Днес 8:45 бях на столчето. Горе около -8, долу около -3. Пистата обработена перфектно, отгоре 2-3см пухкав сняг, а отдолу твърдо, което до 13:00 не беше мръднало. Нямаше нито 1 камък, нямаше оголени участъци, хора имаше, но определено не си пречихме по пистата. Опашката се чакаше не повече от 2-3 минути, слънце, абе върховно. Картата беше 17лв по незнайна за мен причина, като пак казвам пистата в 13:00 беше в перфектно състояние. По 3ката чух, че имало малко оголено, но карах само по 2ката, 1цата е с дръвчета, няма никакъв сняг... Перфектно откриване на сезона. Надявам се да съм бил полезен. Поздрави!
Ето днес к'ва алтернатива спретнахме - натоварихме се цялата семейна дружина със ските и шейната...:
...да направим тренировка преди откриването на сезона...
Аз с чаветата:
Жената се прави на влек:
След това механизирах влека:
...също и с шейната:
3 км. писта само за нас:
Т'ва дЪл моЕ да мине за изкуство?
Тук тегля щерката:
Жената тегли децата:
Карам ски и снимам:
Май не е нужно да се ходи някъде по планините, за да си правиш кефа!
Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/
Ами днес малко се позамотах и в 9:00 бях на столчето. Днес беше пак 8 градуса, ама + . Пистата беше мекичка с твърда основа. Карах до към 13:00 и пак си беше добре. Пооголило се е на равното, където се разклоняват 2ката и 3ката(в началото отгоре надолу) ама няма как, там е яко слънце, но безпроблемно се минава... Надолу по 2ката беше супер, днес пак покарах много добре. Карам си новите ски и отдолу нямат 1 драскотина, което си е моят тест за камъни(и малки камъчета, които изобщо пък не се виждат иначе). Хора, хммм, кофти беше че имаше вече англичани и се вият по 15 човека група със ски учител, което е малко досадно, защото заемат огромна част от пистата, но иначе долу изобщо нямаше опашка(без да спираш минаваш през машината). Картата вече е 25лв. Ако утре не вали дъжд, мисля че в неделя до обяд ще си е супер. Според мен си има доста сняг, който дори да се разкашква през деня, после го натъпкват за другия ден... Хора най-вероятно ще има, тъй че колкото по-рано, толкова по-добре. Весела Коледа на всички!
Последно редактирано от nk_dimitrov; 24-12-10, 21:30.
Миналата събота на 18-ти бях на откриването на Пампорово. Останах приятно изненадан от добре обработените писти, дори и да бяха на 50%, но все пак нямаше достатъчно естествен сняг.
Очаквах огромни опашки и неуредици, нали като се каже безплатно каране ние българите само това чакаме.
Но всичко беше в рамките на умереното. Имаше леки опашки на 3 и 4 седалковия около обед, на новия 6 седалков от Стойките директно се качваш. Като цяло ми дойде екстра, та дори и за 1 ден.
Гледам на сайта на Боровец, че за Лифт карта за ЧПВЛ "Ястребец Експрес" от понеделник до петък , цената е 25 лв.
Какво точно ще рече това, кои писти се ползват, с кола ли се стига до там. И каква е цената събота и неделя.
Малко информация от Банско!
Картата е 55 лв. ,сняг почти няма, работи само кабинката, шестседалковия от Бъндерица и котвата на Юлен! Опашки, бутане и т.н.!!
Днес обещаха да пуснат поне Томба, ратраците работеха, но немах нерви да ги чакам и си тръгнах!
Ама капамата и сачовете в механите са си хубави!!
Гледам на сайта на Боровец, че за Лифт карта за ЧПВЛ "Ястребец Експрес" от понеделник до петък , цената е 25 лв.
Какво точно ще рече това, кои писти се ползват, с кола ли се стига до там. И каква е цената събота и неделя.
Събота-неделя цената е само за всичките съоръжения и е 35лв. За 25лв се возиш на ястребец експрес отт понеделник до петък. Лифта е бърз и готин. Тази година не съм ходил, но миналата се паркираше безплатно на паркинга до самия лифт, както и на банкета на пътя до паркинга, места винаги съм си намирал.
Караш по трите ястребци /1, 2 попангелов и 3/. 2ка и 3ка са с оръдия и сняг има, лошото е, че пистите особенно към средата, и сега на изкуствен сняг и лед, стават доста сложни за скиори като мен и повече се мъча, отколкото карам ) ама не ти знам нивото де.
Събота-неделя цената е само за всичките съоръжения и е 35лв. За 25лв се возиш на ястребец експрес отт понеделник до петък. Лифта е бърз и готин. Тази година не съм ходил, но миналата се паркираше безплатно на паркинга до самия лифт, както и на банкета на пътя до паркинга, места винаги съм си намирал.
Караш по трите ястребци /1, 2 попангелов и 3/. 2ка и 3ка са с оръдия и сняг има, лошото е, че пистите особенно към средата, и сега на изкуствен сняг и лед, стават доста сложни за скиори като мен и повече се мъча, отколкото карам ) ама не ти знам нивото де.
Е мина времето когато ме плашеха стръмни и заледени писти но от отговора ти разбирам че е много добре решение да караш на 3 писти за 25 лв и то през седмицата когато няма бутане. А и не мисля да ходя точно сега, предпочитам когато навали хубав пухкав сняг за да знам че всичко ще е 6
Коментар