Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екстрийм Ендуро Петрич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Екстрийм Ендуро Петрич

Христос Воскресе !!!

И честит празник на всички именници !!! Да сте живи и здрави и наздраве !!
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Хайде и аз да напомня малко за себе си

От към ендуро за момента няма какво да ви предложа , но мога да ви разкажа какво се случва около мен

След като мотора фалира, се започна една голяма дилема , дали да се прави или да не се прави.... След доста умуване и ровене стихнахме до извода / аз и бащата/ , че дори да го карам , дори и да го продам , най-добре ще е да го стегна и тогава да му мислим..

След много телефонни разговори , уговорки и удряне на камък, най-накрая намерих цилиндър с риза правена в Италия , на стандартен размер бутало и веднага го взех, нямаше какво да умувам...

И така, понеже нямам нужните инструменти и познания , трябваше да закарам двигателя на майстор, но ми казаха да сваля мотора от рамката и да го занеса, че нямали място...

Понеже за пръв път откачам двигател на мотор от рамка , бях малко бавничък , но за около 40 мин. се справих..

Двигателя вече на земата и съответно голата рамка...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130425_151310.jpg
Прегледи:2
Размер:176.3 КБ
ID:5482088

Име:IMG_20130425_151317.jpg
Прегледи:3
Размер:132.6 КБ
ID:5482089

Име:IMG_20130425_151324.jpg
Размер:150.2 КБ
ID:5482090

От там се заех със задачата да улесня максимално майстора , за да може и по-бързо да свърши работа!

Двигателя вътре беше очудващо запазен ! Само по касетата на съединителя имаше съвсем леки външни дефекти , но не са проблем !!

Име:IMG_20130426_161800.jpg
Прегледи:1
Размер:275.6 КБ
ID:5482091

Име:IMG_20130426_161641.jpg
Размер:268.1 КБ
ID:5482092

Име:IMG_20130426_161703.jpg
Размер:113.8 КБ
ID:5482093

Име:IMG_20130426_161712.jpg
Размер:194.6 КБ
ID:5482094

Име:IMG_20130426_161719.jpg
Размер:218.3 КБ
ID:5482095

Име:IMG_20130426_161726.jpg
Размер:251.0 КБ
ID:5482096

Име:IMG_20130426_161732.jpg
Размер:222.2 КБ
ID:5482097

Закупих нова биела /уж усилена / от Дт 200, ново бутало сегменти бутален болт, нови лагери на колянов вал и нови семеринги...

Ето я новата биелка...

Име:IMG_20130426_163753.jpg
Размер:287.6 КБ
ID:5482098

А това пък са новия и стария цилиндър.... новия е тоя с маркуча дето стърчи от главата . Цилиндъра , който взех е комплект с глава , термостат/който обаче се оказа , че не работи коректно/ , клапи и гарнитъра !

Име:IMG_20130426_160026.jpg
Размер:253.9 КБ
ID:5482099

Име:IMG_20130426_155927.jpg
Размер:133.9 КБ
ID:5482100

Име:IMG_20130426_160003.jpg
Размер:199.9 КБ
ID:5482101

След това занесох всичко на майстора, да вади колянов вал , да занесе да сменят биелата и другите му работи, а аз се заех да правя фланец за преден спирачен апарат / по-голям, двубутален/ за супермото или по-скоро градския вариант на мотора за каране...

След малко умуване и мерене ... ето го крайния резултат /остана само да сменя единия мущук на спирачния маркуч , долу при апарата/, но това ще е по-нататък.

Име:IMG_20130510_152131.jpg
Размер:170.1 КБ
ID:5482102

Име:ABCD0008.jpg
Размер:119.8 КБ
ID:5482103

Съответно и мотора без двигател в почти готов вид , имам и супермото калник , но не съм го слагал....

Име:ABCD0013.jpg
Размер:288.3 КБ
ID:5482104

Име:ABCD0010.jpg
Размер:295.2 КБ
ID:5482105

Име:ABCD0012.jpg
Размер:269.6 КБ
ID:5482106

Двигателя , трябваше да е на ремонт 2-3 дни и да се върне при мен , но нещо се замотаха нещата и си го прибрах след 10тина дни....
      Имах известни проблеми , дребни неща , които майстора от бързане ли от какво не беше направил като хората, и се наложи да ги оправям , но се справих. Не беше монтирана правилно притескателната капачка /или както там се казва/ на съединителя, който от своя страна всеедно беше с един липсващ диск ! На всичкото отгоре , не отделяше грам !!! Добре ,че дойде братовчед ми , та го регулирахме и направихме...
      Запалих мотора и всичко за сега е ок, това е готовия "градски вариант"

Име:IMG_20130510_172027.jpg
Размер:365.4 КБ
ID:5482107

Име:IMG_20130510_172352.jpg
Размер:217.2 КБ
ID:5482108

Име:IMG_20130510_171050.jpg
Размер:151.5 КБ
ID:5482109

Име:IMG_20130510_171120.jpg
Размер:257.1 КБ
ID:5482110

Име:IMG_20130510_171155.jpg
Размер:354.4 КБ
ID:5482111

Съответно и ендуро варианта Цялата манипулация по смяна на вида от супермото към ендуро ми отнема около 20тина минути

Име:ABCD0020 copy.jpg
Размер:293.4 КБ
ID:5482112

Име:ABCD0001 copy.jpg
Размер:283.1 КБ
ID:5482113

Като цяло цялата работа излезе около 450-500 лв , в това число всички консумативи, масла, филтри, майстори , части и пътни, които съм осъществил за да набява частите!

За сега мотора върви много добре, дори не забелязвам разлика между никасила и ризата , даже след смяната на лагери и семеринги на колянов вал , имам чувството ,че върви една идея по-добре от преди.
      За съжаление все още не мога да го покарам на 100 % , тъй като съм в разработка и поне 500 км , ще го карам леко ,леко без да го вкарвам в оборот!
      Та за сега е това , скоро се очаква да се завърна към ендуро средата

П.п Щях да забравя днес ми донесоха и комплекта лостове за смяна на гуми , поръчани от ebayUk !

Име:ABCD0019 copy.jpg
Размер:104.7 КБ
ID:5482114

Име:ABCD0004 copy.jpg
Размер:93.2 КБ
ID:5482115
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Браво колега!!! Колко теми четох, колко проблеми ти е правил тоя мотор, а ти не се отказваш от него и си го правиш винаги, аз ако бях досега да беше в някое дере. Голям мерак имаш! Евала ти права и дано от тук нататък вече да нямаш никакви проблеми и да ти търси само да му пълниш резервоара докато е твой!!!

Поздрави: Стефан

Коментар

Браво колега. Поздравления !! И скоро да се надяваме и на репортаж от някоя ендуро разходка (след разработката разбира се)
          Поздрави !!
          -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Първоначално публикуван от stefataaaa Преглед на мнение
            Браво колега!!! Колко теми четох, колко проблеми ти е правил тоя мотор, а ти не се отказваш от него и си го правиш винаги, аз ако бях досега да беше в някое дере. Голям мерак имаш! Евала ти права и дано от тук нататък вече да нямаш никакви проблеми и да ти търси само да му пълниш резервоара докато е твой!!!

Поздрави: Стефан
            А, чак толкова проблеми не ми е правил на фона на това колко годинки е при мен, но лошо се стовариха нещата на куп....
            И аз отдавна искам да го сменя с по-мощен и съвременен , но все няма пари.... Дано скоро да изгрее слънце и на моята улица

Иначе Благодаря !!

Коментар

Първоначално публикуван от Enduro world Преглед на мнение
              Браво колега. Поздравления !! И скоро да се надяваме и на репортаж от някоя ендуро разходка (след разработката разбира се)
              Поздрави !!
              Благодаря ти ! Дано скоро съм на линия. Лошото е ,че нямам много време за разработка , а когато имам време пък, вали дъжд !! Едва съм му направил 100км!

Коментар

Междувременно днес се сдобих с нов заглушител !! Резултата е точно такъв какъвто исках /говорим като звучене/ . Само трябва да направя тръбата от заглушителя до резонатора /гайдата/ и съм готов !

Едно клипче на заглушителчето, за съжаление , качеството е малко лошо, но на живо звучи в пъти по-добре и точно както исках. Сега вече и на звук го докарва като истински мотор!
                П.п Дори чисто визуално е в пъти по-добре, да не говорим за разликата в килограмите

Коментар

Добре дошъл Жорка Ще чакаме отново репортажи от тебе
                  И повече километри с никакви ремонти Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от borkatasx Преглед на мнение
                    Добре дошъл Жорка Ще чакаме отново репортажи от тебе
                    И повече километри с никакви ремонти Поздрави
                    Добре заварил Боре!
                    Скоро , много скоро се завръщам. Тея два дни успях да завъртя 200км... остава още 300 да навъртя и съм 6 !!
                    Само малко време да намеря, че сега покрай тея балове , много сгъстена стана програмата

П.п При вас /и при другите колеги/ как е положението със змийте??! Тука по Петричко е ФРАШ !!! Някакви смоци виждам от по 1м, че може и малко повече , а ми казаха ,че и много пепелянки имало... :Х

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
                      ...При вас /и при другите колеги/ как е положението със змийте??! Тука по Петричко е ФРАШ !!! Някакви смоци виждам от по 1м, че може и малко повече , а ми казаха ,че и много пепелянки имало... :Х
                      Петрич си е друго, около София не съм видял ни една. Само да не вземеш да ги трепеш.

Коментар

И около София има, миналата събота имаше една около 30см. Имаше две бели отстрани на главата, не знам каква беше.
                        EXC TPI 2019

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                          Петрич си е друго, около София не съм видял ни една. Само да не вземеш да ги трепеш.
                          Ба , ще ги трепя , те знаеш ли какви са бързи?!? Аз чак останах втрещен от бързината им!
                          Иначе , че не се долюбваме с тях, не се долюбваме , ама ако не ме закачат и аз не ги закачам хихихи

П.п Само погледи си разменяме, телефона не си дават хахаха

Коментар

Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение
                            И около София има, миналата събота имаше една около 30см. Имаше две бели отстрани на главата, не знам каква беше.
                            И аз чух , че около София имало ,даже преди няколко дни ми казаха ,че в Южен парк са видели змий !
                            Тая година е нещо страшно, и от към растителност и от към влечуги , а още не са почнали типичните жеги !

Коментар

Ей Жорка, теб сън не те лови Стига с тези змии, а виж в раздела за супермото, какви краш тапи сложих на мотора Току виж ти харесали и решиш да ги вкараш в твоя проект
                              SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Цял ден се чудя дали да ги драсна тея няколко реда или не , понеже деня не мина според очакванията ми, но айде, така и така има някоя снимка /макар и не особено пикантни/ , та ще ги постна !

След като разработих мотора ,леко-леко, както си му е реда, дойде време да се върнем към същината на нашето хоби, а именно ендурото !!

Не съм карал в гората от .... и аз не знам вече , два месеца сигурно има, не знам.

Днес реших да направя една лека разходка с цел да видя дали още ме бива или само ще бера гъби /тъкмо беше и валяло/

Предния ден си играх с клапата и я бях направил перфектно ! Ходих взех си бензин заредих мотора и потеглих леко-леко !

Минах през една пътека над нас , която ме отвежда някъде по пътя за х.Беласица!

Първата спирка е някъде там...

Име:SDC13620 copy.jpg
Размер:601.4 КБ
ID:5491067

И от тук започнаха и проблемите ми.... Мотора не вървеше като предния ден! Ту се реже , ту не може, ту върви в ниските , ту не...
                                Реших , че е нещо от настройката на клапата ,но я оставих за по-нагоре в гората с надеждата нещата да се нормализират!

Междувременно началото на тази първа пътека е нещо от тоя род... , а и всичко беше мокро...

Име:SDC13627.JPG
Размер:770.2 КБ
ID:5491068

Както и да е! Продължих напред към х.Беласица, като идеята беше от там да хвана някаква пътека дето ми излезе на гпс-а и да видя къде ще ме отведе !
                                Малко преди хижата обаче положението стана още по-зле , мотора започна да влиза по-трудно във високите обороти , а и почна да глъхне /а аз бях на път от 10-20 мин. / !

Намерих пътеката , която се оказа много приятна и интересна , а и съкращава доста каране в посока х.Конгур.

Аз ида някъде от там долу...

Име:SDC13628.JPG
Размер:710.4 КБ
ID:5491069

След което тук на това дърво мотора нещо взе ,че тотално си е*а м*м*т* ! Стана му трудно да потегля от ниски, а във високи спря да влиза и само глъхнеше. Почна се едно сваляне и качване на карба в горски условия, настройки , почиствания , както на клапи така и на карбуратори , но не и не..

Име:SDC13629.JPG
Размер:633.6 КБ
ID:5491070

Все пак някак успях да избутам пътеката !

Тук вече съм вън от пътеката...

Име:SDC13621 copy.jpg
Размер:704.9 КБ
ID:5491071

А идвам някъде от там долу - доста интересна пътека , като за начало на деня е супер !

Име:SDC13622.JPG
Размер:684.3 КБ
ID:5491072

Оставих мотора малко да почине с надеждата ,че ще се оправи, защото много ми се искаше да видя къде излиза другата пътека , която започваше веднага след като пресека пътя !

А пък то се оказа някаква жУнгла , ама като ви казвам жУнгла , значи истинска , жУнгла !! Яко храсти , треви, дръвчета, боцки, къпини и всички техни сродници , за мой късмет обаче бяха само в началото !!

Име:SDC13623.JPG
Размер:634.1 КБ
ID:5491073

Тази пътека /като изключим началото с жУнглата/ , също се оказа много приятна , но и доста късичка. Тя ме отведе на 5-10 мин. път от х.Конгур!

Име:SDC13624.JPG
Размер:748.1 КБ
ID:5491076

Име:SDC13625.jpg
Размер:151.5 КБ
ID:5491077

От тук нататък вече нямаше смисъл да мъча и себе си и мотора , затова се прибрах!

Започна се едно разглобяване и тестване , но не и не ! Не иска да влезе в оборот като хората и това е ! Пак чистих карба, чистих клапата, настройвах я според мануал, играх си с жилата и не и не !! Най-странното е ,че предния ден всичко беше повече от чудесно.
                                Смених свещта, заработи една идея по-добре, но пак не!
                                Вече си мисля , че проблема може да е от кофти свещ, кофти БЕНЗИН /направи ми впечатлениe, че при цена от 2.50 за литър 95, при 10.05 лв. на колонката като пари , седяха 3.96 л. , като литри / , та утре ще махам тоя бензин и ще взема друг да видим какво , как и защо, а ако някой има предложение - нека сподели !!

Тааа така от мен, малко , но с желание и от сърце !

П.п Има и някой клип, но ако успея да ги оправя малко, ще ги пусна , че и камерката за капак на всичко , не искаше да снима много тази сутрин !!!
                                Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 10-06-13, 01:42.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X