Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На гости на ЗМЕЯ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: На гости на ЗМЕЯ

Първоначално публикуван от ЗМЕЙ Преглед на мнение
    Па много си гостоприемен ... ти като имаш теглич отдавна, а вече и мАдерно ново ремарке що не дойде на Писанец ? Да не се уплаши нещо от ракията, която имаше за изпиване

@brake, те моторите - туристици там си и стояха, като се върнахме. Никой не се беше погрижил за тях, та се наложи пак ние да ги мислим Чак се чудя за кво ги карат тия мотори, като не стават за гората ... даже се чудя що въобще ги купуват ... абе за какво ли въобще ги произвеждат

Бойко, мисля да си сменя ауспуха с REMUS, ама се притеснявам, че много ще ми тръгне мотора и няма да можеш да ме догонваш. Искаш ли и на теб да ти монтирам състезателен ауспух, че да станеш и ти състезател
    Баааа, туй не е ли много кинти. Аз състезател няма да ставам, щото трябва да има един разумен в групата
    А относно туристиците - много хубав мотор имаше на пистата. Кога туй състезателното ендуро дигне 200 км/час да ми се обади някой Сега мисля да наблегна на БМВ-то с джанти, окачване, па ако се намери и спонсор може един Акрапович да му метна, че били много убави и леки.

Коментар

Първоначално публикуван от boiko73 Преглед на мнение
      ...па ако се намери и спонсор може един Акрапович да му метна, че били много убави и леки.
      Тру, тру
      Ride to arrive.

Коментар

Такаааа, след кратко прекъсване продължава сериала. Този път сменихме малко мястото и се събрахме над Габрово, близо до Узана в хижа Независимост.

В петък нямах търпение да тръгна към мястото и така в 18.30 часа успях да дам газ на колата. Стигайки до Габрово ме изненада една такава неприятна мъгла, ама си викам какво толкова, ще мине. Да ама не. Горе на Узана нищо не се виждаше. Няколко пъти спирах, за да видя дали съм на пътя, но накрая успях да стигна хижата благополучно в 22.00 часа. Далечко се оказа
        Там вече беше ЗМЕЯ и Шуменската група - Емо, Чочо и Веско, естествено с прекрасните си семейства. Хубава вечер на раздувки, пиене, ядене, ама това било част от карането. Та покарахме до 03.00 часа. Дойде и събота сутрин. След кафе, чорби и всички останали ритуали започна обличането.

Имам си нови панталони за мотора и с мъка на сърце си направих последна снимка на беличкото отзад.

След това започна и подготовката - всичко още е чистичко, настроението високо, обаче временцето не ни пощади - малко студено, много влажно, много кално и адската мъгла.

Излезе и вятър. Все пак няма отказване и започнаха леките обиколки за разгрявка.

Всичко беше наред и Емо даде старта и посоката.

И така потънахме в мъглата.

Още в началото си мислих, че ще бъде трудна работа - мъгла, кал, на места сняг и като се знам какъв съм си аматьор....... В началото беше добре - прекрасни пътеки и за първи път истинска планина. Бях ухилен под каската до ушите. Направихме и първа спирка, на която Чочо каза, че отиваме към една баирче да го пробваме. Е, вече не се усмихвах толкова, но пък видяхме и други ентусиасти този ден, които ни задминаха.

А пустата мъгла не се вдигаше

Така продължихме към баирчето. Пътечката стана много приятна за каране - дълбока кал, клони, корени, наистина много приятна, ама за тези дето си го могат. За мен стана голямо мъчение - не знам колко пъти закъсвах, но по средата вече не можех да помръдна, та Веско дойде да извади мотора, пък аз си походих пеша . Митака и той видя зор.

Събрахме се горе на баирчето, ама то не било това, ами било друго по-стръмно и трябваше да продължаваме. Лоша работа си викам, ама ще стискам зъби. Продължихме. Дойде и баирчето, дето трябваше да се пробва. Не знам какво трябваше да му пробваме, ама аз вече не можех да си кажа името, пък Чочо, Веско и Емо -бръм и горе. Веско даже си оглеждаше мотора.

Викам, ще давам газ. В мъглата нищо се не виждаше, дадох газ и ииии, айде този път минах средата на баирчето, ама до там. Тук имаше отново яко кал и много корени на дървета.

Гледах, умувах, пробвах ама нищо. Този път Чочо слезе да изкара мотора, пък аз пак пеша . Умирах от яд, че до края оставаха още само 50-60 метра и не можах да се кача, ама все някой ден ще се науча. Събрахме се горе да починем, че от зор чак гащите ми бяха паднали

Тук разбрах, че отиваме към връх Шипка и това е било пробването на баирчета. Предстоеше ни да се движим по някаква зимна маркировка, което на мен нищо не ми говореше, но някак си ме успокои. И имаше защо. Пътя стана по-лек - кал и камъни, ама се караше перфектно с повечко газ

Така по такъв път, на места през сняг и на места през локви с лед стигнахме в мъглата до някакво заведение. Тук питам къде се намираме, при което всички се ококориха и в един глас "Как къде сме - на Шипка на заведенията на обръщалото." Е, много пъти съм минавал прохода Шипка, но никога не съм виждал такава мъгла, та чак да не разбера къде се намирам. Тук малко живнах. Бях загубил говор и картина и успях малко да върна говора

Трябваше да се връщаме и сигурно заради мен всички решиха да тръгнем обратно по същия път. И тръгнахме. И пак стигнахме онова баирче, но поне тук с малко съвети от Емо успях да сваля мотора и да не мъча Чочо и Веско Малко по-късно естествено пак измъчих Чочо, но тогава си имам оправдание, защото такова падане направих, че си нанизах кормилото в "инструмента" ми. Направо останах без въздух, а ако можех да говоря сигурно и Азис щеше да ми завиди на гласеца. Обаче малка пауза за цигара и пак нагоре. Емо и Митака ме гледат състрадателно

Така по камъни и кал си стигнахме до хижата, като не пропуснах точно до нея да се изплющя отново и то красиво, обаче стигнахме.

И даже още се усмихвах

Обаче дупенцето вече не беше бяло и сигурно никога няма да бъде

Някой да не си помисли нещо - само от кал е този цвят.
        След леко замиване отново бяхме там, откъдето тръгнахме

Ето и цялата равносметка

Прекрасна разходка, въпреки многото подмятания, болки и в момента синини. Благодаря за добрата организация и благодарности на Веско и Чочо за изваждането, както и на Емо за ценните съвети. Сега малко тунинг на мотора и ще летя следващия път.

Днес Митака, Чочо, Веско и малкия Мартин пак се втурнаха да карат към връх Исполин, за което трябва да си призная, че завидях, ама нямаше как да се включа. Ето как ги изпратихме

Това беше. Ще сложа и трака от GPS-а ако някой иска да го ползва. Дано скоро има още материал за публикуване.

Ето и всички снимки
        http://htftp.offroad-bulgaria.com/bo...%2009.01.2010/
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от boiko73; 18-01-10, 00:36.

Коментар

Ей, пак сте се забавлявали подобаващо! На гости на Змея ми е любима тема и я следя винаги с интерес. Трасетата стават все по трудни Бойко по снимките се вижда, че е било трудно, а и вида на новия панталон го доказва Ще ме вземете и мен някой път, и няма да вадят само твоя мотор водачите
          Поздрави!

Коментар

17 km?!? Ама браа...
            Ride to arrive.

Коментар

Ммм, много хубаво ... движение се получи Не пиша "каране", щото не карах през цялото време, а Бойко от съпричастност ми правеше компания в туристическите елементи - да не съм сам, че нямах опит като турист. Е, вече имам

Плюс това си отпадах в събота - не броих колко пъти се изплющявах, ама май 96,3 % от паданията в групата бяха мое дело. Хич не ми държи предната гума на кал и на няколко пъти лошо ме подвеждаше, ама пък благодарение на това си бяха закичил горски листа и треви на каската, та бях най - фешън Пък и снощи се наложи да мина дрехите първо през водоструйката, че да не задръстя канализацията.

Чочо и Веско караха най - много в събота, при това различни мотори - техните си, нашите ... абе с една дума - откараха си. Хиляди благодарности и едно "Мерси" за помощта, уроците и показното

Емо беше идеолога, вдъхновителя и организатора на уикенда, та на всичкото отгоре бдеше над мен и Бойко по калните пътеки и даваше напътствията си - хвала !!!

Докато ние се въргаляхме из калищата, всеотдайните съпруги бяха сътворили вкусни топли гозби, над които се нахвърлихме след прибирането си /Чочо, нали може за следващия път да дам заявка за един казан пържени кюфтета /, а какво повече може да желае човек от вкусна храна с качествени питиета в прекрасна компания !?!

Благодаря на всички за чудничките изживявания /Шкипер, може само да съжаляваш, че не дойде /, надявам се на повече такива излети.

Коментар

Искам да кажа на отговорните модератори, че тази тема вече не е за този раздел "тежки ендура"..
                В нея само ендуристите са тежки.., другото си е за нашия раздел на разходкаджиите.
                Така се радвам на темата като наркодилър по време на абитуренските балове...

А ако лятото отидете в една друга тема пак на гости на ........ обещавам ето такива резултати да има на дисплея, че и по- високи.

Коментар

Може и да преместим темата, че и там да се посмеят хората.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                    Искам да кажа на отговорните модератори, че тази тема вече не е за този раздел "тежки ендура"..
                    В нея само ендуристите са тежки.., другото си е за нашия раздел на разходкаджиите.
                    Така се радвам на темата като наркодилър по време на абитуренските балове...

А ако лятото отидете в една друга тема пак на гости на ........ обещавам ето такива резултати да има на дисплея, че и по- високи.
                    Да ама сте малко хората с тези резултати.
                    Последно редактирано от Тануцо; 11-01-10, 21:27.
                    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Айде, уйде си темата ...

Коментар

Митак, Бойко, добре сте покарали. ДА ви предупредя да знаете за напред. Ако пак идете да карате по габровският раьон, никога ама никога не се обаждайте на Джартов. Има навика още на първото излизане да изпробва гостите си колко могат и в стремежа си ги прекарва по пътеки, по които сам не може да излезне. А чуете ли за " Пътеката на здравето " ( белодробната пътека ) обръщайте кръгом и давайте газ колкото можете.

Коментар

Честито! Вече минахте през истинското бойно кръщение! Така де,стига с тия крайдунавски тепсии.Виждам , че разходката.......не "разходка"-това си е вече каране , та карането е било весело.Единственото за което трябва да съжалявате е , че е имало мъгла.Друго си е да се качиш на Шипка и да видиш половин България. Но нищо-сезона е пред вас!
                          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                          Джон Кенеди

Коментар

Честито на новодомците !
                            Поздрави към групата за напредъка и да знаете и аз така заебах на времето тежките ендура като вас. Веднъж ме изведоха в Стара Планина ...
                            А Змея и Бойко са много фешън на снимките ! Все едно, че са ровили за жълъди.

Още веднъж, добре дошли !
                            Ендурото и сексът не са шега работа !
                            -------------
                            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                            http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                              Честито на новодомците !
                              Поздрави към групата за напредъка и да знаете и аз така заебах на времето тежките ендура като вас. Веднъж ме изведоха в Стара Планина ...
                              А Змея и Бойко са много фешън на снимките ! Все едно, че са ровили за жълъди.

Още веднъж, добре дошли !
                              Мерси на домоуправителя

И добре заварили на всички, дано е на хаир

Бойко, Бойкоооо, като ти казвах аз да не се качваме на тия скакалци, ти "не, та не - само да пробваме" - ей на, излезе ни име на "леки" ендуристи

Коментар

Уж бяхме заедно , а като ви гледам дрехите ... май сме карали по други пътеки . Поздравявам ви и само кажете и следващия уикенд няма да ровим за жълъди, а ще търсим трюфели ... поне вечерята да осиурим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X