифта, ама не работят пистите, освен маркуджик 1. Отделно заради по-евтините съботно/неделни карти е меле навсякъде. За камъните няма...какво да коментираме.
                      Е, не беше чак толкова трагично. С ранно ставане се класирахме спокойно на един от безплатните паркинги край Ястребец, а четворката си е доста бърза - и в най-голямата навалица не се чакаше повече от 10-12 минути. Горе наистина не става от камънак, но по Ястребеците беше горе-долу ОК, само към края на деня се излъска на места. И НУРС-овете са по-малко, отколкото на Витоша...

В събота и неделя ще видя как е в Пампорово - ако някой ще ходи, може и да покараме заедно.
                      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                        Да се чудим ли, че все още не е ясно за някой (за разлика от Европейската комисия например) че ски курортите започват от 2000 м. а не свършват там...
                        П.П. В Европа, с европейски пари отдавна се финансират проекти само за курорти над 2000 м.
                        Сега истината лъсна като оголени камъняци сред разтопен сняг и за нас...
                        Кабината спира на Ястребец,и се намира на 2360м,след нея почват ,пистите на Маркуджиците,които са на по-високо,но там снега е по-малко от Ястребец експрес.

Коментар

Кабината спира на Ястребец,и се намира на 2360м,след нея почват ,пистите на Маркуджиците,които са на по-високо,но там снега е по-малко от Ястребец експрес.
                          Този сняг, ястребишкия, не е дошъл от небето
                          LZ1DWW

Коментар

Прав си,но исках да подчертая ,че при безснежна година като тази ,няма разлика да ли си на 2.300 или почти на 3000м(на МУсала има още по-малко сняг заради вятъра)просто обърках ме климата,друга година и на Боровец,който е на 1340м имаше 1м.-сняг

Коментар

Абе ей хора не говорете така! Лапето не е карало още този сезон (мисли че нарочно не го водя, въри му обяснявай че нема сняг). Шейната не съм палил. Зимата не е свършила. Сняг ще има (надеждата умирала последна)!

Дядо ми, бог да го прости, казваше: Зимата и за десет дни може да ти се увиди!
                              Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Прав си,но исках да подчертая ,че при безснежна година като тази ,няма разлика да ли си на 2.300 или почти на 3000м(на МУсала има още по-малко сняг заради вятъра)просто обърках ме климата,друга година и на Боровец,който е на 1340м имаше 1м.-сняг
                                За съжаление си прав. Лошото е, че много често започнаха да се случват безснежни години. А за, вятъра не е точно така. Вярно, че винаги Маркуджиците се заснежават по-бавно заради вятъра, ама то е до време. Къде отива този всичкия сняг? Вятъра го отвява долу в Самоков ли Факторите са много. В Австрия има курорти, колито са на 600 мнв (там свършват пистите) Миналата седмица световната ски купа се провеждаше в един такъв. Сняг има много, ама са в Алпите. Въпреки всички вероятността да има сняг на 3000 метра, винаги е по-голяма от тази на 1500. Друго важно нещо е колко месеца в годината се задържа снега, но това е тема на други размишления
                                LZ1DWW

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X