Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Erzberg 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Erzberg 2007

то че сме за убиване е ясно

много информация и снимки има и е много трудоемко и времеемко да се напише всичко това, сигурно и затова досега несме намерили време за пълен репортаж. Добре че е зима и се намира повечко свободно време, иначе след ерзберг при онова готино време да седна пред компа половин ден .... просто няма начин да стане
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Поне сега зимно време да има с какво да се залъгваме, докато дойде така дългоочакваната пролет
      Ехх тези спомени... като ги гледам тези снимки и сякаш беш евчера. Хубаво нещо са дигиталните фотоапарати
      DCRT®

Коментар

...еее гати..изписах отговор по темата..над 2 страници текс..играх си над 1 час да го напиша и накрая..компа нещо се скапа и всичко се затри ...да им се не видят и компютрите ...мани мани

все пак само да дам една идея..ивче жоро бе писал да сложим и от предишните ходения тук материалите и репортажите и от 05 та и 06 та но те са във форума за състезания и прояви ..а там не съм модератор..тъй че виж измисли нещо../знам че можеш/
        Последно редактирано от mitkov; 28-01-08, 14:13.

Коментар

Понеже и аз нямам права в този раздел, смятам да направя тема в систематизирана информация и да я преместя в съответния раздел, а в раздела "Шампионати и спортни прояви" да пусна тема с линк към тази в систематизирана информация.
          Напиши си пак статията (моля !! ) , аз ще пусна снимките, които остават, ще изчакаме и Краси да пусне тези от последния ден и се заемам веднага
          DCRT®

Коментар

Браво на вас страхотни снимки.

Коментар

Продължение - неделя

Race Day - Hare Scramble

поглед от високо, там някъде долу има 500 надъхани моториста чакащи стартовия флаг

публиката тръпне в очакване

летящата реклама на ред бул, а и как да не си купиш като там е само 1 евро, а в БГ само 4 лв, евтинийка

секунди преди старта

старта е даден, следва няколкочасов кошмар за 90% от участниците

това не е снимка от хеликоптер а от срещуположния на нашия склон

още първите редици започват да окапват, представете си последните

спусканията също са почти отвесни

на поредното изкачване вече си останал без дъх, нямаш сила да си гържиш мотора а са минали едва 10 мин на това място тапата си беше грандиозна

мъжете с въжетата не оставаха без работа

ето такива гуми се налагаше да се минават на ендуро-кроса предните 2 дни

съжелявам че на тази снимка не се вижда размера на камъните през които се преминаваше

ето, пристигаме и при така наречената вана, е да, наистина си е вана, в която и най-големия кит на света ще се шири на спокойствие, при това не е естествено създание на природата

налагаше се цели 2 пъти да се спуска и цели 2 пъти да се изкачва, нямам кой знае какви снимки оттук защото навсякъде беше окупирано от хора и почти беше невъзможно да се промъкнеш за чиста снимка

забележете дълбочината на коловозите

още едно интересно изкачване близо до ваната, най-отгоре имаше освежителен редбул с адреналинки

а този пич беше с YZ125 евала му !

ето ги и адреналинките, доста време се надявах и на мен да ми дадат едно мааалллкоо редбулче, ама тогава още не карах КТМ и ме пропуснаха

други въпреки че караха ямаха не михава с едно

малко природа от алпите

пак снимка на ваната от другата и страна

малко нелогично но след ваната имаше и кал нещо нетипично за там

в това време и място и при почти проливен дъжд, разбрахме че 4 часа вече са изминали което значи че е даден края на състезанието, който докъдето е стигнал, а до самия финал май бяха около 20-тина човека от 500 стартирали

Ето с тия 3-мата посетих събитието на годината
              бяхме скапани от ходене по камънаците и краката ни едвам ни държаха. Залата се пълнеше в очакване на церемонията по награждаване.

а ние пък даже и на 1-вата маса до сцената, патрони

Ето и церемонията, 3-то място за Салминен, на който симпатизирам много, даже и снимка си направих с него, за жалост много размазана

Том Сагер, страхотен млад пилот !

и накрая нашия човек Блажко, да му е честита булката, ооопппссс титлата

Ива ! не ме убивай ако за първи път виждаш тази снимка

Следва продължение...
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Краси, УБЪФ ТЪ!
                Ама съм голема работа, а
                DCRT®

Коментар

ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОГА ДА КАЖА Е ЧЕ СТЕ СУПЕР И ЧЕ СНИМКИТЕ МЕ ИЗКЕФИХА МАКСИМАЛНО,ДАНО И АЗ ДА ИДА ДА ГО ВИДЯ НЯКОИ ДЕН ТОВА МИ Е ЕДНА МАЛКА МЕЧТА
                  Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                  0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                    Краси, УБЪФ ТЪ!
                    Ама съм голема работа, а

Ами голяма си я, почти колкото Салминен си

Коментар

• До: Erzberg 2007

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                      ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО МОГА ДА КАЖА Е ЧЕ СТЕ СУПЕР И ЧЕ СНИМКИТЕ МЕ ИЗКЕФИХА МАКСИМАЛНО,ДАНО И АЗ ДА ИДА ДА ГО ВИДЯ НЯКОИ ДЕН ТОВА МИ Е ЕДНА МАЛКА МЕЧТА
                      Пепи пожелавам ти го и мисля че не е проблем да си направиш един подарък
                      на мен пък мечтата ми е да се поразкарам из Испания много симпатизирам на топлите държави

Коментар

Краси не се знае ништо може и до Испаниа да доидеш с Митков си говорихме по тази тема та нищто чудно и да се направи една разходка до Испаниа.Ако имате и мотори мога наистина да ви заведа тук там ,но това щте го изясним по нататък.А за Ерзберг не че немога ами сам не става ,а пък незнам ама тук като че ли съм единствения така запален по ендурото хората тук наблягат на живот и пиене а не на спорта.
                        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Част 4: RedBull Hare Scramble

Представете си 30 и кусур градуса жега. С пълна екипировка. Нервното очакване заедно с още 500 състезателя, с които сте се добрали до заветното място на старта. Представете си запалените и загряващи машини. Въздуха наоколо е толкова нагрят, че образите започват да се изкривяват. Вече сте жадни, а двата литра топла вода на гърба ви няма да стигнат до никъде. Минават трийсеина минути. Продължавате да чакате. Напрежението е по-силно дори и от жегата. Няма сянка. Няма да има почивка скоро. Чудите се кой по дяволите ви вкара тая муха в главата, та сега седите и се пържите в тоя ад под небето. Намирате се в дълбока дупка, където въздуха не помръдва. Жизнерадостната обстановка около вас представлява жълтеникавата пръст без грам зеленина. 500 запалени мотора събрани на 50 кв метра. 5 линии по 100 машини, напрегнато очакващи своя миг. Това е началото на ада, през който всеки един от тези дали смели или луди състезатели предстои да премине.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I...vi/StartHS.avi

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I...i/StartHS1.avi

Първия наклон е почти отвес нагоре. Е, на тези момчета им предстои многократно изкачване и спускане на тези иначе невъзможни по всички физически закони наклони. Сцеплението е също толкова невъзможно. Аз лично се опитах да се покатеря по един такъв, е .. не стана. Слизането се получаваше - на сандали борд или по гъз.
                          И първите неуспешни опити за изкачване на първия баир. Леко да вметна, че мястото за засилка беше силно ограничено.

Следват серия подобни изкачвания и спускания. Ако си позволиш да не вземеш от раз едно такова изкачване и спреш на място, до десетата минута всички сили са те напуснали. Имаше толкова много изнемощели мъже, а иначе яки типове и можещи карачи... След първите 2 линии там става още по-голямо меле. И е все по-трудно да си намериш чиста линия.

А тук идва серия леки спускания. Някои мотористи буквално нацапваха гащите като застанеха на ръба. Паднеш ли, до долу няма спирка. Някои слизаха до мотора.
                          Други въобще не се и замисляха като застанеха на ръба. Замислиш ли се, може и да не се спуснеш

Този пич беше един от първите редици. Тук се раздаваше яката газ навсякъде. Дори и на спусканията!!

Миналата година на това място са контузени огромна част от състезателите. Линейките от цялата околия не са смогвали да изнесат пострадалите. Този елемент (спускане с огромен камък по средата) беше премахнат тази година.

Имаше и доста паднали, но за щастие този път без последици.

Доста енергия се отива за да си вдигнеш мотора от това положение...

Този пич просто си угаси мотора и не можеше да го запали. Грохна още в началото. Накрая му го запали едно момче от публиката, понеже той не можеше да си вдигне крака вече. Жегаааааааа...

В това време последните две редици очакват старта си. Тези момчета ще се натъкнат на най-големите тапи по трасето.
                          Миналата година когато Найт е завършвал, е имало все още мъчещи се на първия баир.

От най-долната точка трябва да се качиш на най горната. И това е само началото.

Следва още няколко пъти по толкова, каменна река, "ваната", имаше и специални кални участъци (докато не заваля, тогава имаше кал навсякъде), още качвания но вече с камъни...

Тук сме на предпоследното качване от по-горната снимка.

Публиката е оборудвана с въжета, с които издърпва неуспялите състезатели.

А това са чакащите в тапата:

Още малкооооо....

Успяяяях!

Трудно се носят тия четиритактовите ))

Купона беше непрекъснат тук...

Ето и два клипа от това изкачване:

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I...i/Kachvane.avi

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I.../Kachvane1.avi

После хванахме автобуса, който се качваше до горната част от трасето. Там видяхме въпросните огромни жълти камиони

Лошото е, че няма база за сравнение на тази снимка. Огромни са!

И пристигнахме на т.нар. Вана - това си е дупка, с формата на вана
                          Качването не беше ама никак лесно. Помеждувпрочем тези, които влизат във ваната току що са се измъкнали от огромната тапа в каменната река, за която ще спомена малко по-късно. Демек считайте, че са тук вече са напълно грохнали.

Спускането към ваната...

Буквално си се колебаеха...

Изкопания коловоз беше по-дълбок от гумите...

Страшничко...

Този пич буквално се е скрил в коловоза

Вече се е качил

По едно време с Митака чухме странен монотонен грохот в горичката под баирите и отблясъци измежду дърветата.

Решихме, че по-късно някак си ще намерихме път до долу. Нямаше. Спуснахме се директно...

Хората идваха отдолу яко изтощени и пийваха ред булче с невиждана наслада.

Там ги причакваха и адреналинки ала Ерзберг ...

Ето това е баира, който качваха преди да навлезнат във ваната

Отдолу е бааая стръмен без грам засилка.

Балетна стъпка ПА ))

Изкачване с камъни. ммм любимо...

В крайна сметка се спуснахме надолу да видим какви са тия странни грохоти навътре в гората.

Междувременно Митака издърпа няколко мотористи,

Продължихме навътре към грохота. Минахме през един висок мост с железопътни линии, по които явно минават вагонетки с руда.
                          И на какво се натъкнахме.... над 200 машини събрани в гората на една каменна река. Закъсали, теглещи, мъкнещи и дишащи тежко. На ръба на силите си. Провирахме се измежду тях, а те протягаха молещи ръце и с думите "Water pleace!" Нямахме вода. Можехме да стоим и да гледаме.

Навирахме се в толкова големи гъсталаци и коприви, че се изподрахме целите.

Тук не се вижда, но мотористите бяха толкова нагъсто, че буквално си ходеха по главите.

А този пич дори намери сили да ми се усмихне!

Този в момента прескача еднометров праг от място.

А това е изхода от тапата. Тук имаше няколко носача, които измъкваха моторите на ръце.

Ето и два клипа от това място.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I...d/avi/Tapa.avi

https://htftp.offroad-bulgaria.com/I.../avi/Tapa1.avi

В крайна сметка решихме да оставим мъчениците, че започна подозрително да се опитва да вали.
                          Горкичките бяха обречени да финишират тук, въпреки канските усилия, които са вложили до момента.

Качихме се до Ваната и отстрани на пътя в храсталаците се натъкнахме на доста приятна част от трасето.

Кааааал ))

Тоя пич явно не беше карал в кал. Така хубаво се занити там, че трима го влачеха и не можеха да го извадят.
                          Мотора в момента си стои сам в горното положение. А отстрани се минаваше лесно...

Междувременно от каменната тапа се измъкваха поредните щастливци и попадаха директно във Ваната...

И разбира се заваля проливен дъжд. И разбира се си носехме дъждобраните, които ни подариха на софийския кръг. И разбира се бяха в колата.
                          Намерихме се с Митков и Краси и се скрихме под една шатра, точно до едно от изкачванията във Ваната. По някое време се чуха бурни аплодисменти и публиката наизкача на дъжда. Отидохме и ние да видим и... видяхме една девойка. Беше стигнала до тук! Беше минала през целия този ад. Хвала!
                          По нататък състезателите ги очакваше едно от най-тежките изпитания, ето тази поредица от изкачвания с камъни (като че ли това до сега беше малко...)

И последващи спускания...
                          Е, докато валеше бяха свирили край на състезанието и хората започнаха да се прибират. Докато стигнахме старт - финала, всички вече бяха финиширали

Ние се запътихме към центъра на купона - в шатрите. След около 40 минути се сдобихме с драгоценна бира и още по-ценната кола за мен И яденееееее

Следваше най-голямата изненада - нашия любимец Тадеуш беше финиширал първи
                          С фотоапарата с ръка избутах няколко журналисти около мен и се заех да нащракам награждаването

Наградите:

На трето място финишира моя любимец, Юха Салминен

Второ място Том Сагер ( Митков още не ме е черпил, за дето взех автограф на тениската му от него )

На първо място нашия фаворит - Тадеуш

Малко автографи...

Тия двамата познавате ли ги )))

И това беше от мен, драги ми смехурковци. Поздравления, ако сте стигнали до тук
                          Надявам се ви беше интересно. На нас ни беше. И не само...

Искренно се надявам тази година да успея да пусна репортаж със заглавие "Ерзберг Родео 2008", което обещава да бъде още по - интересно заради участието на нашите български надежди
                          Последно редактирано от iva_kx; 29-01-08, 00:32.
                          DCRT®

Коментар

Браво, страшни сте! За репортажите де.
                            Още мого маааалко ви трябва да ме накарате да си купя мотор!

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                              Хаха, направо отивай и купувай мотора, и то чисто нов КТМ
                              Няма смисъл да чакаш до Ерцберг 2008

Поздравления за репортажите на Ива и Краси, очакваме с нетърпение и от тази година
                              Hristo Draganov
                              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                                Браво, страшни сте! За репортажите де.
                                Ти си купи мотор,но не карай пи такива трасета защото ще го продадеш много бързо.
                                Мога да изкажа моите благодарности на Ивка и компания за прекрасния снимков материал.Наистина като ги гледам и ми се разтуптява сърцето.Тази година ако имам свободно време и късмет съм там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X