До: Разходки около Казанлък
За събота няма какво да се каже освен, че беше много весел ден. Спокойно каране, майтапи и приятели - какво друго му трябва на човек...
И така да започна с ретроспекцията за вчера
Нямам много снимки, понеже целият ден се даваше много газ.
Покарахме по Средна Гора и след това по Стара планина.
С Доката в 9 се събрахме на ОМВ и започнахме да дрънчим по телефоните да търсим мераклии за ендуро.
За около 30 мин групата беше сформирана.
Аз, Доката, Папана, Наско, и Веско. Именно Веско беше новото лице, което не познавах, но се радвам че се запознахме. Много свестен пич.

Понеже от съботата много ми харесаха трасетата, които Жоро Хаджиев ни показа край Стара Загора, решихме да се върнем там.
Тръгнахме от ОМВ към Розово, където ми показаха една супер яка пътечка, която ни отведе до Синята Река.
Пътеката е стръмна, има място да мине само мотор или АТВ но само ако е Филчев

От Синята река тръгнахме към Казанка, но точно на баира към 20 ловджии ни чупиха кефа и ни върнаха.
Няма да споменавам за разправиите но искам да предупредя другите - събота и неделя не минавайте по този маршрут - излишни главоболия ще си създадете.
Върнахме се, като решението бе да караме към Ягода, където щеше да ни чака още един човек и от там да прехвърлим балкана и да слезем към Стара Загора.
Слязохме в Кънчево, като карахме изцяло в полите на Средна Гора към Ягода. А то една гора...
Папана взе инициативата и започна да ни води.
През 10 мин се озовавахме все в някакви гъсти храсталаци дето и куче не минава.
По едно време от зор на ямахата ми и изтекоха чак водите - почна да ражда

Попаднахме на един много широк, скоро направен път. По късно се оказа, че това е нов тръбопровод.
За газ ли за вода ли не знам ама каааал - колкото ти душа иска.
И както си караме по този път - насреща стена!

Докато се чудим дали да търсим обиколен маршрут Доката, който 1 седмица не е карал, сутринта изяде едно Корни дето му даде енергия до дупка, даде яка газ и го качи
На снимката не може да се види добре, но точно там където е човека на баира(Доката) под него има едно бяло петно.
Това е стръмен праг от около 2 метра и лично аз не виждам начин да се качи.
Почвата е много рохка, премесена с камъни и мотора затъва много.

Доката намери едно място по средата, което заобикаляше баира и те отвежда горе.
Имам и видео ама остана в къщи - довечера ще го кача
От там отидохме до Ягода, взехме човека дето ни чакаше и газ пак нагоре.
Въртяхме сукахме - все до полигона стигахме, докато накрая не се отказахме.
Решихме да караме към Мъглиж, да спрем за почивка там и да хапнем, и след това към любимата Стара Планина, с много пътеки и без огради (засега...)
По пътя до Мъглиж минахме през поне 100 дерета. Папана избираше възможно най - засуканите пътища и както избираше взе че избра най - голямата тиня

С много газ и малко инат го изкара сам.
И ето ни на Мъглиж.

Хапване, майтапи и газ към Горно Изворово. От там поехме нагоре, като целта беше Саръ яр.
Онези дето не се бяха налодували през деня, решиха да си долудуват, като качват баира.

Пътеката се вижда много добре - целта е да се стигне най - горе на баира.
Гадното място е 20-тина метра под върха, където пътеката прави десен завой на обратен наклон и именно завоят в тази висока,
мокра и заледена трева е почти невъзможен.

Понеже започна силно да вали сняг решихме да се връщаме обратно за да не замръкнем по баирите.
От Саръ яр минахме по една пътека, която е право надолу и излиза на пътя над Долно Изворово.

Спряхме на чешмата да направим кратък разбор за хубавият ден и кой от къде е...

Прибрахме се и точно тогава запука дъжд. Който си е с късмет - с късмет си е...

Забележете ямахата - има си стъпенка

Толкоз за вчера.
Другата седмица сме в Ново Село на състезанието. Който не знае за какво става дума да погледне тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44025
За събота няма какво да се каже освен, че беше много весел ден. Спокойно каране, майтапи и приятели - какво друго му трябва на човек...
И така да започна с ретроспекцията за вчера
Нямам много снимки, понеже целият ден се даваше много газ.
Покарахме по Средна Гора и след това по Стара планина.
С Доката в 9 се събрахме на ОМВ и започнахме да дрънчим по телефоните да търсим мераклии за ендуро.
За около 30 мин групата беше сформирана.
Аз, Доката, Папана, Наско, и Веско. Именно Веско беше новото лице, което не познавах, но се радвам че се запознахме. Много свестен пич.
Понеже от съботата много ми харесаха трасетата, които Жоро Хаджиев ни показа край Стара Загора, решихме да се върнем там.
Тръгнахме от ОМВ към Розово, където ми показаха една супер яка пътечка, която ни отведе до Синята Река.
Пътеката е стръмна, има място да мине само мотор или АТВ но само ако е Филчев

От Синята река тръгнахме към Казанка, но точно на баира към 20 ловджии ни чупиха кефа и ни върнаха.
Няма да споменавам за разправиите но искам да предупредя другите - събота и неделя не минавайте по този маршрут - излишни главоболия ще си създадете.
Върнахме се, като решението бе да караме към Ягода, където щеше да ни чака още един човек и от там да прехвърлим балкана и да слезем към Стара Загора.
Слязохме в Кънчево, като карахме изцяло в полите на Средна Гора към Ягода. А то една гора...
Папана взе инициативата и започна да ни води.
През 10 мин се озовавахме все в някакви гъсти храсталаци дето и куче не минава.
По едно време от зор на ямахата ми и изтекоха чак водите - почна да ражда

Попаднахме на един много широк, скоро направен път. По късно се оказа, че това е нов тръбопровод.
За газ ли за вода ли не знам ама каааал - колкото ти душа иска.
И както си караме по този път - насреща стена!
Докато се чудим дали да търсим обиколен маршрут Доката, който 1 седмица не е карал, сутринта изяде едно Корни дето му даде енергия до дупка, даде яка газ и го качи
На снимката не може да се види добре, но точно там където е човека на баира(Доката) под него има едно бяло петно.
Това е стръмен праг от около 2 метра и лично аз не виждам начин да се качи.
Почвата е много рохка, премесена с камъни и мотора затъва много.
Доката намери едно място по средата, което заобикаляше баира и те отвежда горе.
Имам и видео ама остана в къщи - довечера ще го кача
От там отидохме до Ягода, взехме човека дето ни чакаше и газ пак нагоре.
Въртяхме сукахме - все до полигона стигахме, докато накрая не се отказахме.
Решихме да караме към Мъглиж, да спрем за почивка там и да хапнем, и след това към любимата Стара Планина, с много пътеки и без огради (засега...)
По пътя до Мъглиж минахме през поне 100 дерета. Папана избираше възможно най - засуканите пътища и както избираше взе че избра най - голямата тиня

С много газ и малко инат го изкара сам.
И ето ни на Мъглиж.
Хапване, майтапи и газ към Горно Изворово. От там поехме нагоре, като целта беше Саръ яр.
Онези дето не се бяха налодували през деня, решиха да си долудуват, като качват баира.
Пътеката се вижда много добре - целта е да се стигне най - горе на баира.
Гадното място е 20-тина метра под върха, където пътеката прави десен завой на обратен наклон и именно завоят в тази висока,
мокра и заледена трева е почти невъзможен.
Понеже започна силно да вали сняг решихме да се връщаме обратно за да не замръкнем по баирите.
От Саръ яр минахме по една пътека, която е право надолу и излиза на пътя над Долно Изворово.
Спряхме на чешмата да направим кратък разбор за хубавият ден и кой от къде е...
Прибрахме се и точно тогава запука дъжд. Който си е с късмет - с късмет си е...

Забележете ямахата - има си стъпенка

Толкоз за вчера.
Другата седмица сме в Ново Село на състезанието. Който не знае за какво става дума да погледне тук:
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44025
Коментар