Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до Ботев приключила с бой

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка до Ботев приключила с бой

Момчета и момичета,запалени и не чак толкова запалени офроодаджии.Тази случка се развива в изминалият уйкенд.От съображения за сигурност няма да посочвам имена градове и др.,а ако участниците решат да се похвалят нека го направят сами.
    Та групата (х) решава да си направи излетче до Ботев.Всичко върви нормално,докато не се засичат с група туристи.Пътеките по които се разминават са на околу двайсетина метра,като туристите се падат от горната страна на група(х).Всичко е ок,докато незнайно защо туристите започват обстрел с камъни.................Голям бой се е заформил,като в крайна сметка печелифшите за моя радост са мотористите.
    Така че скъпи приятели внимавайте къде карате и с кого се разминавате,че един удар с средно голям камък от 20 метра и то от височина спокойно мога да кажа че може и да е смъртоносен........

До: Разходка до Ботев приключила с бой

Доста неприятна сцена,немога да коментирам така отстрани кой крив и кой прав,свят широк-хора всякакви,но нещата загрубяват като гледам.., което не е в полза на никой!

Коментар

Така така... време е някой турист да омирише някоя шипка!!!!

Коментар

Колеги БЕЗ КРАЙНОСТИ! Местата през, които минавам всички ме познават и ме поздравяват! Пак казвам - моля не прибързвайте! Не винаги е толкова лесно да се отсъди вярно!

Коментар

Положението никак не е розово.За карането в Националните паркове е писано много,но наистина трябва да се замислим съвсем сериозно по въпроса.Според мен каквото и да е станало , туристите са прави.Парковете са правени специално за тях.За пореден път призовавам всички-не карайте в Националните паркове или поне там където има туристически маршрути.България е достатъчно голяма за всички!
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

това не ми харесва никак
            защо трябва да се стига до там че да има такива неприятни случки
            нали тази планина е за всеки
            не всеки иска да се радва на природата пеша
            но и мен ако ме замерят с камъни бих отговорил със същото
            Да се откажеш е лесно,да успееш е трудно.

Коментар

Интересно ми е какво е било поведението на група (х) преди да се стигне до замерянето със камъни, точно в този раьон група от 15-20 ендуристи профуча покрай нас без изобщо да намали скоростта, в резултат се вдигна такава пушилка, че изобщо неможеше да се диша. Нали все пак отиваме в планината да подишаме чист въздух? Почти съм сигурен, че туристите са били предизвикани от група (х), но найстина хвърлянето на камъни е доста крайна мярка. Също така искам да попитам дали група (х) е имала разрешение от парковата охрана за тази разходка до Ботев?

Коментар

Боя не е решение в никой случай. Замерянето на движеш се моторист с камъни е изключително опасно за него. Парка си има охрана и тя може да бъде сигнализирана, ако някой от нещо не е доволен. За нерегламентирането каране в Парковете обаче вече говорихме доста. Накрая ще го криминализират и ще ни погнат сериозно, като не разбираме от дума и не искаме разрешения. Правихме семинари, търсим пътища за сътрудничество и накрая сами се показваме като нарушители. Не знам какво да кажа.
                А туристите са си заслужили боя. Каквото и да ги е предизвикало, не ги е наранило, а удар с камък може да предизвика тежко падане и дори смърт на моторист.
                LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Димитров Преглед на мнение
                  Почти съм сигурен, че туристите са били предизвикани от група
                  Толкова предизвикани, че сериозно са се опитали да претрепят някой? Аз трепя хората с къмъни и тояги само като ме нападнат и застрашат сериозно здравето и живота ми. Нека не говорим глупости, никой от туристите явно не е бил физически застрашен преди да мята камъни.
                  LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                  www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

също подкрепям, че хвърлянето на камъни е доста крайна мярка, но все пак не съм бил на мястото и мога само да гадая.
                    Някой с повече информация ?
                    .

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                      Толкова предизвикани, че сериозно са се опитали да претрепят някой? Аз трепя хората с къмъни и тояги само като ме нападнат и застрашат сериозно здравето и живота ми. Нека не говорим глупости, никой от туристите явно не е бил физически застрашен преди да мята камъни.
                      Абсолютно точно никой турист не е бил застрашен пътя и туристическата пътека са се разминавали на 20 метра като туристите са били от горната страна.Просто явно са били вкарали нещо или изпушили нещо,което е по вероятно.Защото в противен случай кажете кой свестен човек би хвърлял камъни с ясна умисъл че може да убие човек.А това че са карали в Парк:всеки носи отговорност за себе си.Немога да нося аз отговорност за друг че е карал еди къде си.Равностойно е да обвиня Злати Златев за пожара в Рила примерно.

Коментар

Пренасяте Войната по пътя в гората и парковете.Нямат работа мотористи на такива места, ако бяха без мотори щяха да се поздравят и всичко щеше да е наред.Туристите бягат в планините на тишина и спокойствие и поздравяват всеки срешнат дори и непознат.Случили сте на изнервени които сигурно са правили забележка на други като вас.В тишината мотор се чува от километри ако сте си правили кефа 5-ма, сте тормозили 50 човека в околноста.
                        И за твоя радост са набили хората и са ги зарязали в планината и жените ли са били а децата?
                        Това е постъпка за затвор.
                        Какво очакваше като написа темата похвала какви сте мъже или успокоение на съвеста?

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
                          Пренасяте Войната по пътя в гората и парковете.Нямат работа мотористи на такива места, ако бяха без мотори щяха да се поздравят и всичко щеше да е наред.Туристите бягат в планините на тишина и спокойствие и поздравяват всеки срешнат дори и непознат.Случили сте на изнервени които сигурно са правили забележка на други като вас.В тишината мотор се чува от километри ако сте си правили кефа 5-ма, сте тормозили 50 човека в околноста.
                          И за твоя радост са набили хората и са ги зарязали в планината и жените ли са били а децата?
                          Това е постъпка за затвор.
                          Какво очакваше като написа темата похвала какви сте мъже или успокоение на съвеста?
                          Първо господине не съм участвал в начинанието както си личи по по горе написаното.Второ не се сещам да сме се запознавали така че можете да ми говорите на вие.Трето нямало е жени и деца.Четвърто темата я пуснах за да знаят колегите и да имат едно на ум така че съвестта ми е чиста и спокойна.Пето планините не са собственост само на планинари така че не ми казвайте къде имам място и къде не.
                          Шесто туристите са били в нетрезво състояние,защото никой нормален човек не би замерял друг с камъни колкото и да му пречи отсрещният.
                          А какво да бъде наказанието за замерянето с камъни?След като боят е за затвор?
                          Крайно неприятно ми е да водя какъво и да е диалог с вас,затова приключвам до тук.
                          Единствената ми молба към вас драги ми господине е да не се включвате повече в тази тема.Благодаря ви предварително.

Коментар

Според мен мотористите не са ги предизвикали,а това си е било чиста засада,защото трябва да са карали изключително бавно,за да имат онези време да намерят камъни,че и да замерят точно при това.А парка не е създаден за туристите ,а за всички.Ако ида с кон в него и тогава ли ще ме замерят щото видиш ли им преча да се разхождат в бащинията си.Иначе и мотористите трябва да се съобразяват как карат,защото не са там на състезание.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                              Според мен мотористите не са ги предизвикали,а това си е било чиста засада,защото трябва да са карали изключително бавно,за да имат онези време да намерят камъни,че и да замерят точно при това.А парка не е създаден за туристите ,а за всички.Ако ида с кон в него и тогава ли ще ме замерят щото видиш ли им преча да се разхождат в бащинията си.Иначе и мотористите трябва да се съобразяват как карат,защото не са там на състезание.
                              Пътя в този си участък е изцяло само с камъни.Четете внимателно Ще го напиша с червено за да се набива на очи.
                              Двете пътеки на туристи и мотористи вървят успоредно но на 20 м.една от друга.Скоростта е била умерена и никой не е бил застрашен докато не се започва хвърлянето на камъни.С всичко друго написано от Ленин съм съгласен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X