Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки в Пирин планина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходки в Пирин планина

браво даскалов не знам какво работиш ама ако не си фотограф значи си збъркал професията

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
      браво даскалов не знам какво работиш ама ако не си фотограф значи си збъркал професията
      Благодаря! Това ми звучи като комплимент.
      Не, не съм фотограф и нямам дори и най-елементарна теоретическа подготовка за фотограф. А за фотошоп само съм чувал, на живо не съм го виждал, пък и да го видя, ще гледам като теле в железница! Познанията ми за компютри и програми също са съвсем посредствени!
      Обаче много обичам да снимам, а също и обичам много да снимам ! А когато успея да запечатам нещо така както съм го видял и харесал, много се кефя!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Не не звучи като комплимент ,защото това си е комплимент.Страшно много се радвам на снимките явно имаш много добър усет за нещата.Сърдечни поздрави и дано продължиш с разходките и снимките

Коментар

браво найстина страхотни местенца

Коментар

До вр. Ореляк 20 месеца по-късно

Днес ми се отдаде сгоден случай най-после да подновя темата! Решихме да се разходим с жената по един вече описван от мене маршрут - до вр. Ореляк.
            Няма да описвам пътуването по главен път Е79 и през селата, само ще кажа че контролния орган (жената) си вършеше стриктно работата като ме сръгваше в ребрата всеки път щом опитвах да превиша 90 -100км/ч . Е все пак и е едва второ возене извън града!
            Започваме направо с живописните гледки край пътя за местността Папаз чеир и гр. Г. Делчев:

Самия път е с доста завои и винаги ми е правило удоволствие да карам по него:

Имахме и малък инцидент - жената я ухапа оса по ръката, та спряхме да огледаме щетите. За щастие нищо сериозно, но бях принуден да изслушам една дълга и укорителна реч! На свой ред аз пък се оправдах че ако не се влачехме толкова бавно, и ако жената не се беше издокарала по къси ръкави (че даже и съвсем без ръкави), може и да не се случеше този инцидент! Почти ми повярва че съм невинен , и мрънкането позатихна.

Все пак спряхме на разклона за с. Пирин за да охлади ухапаното място под струите на чешмата:

Следващата спирка беше лобното място на Яне Сандански (това си е задължителна спирка за мене). Този път плочата си бе на мястото но всичко наоколо бе заринато с боклуци.

Пристигнахме най-после в местността Папаз чеир! Доста по-хладно от низината беше, но ние това и търсехме - хладинка!
            Позиране пред статуята на Гоце Делчев на разклона за вр. Ореляк:

Пътя, от който дойдохме:

И пътя към върха, по който предстоеше да продължим:

Асфалта свърши скоро и премина в чакълена настилка, а скоро изчезна всякаква настилка и продължихме по доста каменист горски път. Колкото по-нагоре се изкачвахме толкова по-хубави гледки се разкриваха:

Когато обаче една жена заеме тази поза, мъжа срещу нея нищо добро не го чака:

Оказа се че според нормите на жена ми, пътя всъщност бил много тясна и камениста пътечка виеща се по ръба на главоломна пропаст , и всъщност аз съм се бил опитвал да я утрепя, засега безуспешно, и т.н. и т.н. (много приказки изслушах)! Наложи се да вкарам в действие цялата дипломация на която съм способен за да я убедя да продължим. До някое време вършеха работа приказки от сорта "Ей ся след следващото завойче, и пристигаме", ама за щастие точно когато търпението и съвсем се изчерпа, взехме че наистина пристигнахме:

Гледките си заслужаваха:

Вече не мрънкаме, а се наслаждаваме на гледките :

Вече позата е полу "Ф", а не цяло! Имаме напредък !

За съжаление обаче изведнъж бързо взе да се заоблачава и да застудява, та се наложи скоростно да тръгваме обратно.
            Последни снимки за спомен от върха:

Пътя надолу:

Спрях да поснимам облаците. За съжаление техниката ми е доста слаба (не успява да покаже това което видяха очите ни, в пълния му блясък):

Пътят надолу ни очакваше:

Поредна спирка за почивка (над Папаз чеир):

Възползвах се от спирането да поснимам малко макро, намери се и кой да позира:

Тази пък не се спираше (много мърдаше), сякаш някой ще и вземе цветето, та едва успях да я снимам от няколко опита:

Последна почивка в с. Горно Спанчово:

Имаше ВЕЦ като фон за позиране. В крайна сметка жената беше доволна от разходката, макар и поуморена и ожилена. А физиономията е заради блестящото насреща залязващо слънце:

Имаше и някаква паметна плоча:

Развалини на стари селски къщи се виждаха наблизо:

Финална снимка за спомен от пътуването

и пътя към Сандански ни чакаше:

Накрая и мене ме ужили оса, по челото , ама аз отдавна не обръщам внимание на такива работи. Пък не ми и действат ожилванията на оси и пчели. Жената май също ще се окаже издръжлива, щото изобщо не се потду ожиленото място. А като гледам скоро и на мотор ще свикне да се вози из планините !
            "Do not correct a fool, for he will hate you;
            Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

УНИКАЛНО и красиво....

Коментар

Браво Слави!
                Връщаш ме в спомените с тези снимки от Ореляк и Папаз чаир

Коментар

Поздравления за снимките и репортажа!

Коментар

А бре, не те е срам - да беше поне наколенки купил, не за друго - да не купуваш нов анцунг!
                    Все се каним да дойдем от дефилето и ние малко на гости, ама...
                    Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
                    KTM 350 SX 2011

Коментар

Здрасти Слави
                      Изхвърлил съм си мотора на Кресненските ханове. Понеже се мотая по реката там и ми остава време да покарам привечер. В момента като начинаещ въртя предимно над Стара Кресна и Ощава, но ще се радвам да врътнем едно кръгче когато има възможност. Има ли път от Влахи до Сандански през планината ?

Коментар

От: До: Разходки в Пирин планина

Колеги,дали ще се намери някой да ме осветли, става ли пътя до Туричка черква за бус с ремарке?

Коментар

От: До: Разходки в Пирин планина

Става колега,пътя е перфектен!!!
                          OFFROAD SANDANSKI TEAM ON FACEBOOK

http://www.facebook.com/group.php?gid=304000130920

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X