Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екстрийм Ендуро Петрич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Екстрийм Ендуро Петрич

Утре ,живот и здраве, ще ми гостува групата от Благоевград ! Да се надяваме всичко да мине по мед и масло и да покараме хубаво , а и да има малко снимки !

Планували сме цял ден каране , но дано всичко протече по план

П.п Ако има желаещи от да се присъединят към нас, нека пишат или да се свържат с мен за повече информация ! Поздрави
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Днес денят беше кошмарен ....... за мен !! Много проблеми , много нещо ! За тях и за карането обаче , по-късно...

Тук е момента и да се извиня на момчетата / Станимир и Мирче / , за дето ги забавих ! Дано им е било приятно и да дойдат пак !
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

И така... Днес трябваше да е един страхотен ендуро ден , но........

10-00 момчетата от Благоевград / Станимир (Хонда црф 450) и Мирче (Ямаха ВР 250) , бяха пред нас

Разтоварихме набързо моторите и се наредихме за снимка

Първо двамата гости...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13186.jpg
Прегледи:1
Размер:611.3 КБ
ID:5428590

А после и аз барабар Петко / Жоро/ с мъжете . От ляво надясно / Мирче, Станимир и Аз /

Име:SDC13187.jpg
Размер:605.3 КБ
ID:5428591

Цяла сутрин моя мотор ми прави проблеми. Заработи добре, после не ще да се изфорсира, пак заработи добре, после забие муцуната в земята и изгасне , при това на скорост и в ръчка . Какво и да е , помислих си ,че това е в следствие на по-големия радиатор и като позагре ще се оправи..

Запалихме моторите и газ към бензиностанцията.... Момчетата заредиха гориво /тъй като аз предварително бях заредил/ и тръгнахме за гората. Още не бяхме минали 500 метра от изхода на бензиностацията и моя дУбитУк / животно демек / скъса винтила на задната гума ОТНОВО / или по петрички ''па го скина винтилО" / .

Ха сега де беля, още не сме почнали , а сме в бокса !! Газ със спуканата гума до вкъщи , където минахме на план Б . Сложихме другата джанта / алуминиевата / ,понеже беше най-бързо, а нямахме време за размотаване , така или иначе вече закъснявахме.

Име:SDC13189.jpg
Размер:574.6 КБ
ID:5428592

Голяма борба падна. Те ме те , къде се мъча да направя нещо . Смяна на джанти , скъсяване на вериги , глупости... абе въобще кофти начало.

Име:SDC13190.jpg
Размер:598.8 КБ
ID:5428594

Добре, че момчетата са печени и ми удариха по едно рамо, та приключихме с ремонта по-бързо...иначе не ми се мислеше... Кой опъва веригата , кой повдига гумата , кой напасва , въобще момчетата не ме оставиха и за секунда и ми помогнаха много , за което им Благодаря !

Име:SDC13191.jpg
Размер:606.4 КБ
ID:5428595

Вече сме почти готови. Станимир слага оста и притяга последните болтове, и отново сме на линия...

Име:SDC13192.jpg
Размер:624.9 КБ
ID:5428596

От там газ през първата пътека над нас и право към първото сериозно изкачване,а именно началото на Войнишката пътека. Станимир излезе като тапа нагоре без проблем. Аз с по-малката задна гума , нещо смоталявих нещатата и малко се поизмъчих, а Мирче малко обърка пътя и се наложи да помогнем за да извадим мотора , понеже се беше нахакал на много лошо место.

Извадихме мотора , но моя кютук , продължи да ми прави ингелъци /номера/ . Спря да пали. Започна да пали, но само на скорост, на стартер от 40 пъти - пали 2 !

Станимир и аз в очакване на Мирче, на заден план.

Име:SDC13194.jpg
Размер:606.5 КБ
ID:5428597

Станимир на преден план отново, а зад него идва и Мирче.

Име:SDC13195.jpg
Размер:654.9 КБ
ID:5428598

Тъкмо дойде Мирче и аз им викам ''Карайте напред , пък аз ще съм последен за да мога да снимам с камерата иначе няма полза'' . И момчетата потеглиха , потеглих и аз , ноо 50 тина метра по-напред, както си катерех и мотора изведнъж заби муцуната и изгасна, при това на скорост !!! Ха сега де, айде обръщай, на скорост и отново на трасето...

Понеже пътеката ни поизмъчи доста / на нас с Мирче де, Станимир си фучеше като тапа навсякъде/ , направихме малка почивка за разхвърляне на екипировката , че не знам за моторите , ама температурата на главата ми беше около 120 градуса .

Име:SDC13197.jpg
Размер:743.8 КБ
ID:5428653

Разхвърляхме , кой каквото можеше и пак газ. Е да ама , още 100-200 метра и моя кютук пак заби муцуната и изгасна , дявол да го еземе !!
        Запалих някак, изкачихме пътеката и се спуснахме веднага по пътеката на щастието. Много е станала коварна... лично аз не знам , дали ще успея да я изкача....

Таа слязохме по пътеката на Щастието и тръгнахем към другата страна на гората за да се качим до х.Конгур и вр. Конгур, понеже бяхме много напреднили с времето...

Тук на една пътека Мирче поднесе на една скала и малко полегна. Изкарахме обаче мотора със задружни усилия и продължихме..

Станимир в атака...

Име:SDC13198.jpg
Размер:837.3 КБ
ID:5428707

И отново той, но в по-близък план..

Име:SDC13199.jpg
Размер:742.9 КБ
ID:5428710

Полягането на Мирче...

Име:SDC13200.jpg
Размер:841.6 КБ
ID:5428715

Излязохме и от тази пътека и газ по черния път до асфалта за х.Беласица и х.Конгур...

От там хванахме една пътека , която миналия път слизахме с групата от Благоевград. Захода за пътеката е малко ши*ан , но интересен. Аз се качих пръв , след това Станимир, а след него и Мирче. На Станимир му ударих едно рамо ,че му хлъзна малко мотора, а Мирче залитна в неправилната посока и за малко да има въргал... След това Станимир му изкара мотора... Аз се бях качил пръв , но ОТНОВО не успях да запаля и се върнах за да запаля на скорост и избиколих по пътя за да не ме чакат момчетата...

От там по преките пътеки и газ към х.Конгур. Станимир пробва и изкачи без проблем едно от деретата по пътя. Аз не посмях да пробвам, че с тея номера дето ми правеше мотора.... само време щяхме да губим, затова заобиколихме по пътя. На една от пътеките малко се подхлъзнах и аз. Мотора застана на една страна и нали съм гледал много филми си викам , ще се завъртя на место на задна гума . Е да ама като изрепчих мотора , той се изправи на свещ, опитах да го мръдна на страни / в правилната посока / , но ме завлече и легнах да бера гъби, а мотора ми защипа крака. Добре , че Станимир веднага дойде да ми помогне, за което му благодаря ..

След още малко каране стигнахме и до х.Конгур. Вече беше станало към 14-30..... .

Станимир и Мирче се задават.. Станимир изправи много готино мотора на задна гума при излизането от пътеката , но не успях да го уловя....

Име:SDC13202.jpg
Размер:718.8 КБ
ID:5428789

Име:SDC13203.jpg
Размер:705.1 КБ
ID:5428790

Име:SDC13204.jpg
Размер:689.2 КБ
ID:5428791

А ето го и моя кютук в очакване на другарите му...

Име:SDC13201.jpg
Размер:466.0 КБ
ID:5428792

Хапнахме в бързината и пак газ нагоре към върха. Тук издебнах момчетата и ги снимах докато тръгвахме...

Име:SDC13205.jpg
Размер:512.2 КБ
ID:5428793

Планът беше да се качим до вр.Конгур , вр.Радомир и да идем до вр.Тумба... , но...

Тръгнахме ! Не бяхме минали и 2 км когато моя мотор за пореден път изгасна. Пробвах да го запаля на скорост - без успех, не искаше. Влязох в едно дере за да го засиля повече за да запали - отново без успех.
        През това време момчетата бяха напреднали.... Усещайки липсата ми, ми се обадиха. Обясних им , че не мога да запаля мотора и за да не ги бавя и да си направят карането , да продължават към целите от маршрута..., а ако имат нужда от помощ да се обадят да ги упътя !

Та те нагоре, аз надолу. Няма пале и няма палене. Спрях, чистих карбуратора, чистих филтъра, сменях свещта, какво ли не правих и Не и Не !! Не ще да запали и това е. Спуснах се надолу по инерция и къде с бутане , къде с каране се прибрах вкъщи.

Извадих една камара свещи, но не ще. Викам си , я чакай да видя дават ли ток тея свещи ?!?!

Слагам 1вата - няма, втората - няма, трета ,пета ,десета....10 , да ДЕСЕТ свещи пробвах и няма ток. Явно нещо бобината е сдала Богу Дух и не ще да пусне ток , от където не мога да запаля , а и проблемите дето ми правеше мотора явно са били от нея. Като даде хубав ток - върви на фурия, като спре тока забива муцуната и гасне.. :Х

В това време ми се обадиха момчетата , че са покорили върховете Конгур, Радомир , още някакви дето не им знам имената , но са по път, и че сега ми се обаждат от Триграничния връх Тумба. Разбрахме се те, да слязат някъде към село Самуйлово, а аз да ги чакам там с колата.

Не след дълго отново се събрахме , показах им един черен път към вкъщи, аз с колата по асфалта и се прибрахме.

Натоварихме моторите и помчетата потеглиха към вкъщи , понеже път ги чакаше.

Общо взето, аз навъртях около 40-50 км, а на момчетата им се събра око 170км !!!

Надявам се да са останали доволни и да ме посетят отново , но вече с оправен мотор от моя страна !

П.п За отбелязване е , че нямах проблеми с охлаждането, мотора в тая насока се справи отлично. Там където вървеше като хората / не правеше проблеми / , мисля ,че се справи достойно и не изоставаше от свойте по-големи батковци.

П.п.п Има и клипове , но тях или по-късно или утре....

Поздрави и дано ви е било интересно
        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 25-11-12, 23:37.

Коментар

Човече след това каране, без съмнение печелиш приза за най-много нанесени обиди на мотор Честито
          SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
            Човече след това каране, без съмнение печелиш приза за най-много нанесени обиди на мотор Честито
            аххаха Благодаря , благодаря ,ще си го принтирам на лист и ще си го закача на стената

П.п Той /мотора/ да се радва , че не го засилих в някое дере !! На косъм бях да го метна , обмислях вариант да го хвърля и да си ходя пеша,честно !
            Не е човешко, веднъж да има с кой да карам и точно тогава да се развали

Коментар

Горе главата, ще отмине и това време! Просто не допускай грешките на повечето от нас и изчакай своя момент Мотори са се карали и ще се карат, само да сме живи и здрави
              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Жорка за яд работа ама ще има и други излетитака,че не се ядосвай чак толкова все пак е техника може да се счупи по всяко времеИначе организацията е добра като има резервни частиПоздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Helik Преглед на мнение
                  Горе главата, ще отмине и това време! Просто не допускай грешките на повечето от нас и изчакай своя момент Мотори са се карали и ще се карат, само да сме живи и здрави
                  Ще отмине приятелю, или ще се оправи или не. Мотори се правят спор няма, най-много ме яд , че тъкмо намерих компания за каране и то по пътеки и каране цял ден, и мотора се предаде...
                  Да се беше строшил докато карах сам, ок , няма проблем ,ама точно в тоя момент...

Коментар

Първоначално публикуван от borkatasx Преглед на мнение
                    Жорка за яд работа ама ще има и други излетитака,че не се ядосвай чак толкова все пак е техника може да се счупи по всяко времеИначе организацията е добра като има резервни частиПоздрави
                    Ооо организацията беше на шест Боре ! Нямаше време за лепене , тръгнехме ли да лепим или сменяме гумата, деня беше отишъл..
                    Иначе се бях приготвил, 2 чифта батерии, камера , апаратче , много памет за снимане и клипове , но....
                    Дано момчетата да са доволни и да дойдат пак Поздрави !
                    Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 26-11-12, 19:50.

Коментар

Май ще се окаже , че електрониката е сдала багажа... от къде взех да говоря за спортна такава, та явно от някъде ме е ''чул'' мотора и я е заискал

Хайде сега и малко клипчета....

Първият клип е от Войнишката пътека...
                      Станимир беше отпрашил напред , а аз и Мирче останахме малко по-назад... Клипа е +18 ,понеже в средата на клипа мотора ми направи проблема и изгасна и малко изпсувах...

Коментар

Това е клип от едно от спаните места, не е кой знае какво , но и беше мокро и камъните се хлъзгаха. Мирче нацели един камък и малко се завъртя... После обаче при втория опит си излезе без проблеми...

Коментар

Тук вече ''сменяме'' гората. От едната страна с трудните пътеки , отиваме към по-лекото каране.. За да идем там обаче преминаваме през една пътека , на която има камък на много лошо место и ако не внимаваш и минеш през него те подхвърля и отиваш на кино...

Станимир излезе на тапа, но Мирче нацели камъка и малко полегна, а мотора хлъзна със задната гума към дерето. Със Станимир отидохме да помогнем , след което той изкара и мотора на Мирче...

Коментар

Вече по пътя за х.Конгур, Станимир и Мирче излизат през една пътека, която завършва със стръмно изкачване. Излязоха и двамата без проблеми въпреки многото шума...

Коментар

Тук пък Станимир пробва въпросното дере и го превзе от първия път. Ние с Мирче заобиколихме по пътя...

Коментар

А това е последния клип от карането, в края на клипа моя мотор предаде Богу Дух и не можа да запали повече, поради което се наложи да се прибера аварийно + малко от беглите ми опити да запаля мотора !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X