Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходка до хижа Тъжа и "Ще караме или не В Национален Парк"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разходка до хижа Тъжа и "Ще караме или не В Национален Парк"

Колеги в тази тема се обединява всичко написано в темите"законодателна забрана..." и ''Разходки в националните паркове".Както виждам много съфорумци незнаят за срещата на х.Тъжа която ще се състой тази седмица: 23.08.08.Срещата е с началниците на Национален Парк Централен Балкан и резерват Царичина.Ще се дискутират възможните легални начини за качване до връх Ботев и останалите забранени за МПС места в Стара Планина.Също така и с какво можем ние ендуристите да бъдем полезни за тези паркове.Срещата стартира както казах по горе в събота часът на занятието е 11.00 . Моля всеки който се смята за OFF ROAD член нека заповяда.Да защитим позициите си,за да не питаме след това "абе защо стана така че никъде неможе да се кара"

До: Разходка до хижа Тъжа и "Ще караме или не В Национален Парк"

Ако има колеги които че се качват от северната страна (квартал Острец -без да го римувате )нека пишат тук.Аз смятам да тръгна от долу към 9.30 часа.Ако има желаещи можем да се съберем и да се качим заедно.За тези които нямат шанс да дойдат,срещата ще се заснеме професионално и ще бъде пусната в тема "Разходки в Националните паркове"

Коментар

Тръгваме от Априлци посока Тъжа по прекия път към 9.30.два джипа и няколко мотора.Срещата за мен е ясна.Нищо няма да стане.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
        Тръгваме от Априлци посока Тъжа по прекия път към 9.30.два джипа и няколко мотора.Срещата за мен е ясна.Нищо няма да стане.
        Коко чесно да си кажа и аз неочаквам че ще отворят пътя на 100% и горе да сложат увеселителен парк за да може да се качват повече хора , но поне ще се борим за някъкво смекчаване на обстоятелствата.Нямам и идея какво ще се получи но сме длъжни да пробваме.

Коментар

Здравеите навсички обичащи офроуда и родните балкани,Дано утре събота да има повече участници,дано повече момчета да са чули иразбрали,да не зебравяме и нежните половинки нали на доста от тях им пари под краката като бръмне нещо краи тях.Да бъдем там да видем и чюем до какво решение ще се стигне как ще ни замажат очите.Дано не си тръгнем разочаровани!!!Тръгваме 9.00 Енина-център.Бъдете точни!!!!S4f (само чичко фър)
          Най-добре е да имаш богати приятели!!!
          Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от s4f Преглед на мнение
            Тръгваме 9.00 Енина-център.Бъдете точни!!!!S4f (само чичко фър)
            да не ме забравите ей идвам и аз - в 9 без 10 съм там
            чичко фър - ако ти е удобно чукни ми по телефона да те питам нещо - моят е 0887 477 661
            Последно редактирано от Тодор Пашов; 22-08-08, 15:32.
            EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Колеги днес се проведе срещата на Тъжа.Чесно да ви кажа останах очуден.Парковите служители излязоха по свестни отколкото си мислех.Сега като преосмислям нещата хората са прави те просто си вардят работата.Смятам че всеки един от нас би постъпил по същия начин когато от това зависи хляба му.Срещата беше заснета с видеокамера и записът ще бъде пуснат в тема Разходки в Националните паркове.За сега правилата за движение остават непроменени но ще се борим за напред за смекчаване на забраните и имаме реален шанс,но всичко зависи от самите нас и действията ни в парковете.
              Всеки заинтересован може да прегледа записа от срещата , но кога ще бъде пуснат немога да кажа.Следете.

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
                Колеги днес се проведе срещата на Тъжа.Чесно да ви кажа останах очуден.Парковите служители излязоха по свестни отколкото си мислех.Сега като преосмислям нещата хората са прави те просто си вардят работата.Смятам че всеки един от нас би постъпил по същия начин когато от това зависи хляба му.Срещата беше заснета с видеокамера и записът ще бъде пуснат в тема Разходки в Националните паркове.За сега правилата за движение остават непроменени но ще се борим за напред за смекчаване на забраните и имаме реален шанс,но всичко зависи от самите нас и действията ни в парковете.
                Всеки заинтересован може да прегледа записа от срещата , но кога ще бъде пуснат немога да кажа.Следете.
                пусни ако може един линк към записа да го има и тук в тази тема която е по-посещавана!

Коментар

здравейте и от мен
                  според мен срещата беше ползотворна до някъде, защото се взеха смислени решения...

казвам до някъде, защото ми звучеше малко като "дай, че да ти дам".

истината (според мен) е че парковата управа няма друг избор от това което ни предложи.

vitliemof го каза много ясно - хората си вардят хляба.
                  шапка им свалям, че се мъчат да поддържат някакво равновесие между парк, туристи и офроудъри.
                  и те ясно и категорично го заявиха - работят според разпоредбите и законите на държавата. няма какво да им се сърдим че си вършат работата. както видяхме и чухме всички на срещата - всички правила си имат изключения (говоря за "онова" разрешително). да се надяваме, че като "частен" случай, това ще стане практика за желаещите да минават през парка.

всяка монета обаче си има и втора страна
                  другата страна, която ние трябва да приемем е, че има индивиди сред офроудърите, които правят глупости и заради тях дори съвестните влизат под общ знаменател с недобросъвестните.
                  в тази връзка моля всеки лично за себе си да се замисли, дали е нужно да се правят "изцепки", които застрашават движението по такива участъци. правилата са за това, за да се спазват!

а за всички които се чудят за какво става на въпрос: ето как ни посрещнаха - охраната на мероприятието беше на ниво

това разбира се е в кръга на шегата - пича с шапката се оказа че има много готин WR и с него "преследва престъпниците" така че да внимават...

имам куп снимки - тук ли да ги пусна или да отворя друга тема?

Коментар

Пич-а с WR-а кара и той по маркировката и е пекан

Коментар

Първоначално публикуван от Snowbordista Преглед на мнение
                      Пич-а с WR-а кара и той по маркировката и е пекан
                      Момчето с WR е от паркова охрана така че за него е разрешено.Няма кой да му прави забележка а и да се намери някой който да се заяде винаги има с какво да се оправдае.Примерно че гони някой който кара по маркировката.
                      Тошка пускай снимките тука явно нещо става с видеото щом още не са го пуснали поне снимки да има и ще обясняваме.Жоро Хаджиев също има доста снимки но незнам къде ще ги пусне.А и от парковата охрана ни нащракаха доста .Невярвам да е за спомен явно друго имат в предвид.Ако някой има снимката на летвата която донесе Фъра (с пироните ) нека я пусне да знаят хората какви опасности ги дебнат в горите.

Коментар

Здравейте и тук!
                        Момчето с WR се казва Дамян Чилов и е служител в ПУ"Калофер" ! Служебният му мотор е "ИЖ ПЛАНЕТА" а този е негов личен и го използва предимно при възникване на проблем в трудно достъпни райони - пожари,бракониери и понякога ваши недобросъвестни "колеги"!
                        Надявам се до края на годината да му закупим слежебен такъв и да го "отървем" от "ИЖЕТО" !
                        Поздрави!

Коментар

ето снимките от мен
                          Фър-а каза че в 9 тръгваме от Енина - точно в 9 бяхме на път - дори не остави Филчев да си изпие кафето. Разбираемо снимки от там нямам.

По пътя се засякохме с тези колеги и спряхме за почивка. Забележете ДР-а. Може да е дърт ама върви като пушка.

Голяма красота. Като гледаш тези огромни била и скали се чувстваш толкова незначителен...

Филчев ни се чуди кога ли ще тръгваме

А с ето тази машина се пренасяше багажа.

една обща снимка и бегом нагоре...

Нямаше начин да не спрем и тук. Пръскалото е страшна гледка.

Имаше и туристи. Фър-а им предложи 5000лв ако някой се хвърли през урвата и после се качи да ги вземе.
                          После обаче едно от момчетата май поиска 500 за да бутне момичето. Не разбрах защо...

И ето ни на срещата

По едно време Фър-а домъкна един голям бял вързоп. Всички чупихме мозъчен мускул какво е това. Предположенията започваха от пушена рибица и един господ знае до къде свършваха.

И ето че е време да се разбули тайната му

Оказа се, че това е дъска с набити пирони, предназначена за "нарушители". Намерена е била в един парк - не разбрах частен или държавен.
                          Според Фър-а този който го е "намерил" си е пробил ходилото като с шило.

След това срещата приключи.
                          Управата на парка беше повече от любезна, и ни разреши да минем по забранените пътища и да се насочим към връх Ботев. Разбира се, това стана с ескорт от тяхна страна, като наблюдаваха дали някой от нас няма да кривне по грешната пътека...
                          По средата на пътя спряхме да обядваме на едно прекрасно място.

Триглав.

Вече сме на Ботев в очакване на диня със сирене, които Костас мъкнеше с джипката

Някой да не каже че не съм бил там...

Тук Фър-а се опитва да ми каже нещо ама ми се е паднал от глухата страна и не чувам

Жоро Витлиемов гордо изправен и доволен от прекрасната разходка

От тук нататък спрях да снимам, понеже умората ме налегна здраво. Каманите по пътя ми откъснаха ръцете и нямах огромно желание за снимки.
                          Последните две са от бензиностанцията до с.Тъжа. Пихме по едно питие и бегом нататък, че аз до Средногорово трябваше да ходя.

Общо взето разходката беше страхотна. Времето и компанията също.
                          Ако някой иска оригиналните снимки нека ми пише на на лично съобщение да му ги изпратя
                          Поздрави от мен и до нови срещи!
                          Последно редактирано от Тодор Пашов; 25-08-08, 14:07.

Коментар

Е колеги какво ще кажете за дъската с пироните?Незнам кой я е сложил но ако видя някой да слага такова приспособление ще го накарам да стъпи върху пироните и ще ги закривя от другата страна
                            Все още се бави записа на срещата ,но ми казаха че ще отнеме време да се обработи.

Коментар

И какво решихте??Относно дъската с пироните....нямам думи.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X