Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Erzberg 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Crazy job Обикновено Ендуро

Дааа, благодарение на Жоро, който ми звънна по телефона и аз успях да хвана последните няколко минути. Наистина страхотно беше предаването и страшно интересно. Ще се опитам да издиря запис някъде из нета и да го пусна. Доста добър и показателен репортаж Общо взето му стискаме палци на Кокера, няма да му е лесно. Но съм убедена, че ще ни представи достойно!
    Направи ми впечатление, че дори и този пич, който се пуска в какви ли не състезания, заяви, че това е най-щурото мотоциклетно състезание, което някога е гледал Нашите естествено го преведоха като "най-щурия МОТОКРОС" ама айде ...
    DCRT®

Коментар

Ами и без това там има малко дървета, та няма как да кажат "мотокрос в гората".
      Нормално е.

Коментар

Жоре, вертикалните дървета са малко. Хоризонталните са мнооооого и за сметка на това голеееми и разположени под ъгъл. Разбира се за да се улеснят участниците, кривите дървета са непосредствено след гьол с вода, който се подържа пълен, ако съвсем случайно не вали
        DCRT®

Коментар

Жоре, вертикалните дървета са малко. Хоризонталните са мнооооого и за сметка на това голеееми и разположени под ъгъл. Разбира се за да се улеснят участниците, кривите дървета са непосредствено след гьол с вода, който се подържа пълен, ако съвсем случайно не вали
          -ивче..ти сега ..съвсем ги уи успокои
          ..не е чак толкова страшно..
          мисля че човек като кокера би трябвало да не срещтне чак толкова затруднения
          трудното ..за мен специално е че първият ден на пролога трябва да се кара мнооого бързо - с по 160 км в час на правите../моят мотор специално не мисля че ще може да ги вдигне.. а ако ги вдигне някак случайно..не знам ще може ли да се седи отгоре му при тая скорост/..за да се класираш добре а ако не го направиш няма много много смисъл да участваш втория ден.

-кокера кара много бързо по такива скоросни бързи етапи освен това е с мотор..който с лекота достига и до 160 ..може би и повече и ако нещо не обърка пътя и не се метне в някоя урва ..предполагам че ще успее да се вмести в по от предните редици ..макар че наистина конкуренцията за първите 150-200 места е жестока ..Тадеуш Блазусиак който спечели тази година родеото- първият ден..бе едва някъде 52 ри че май и по на зад и въобще на практика..нищо не може да се каже предварително..моя човек албин-първият ден и той едвам е влязал в първите 50/въпреки че като ниво на каране на мотокрос е някъде малко след нашите най добри- Балинов и Куманов/ а вече втория ден е станал 6 ти..и ..верно рядко тренира с мотор ..но естеството на работата му бе такова че има много много добра физическа подготовка..един ден ме бе забрал да му помагам..на 1 дната работа-той работи на 2 че и на 3..казвам ви щеше да ми изхръкне сърцето от зор ..а той се справяше като на шега..въпреки това ми разказваше че вече към финала на родеото..едва се държал на краката си и помислил че ще умре..на финала ..а на това отгоре..не е бил и с ктм и на финала..направо го изгонили на бързо да си махне мотора ..който той с последни сили подпрял на някакъв бус
          Последно редактирано от mitkov; 23-10-07, 03:35.

Коментар

Ето и филмчето, което ви обещах - HUSABERG FE 550 VS ATV.
            От него ще ви стане ясно как се кара на пролога. Мегабайтите му са БАЯ, но пък качеството му е много добро и е по-добре да го теглят тези, които имат бърз нет
            Хусаберга го кара Карл Катох, а ATV-то тяхно момиче, на което не си спомням името.

https://htftp.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/VTS_01_1.VOB

ВНИМАНИЕ: 674 М

Коментар

До: Експедиции до ерзберг

Клипчето е страхотно но няма нищо общо с оффроуда . Та там дори и в тая мина нямаше нито една дупка по трасето я да дойдат да карат из София пък тогава ще ги питам

Евала на мацката какъв дрифт прави с висока скорост не е истина.

Коментар

чинела-това е трасето на пролога..което е квалификация за същинския офф роуд...

Коментар

Значи това му е хубавото на Ерзберг, че поставя състезателите на всякакво изпитание, от ралито та до траяла и е хубаво да си добър във всичко комплексно, за да имаш успех там.
                  От миналата година т.н. "Х - крос" вкара още интрига в състезанието и го направи още по-интересно
                  Карл Катох ще прави тази година на изложението във Виена, на което и Crazy job сме поканени да участвуваме отново такова Х-трасе и ще се провеждат непрекъснато тестове и състезания.
                  Каза: "Вземете си каски, за да участвате и вие !"

Коментар

Митков, хубаво си прибавил постовете към тая тема, ама сложи най-отпред и темата от 2005-та година де !!!
                    ... или пък ги раздели по години, което мисля, че ще е дори най-удачно !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
                      чинела-това е трасето на пролога..което е квалификация за същинския офф роуд...
                      Митков и на тебе ли като на Туйков требе да ти се разяснява кое е ирония и кое не .
                      Благодарение на форума и в частнот Вие които бяхте там знам всичко което може да се знае за това състезание от интернет. Факт е, че най-добре е да видиш отколото да чуеш затова за догодина ще трябва да ме търпиш и мен в колата.

Коментар

До: Erzberg 2007

Aз започнах да гледам много сериозно на всичко и това е страничен ефект !
                        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                        [/FONT]________________________________________
                        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                        [/CENTER]
                        [/CENTER]

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                          Факт е, че най-добре е да видиш отколото да чуеш затова за догодина ще трябва да ме търпиш и мен в колата.
                          Вземи си успокоителни за из път, че пак са вдигнали нафтата ...

Коментар

Ето и "малко" позакъснелия репортаж за Ерзберг , но таман на време да ви припомня, че Ерзберг 2008 наближава!

Вече започваме да правиме подготовката и за следващото пътуване до Ерсберг, където за пръв път в историята на състезанието ще има участници от нашата мила държава и от нашия клуб
                            Момечтата вече тренират сериозно и са се захванали с физическата подготовка, която е от огромно значение за такъв тип изцеждащо състеание. Ако някой някога ви спомене, че е завършил Ерсберг, значи можете да считате този човек за един от най-добре подготвените ендуристи в световен мащаб. На думи може да звучи несериозно и леко смешно, но просто трябва да отидете и да видите това с очите си. И да имате поне малка представа за натоварването и енергията, която трябва състезателя да вложи за преодоляването дори и на малките препятствия. Разбира се "малко" в случая е доста относително понятие. На Ерсберг няма малки или лесни елементи. Има по-лесни от други такива. Но сами по себе си са великански.
                            Ще се опитаям да илюстрирам обстановката с малко снимки, но въпреки това заданието е почти невъзможно. Защото преди да ида там изгледах безброй снимки, коментари и видеоклипове. И въпреки всичко останах замаяна от това, което видях!

Та да започна като за начало с пътуването. Понеже на мен това ми беше първото излизане извън пределите на родината, представете си как зяпах като гаврош пред сладкарница по пътя. Още щом минахме границата.

Тука си представях невероятното преживяване с шосеен мотор по този път. Красиво.

Един мазен път и едни завои...

Щом влезнахме в Австрия, спряхме на една бензиностанция.

И веднага започнахме да оглеждаме забележителностите...

Първият човек, с който си закомуникирахме беше един показателен тъмен балкански субект, който цветно демонстрира колко добре е овладял немския и най-вече словосъчетанието "цап царап"
                            Жалко, че не го снимах.

След това поспахме 2 часа в колата и се запътихме към Грац, където първа спирка беше Аунер

Пътувахме аз, двамата Митко Митковци и Краси.
                            Но... беше затворен (по-скоро за радост, защото усещах колко много ще олекна след влизането там)

Грац изглеждаше подозрително пуст и безлюден. А на идване в насрещното движение видяхме грандиозни задръствания на границите със словения и Хърватска в обратната посока... Явно австрийците оползотворяват свободното си време подобаващо

Ехх Грац... много красив и подреден град. Въобще цялата Австрия е невероятно подредена. Всчко беше опънато и изгладено като по конец. Отначало онемяваш, но като типични балканци след известно време започна да ни дотежава тази стерилност. На двамата фармацефти им трябваше малко повече време
                            Около магистралите покрайнаселените места са издигнати високи стени, за да ограничават шума! Въобще австрийската инфраструктура няма равна на себе си.

И какви паркове и градинки..

Снимка на Ламята и статуята й

Имаше и цяла улица с ей такива екзотики: Която беше като че ли най-голямата забележителност за спътниците ми

Ето и още малко по-скучни забележителности

Местната аптека:

И разбира се след кратката разходка се отбихме в едно арабско дюкянче и изядохме по един "скромен" дюнер.

Отивам да хапна и след малко се връщам....

Така Продължавам разказа с нови сили

Минахме покрай едно историческо чудо над Грац. Не успяхме да се добреме до горе, и потеглихме натам, защото времето напредваше.

Качихме се в колата и потеглихме навътре в приказните Алпи. А гледките... ееех тези пейзажи. Сърцето ми започва да подскача сега, когато се връщам почти година назад и гледам многобройните снимки.

Досущ като рекламите на шоколад Милка. Ама лъжат гадовете, лилава крава не видях!

Случихме най-красивото време. Пролетта. Айде още малко остана. 2 месеца само.

И .. пистигнахме във Ворденберг, едно малко планинско курортно селище, където беше и квартирата ни. Посрещна ни гостоприемната хазяйка и ни заведе във малката къщичка. Разполагахме се в цял апартамент с хол и кухня. За цялото това удоволствие заплащахме 15-тина ли беше или по-малко евро на човек.

Ето малко снимки от разходката ни из града 2 дни по-късно.
                            Съжелявам за голямото количество не-моторджийски снимки и голямото отклоенеие от темама за състезанието, но просто не мога да пропусна тази част. Все още се вълнувам от спомените там, а вече нямам търпение да дойде денят, в който ще се върна там.

Ахх тези Алпи... райско кътче на Земята.

А самото селце беше като приказка.

Тук бяха настанени голяма част от състезателите и обкръжението им. И разбира се обкръжението в 6 часа привечер вече беше "на черешата"

Направи ми невероятно впечатление многото цветя навсякъде...

Преди време, когато мината в Ерзберг е функционирала с пълна пара, това е бил основния доход на населението в района. Впоследствие тези градчета са станали курортни селища. А самата мина е единственото място в района, където се позволява провеждането на такъв тип състезания. На останалите места карането на ендуро в гората е строго забранено...

Ето и малко музейни експонати от времето, когато тук са транспортирани голямо количество руда:

Това е местният музей и същевременно старата гара в града. Беше затворен и се задоволихме с надничане през прозорците.

И друг локомотив, музеен експонат:

Изглед надолу към селцето:

Малко снимки през витрината на музея:

Първите ски ))

Малко макро офтопик

Това е парка в поккрайнините на града.

Толкова много зелено...

Скоро е ималко някакъв местен обичай, на който закачат нещо си на висок прът в центъра на селото и .. не знам какво правели с него. Както и да е, ето и въпросния прът:

Някакъв камък. Не знам какъв е, ама явно е много важен. За това смятам да му отдам необходимото внимание.

Местния Райфхайзен банк

Тази река мнава през цялото градче. Навсякъде около нея има саксии с цветя.

И разни декоративни дървени мостчета...

Това беше на стената на една къща:

Виже какво значи разделно събиране на отпадъците!
                            Ние имахме сериозни затруднения със изхвърлянето на боклука. Всяка кофа се отваря и според съдържанието и се подбира част от боклука. Голям зор!

Тука си намерих разни забавления Едвам ме свалиха от люлките!
                            Ама да ви кажа в очите на останалите четях тайничкото желание и те да се полюлеят, ама нали са големи момчета и ...

Ето и още един музеен експонат в центъра на градчето

По време на пролога си направихме и разходка до езерото. Ето и малко снимки от там:

Тук се чувстваш нищожен...

Е тва става за уолпейпър

Тук смятам да приключа с огромния офтопк. Много съжелявам за което, но просто не мога да не споделя с вас тези крастои, които ме накатаха да се почувствам толкова жива.

И така...
                            Настанихме се, наядохме се, наспахме се и на другия ден потеглихме за Ейзенертц и за мината Ерзберг.

Ето го и Ерзбееееерг! Най накрая след толкова време и аз го видях на живо. Извиси се като великан пред нас.

А пътя до там беше... Път между две малки населени места, а широк като магистрала. И не е са изровичкали половината баир, за да го вкопаят в него, ами виси на колони... Когато пътуваш по него и отдолу се реят облаци имаш чувството, че лети. При това без да си пушил и грам марихуана! Е на това му се вика високопланинско пътно строителство! Австрийските специалисти са търсени по цял свят за подобни проекти. Ненадминати са!

И... поемаме навътре към мината. Предстоят ни емоции, които не сме очаквали да изпитаме и да запазиме спомени, които ще помниме цял живот.

Следва продължение....
                            DCRT®

Коментар

Тамън взе да става интересно и ..... вижте рекламите по .....
                              Кавазаки КЛХ 300 04г
                              Кавазаки КХ 65 04г
                              Опел Астра 94г
                              Мерцедес 124 91г

Коментар

Ивке пускай по бързо продължението че не знам .Аиде де

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X