Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HONDA XL 600R

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Продъжавам в друг пост че ще ти писне да четеш
    Както казах и аз съм се насочил в този ценови клас, ето какви са възможностите(те важат за мен друг може да има други препочитания):
    Определено се бях насочил към 350 кубиков мотор, и много съжалявам че го изпунах ХЛ-а на маркан. Възможностите при 350-те са следните:
    Хонда ХЛР350- може би най-евтиния но доста стар, но ако е подържан и не е тормозен много е много добър намира се до 2000лв.
    По-добрия вариант е ТТ350, обаче са доста трудни за намиране а и доста по-скъпи. Искаше ми се Сузуки ДР350 обаче практически в бг. не се продава такъв, а и предполагам ще бъде по скъп и от ТТ-то
    Понеже очевидно не искаш да караш 125-250 кубиков тях ги изключваме, макар че за ХР250 доста добри думи се чуват. Значи остават 600-ките е там има доста повече възможности:
    Хонда ХЛ600- за него вече си наясно, ХР600 по-добрия вариант но по-скъп. Ямаха ХТ600 пистовия вариант на ТТ600 последното е доста по-добро с газови амортисьори, по-леко пластмасов резервоар, но са доста по тормозени гледах няколко и не ми хареса нито един(аз съм се насочил към ХТ-то засега)
    Сузуки ДР600 пак до 2000лв. може да се намери доста добър мотор, имат си обичайните проблеми но всеки модел си има някакви според мен са малко тежки и ниски затова не съм се и замислял за такъв...
    Кавазаки КЛР/КЛХ600 наскоро един приятел продаде такъв той е много доволен от марката/модела (взе си също но по-нов).
    Всички мотори които съм споменал са ЕНДУРО, просто защото аз ползвам мотора за каране и в града и не ми трябва кросов, и няма италиански мотори, независимо че имат доста модели априлия и каджива, просто не съм чул мнение за италиански машини и нямам мнение относно тях.
    Еми това е надявам се да съм ти полезен!

Коментар

Сетих се и още нещо когато си купих Ямахата независимо че е наполувина като кубици и коне(по каталог я дават едва 14коня)удоволстеието от карането е в пъти по-голямо! Покрай нея се запознах със страхотни хора и изпитах невероятни изживявания!
      Така че с каквото и да смениш МЗ-то ще бъдеш много по-доволен околкото сега. Относно марките се сетих за още- Ямаха ДТ200Р това е страхотен мотор! лек, мощен предлага се тунинг с който става над 45 коня! Газови амортисьори, водно вобще красота, но 2Т а аз лично съм решил твърдо 4Т да си взимам КДХ200 е също в тази категория, но също 2Т, макар че те сигурно вървят повече от 350 дори

Коментар

Гичев, приятелю, (дано смяташ и мене за такъв) всичко това, което си прочел от мен свързано с МЗ-та ми и някакъв друг мотор не го приемай като сравнение, а като критика или нещо от този сорт
        Много добре зная, че МЗ-та неможе да се сравнява с каквото и да е ендуро, защото просто спада във този тип "градски мотори" както аз ги наричам..
        Моят МЗ е толкова преправян, че и двигателя не го знам точно какво представлява !
        Дори самите капаци на двигателя не са оригинални , но това не е по моя вина, защото всичко това не е мое дело а дело на друг човек..
        Ако зависеше от мен, определено бих го направил по-добре, колкото и нескромно да звучи
        Още няколко думи за МЗ-та, той е едва 11-12 коня (максимум толкова повече немога да му дам) едва ли може да ми пасне по сърце, колкото и да говоря за него разни неща, защото на мен кръвта ми кипи, аз съм млад човек, пък и не само това... по принцип си падам по по-хард карането и по цедките на моторите, но не по асвалт а по черните пътища, единствено там се чувствам свободен, дори на асвалта не се чувствам свободен, както би трябвало да е по принцип, а на мене точно това ми е липсвало винаги, вниманието и свободата
        Но се отклонявам твърде много от темата...
        Така че, сега искам да ти кажа нещо за "бъдещия ми мотор" (ако изобщо имам такъв)...
        Харесвам Хонда ХЛ600Р защото съм виждал как върви, виждал съм кросови мотори как вървят и така нататък, та идеята ми е, че немога да си харесам Ямаха ХТ600 при положение, че съм я виждал само на картинка в мобиле-то
        Харесвам Хонда ХЛ, защото съм виждал на какво е способен, или поне този, който съм харесал !
        Знам как е поддържан, знам от кого е каран и как е каран...
        Знам фабричните му характеристики, знам и какво представляват на яве тези характеристики и си правя една равносметка, че на мен наистина ми трябва крос, поради няколко причини...
        1-во Няма да се притеснявам, когато му давам жега, защото всъщност за предвидени точно за това..
        2-ро Винаги съм харесвал до някаде повече кросовите мотори, защото ти доставят повече адреналин и можеш да си поне малко по-спокоен, че дори да минеш през дупката и да изтрещят коловете на желязо вредата ще е по-малка отколко на едно ендуро..примерно...
        3-то Кросовите мотори според мен са много по-дуракоустойчиви отколкото ендурата (аз съм глупаво момче и не съм някой специалист, който да знае примерно как се минава през една локва така, че след като минеш да не ти изгасне мотора (казвам примерно), аз просто минавам през нея, естествено със премислен преди това горе долу процент за оживяване след евентуално падане(т.е. не съм някой ТЪП карач, който само навирва масурката и не мисли какво ще стане след това))
        Направил съм си сметката, че ендуро-то, колкото и да е кораво, ще издържи много по-малко на напъна при мене отколкото един кросов мотор, макар, че кросовите мотори искат повече поддръжка, което ми е абсолютно ясно...
        Така продължавам по темата за ХЛ-а..
        Този ХЛ е така преправен, че хем има подобрения, хем е от моя край, хем имам максимално информация за него, обаче проблема е, че изобщо нямам представа дали собственика ще се навие да го продава... и каква ще бъде цената ако се навие..но не вярвам да е под 2500 лв. , което го поставя на 2-ро място в моята класация..
        ----
        Продължение във темата за Хонда ЦР500 (спецялно за Гичев)
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

преди години имах такъв, но със стартер - "италианска сглобка", страшно здрав /сменял съм му само масло и свещ за 3 години/, но доста тежък
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Пази го от прегряване, запото това им е слабото място. Прегрееш ли го генератор се скапва!

Коментар

обаче не се скапва изобщо, а започва "тука има тука нема" един ден караш без проблем, на другия минаваш 50км и загасва после като изстине, пак си работи...
              на моя това беше единствения кусур, но купувача си го откара на ход до Тетевен и нямаше проблеми
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

интересува ме с какво масло да го (ра4кам), 4е ми предлагат какви ли не, един ми казва Motorex, друг Igol. схте се радвам ако ме светнете

Коментар

Не е толкова важно с какво, а колко често ще го сменяш. ако искаш карай го и с Приста, не е лошо маслото, познавам хора дето го карат на състезания! Ако пък си толкова маняк карай си го и с Мотул за 30лв литъра. Последно тествах на Shell пълната синтетика за мотори и не усетих разлика в работата на двигателя спрямо мотул-а

Иначе за твоят мотор визкозитета е 15/50...

Коментар

До: HONDA XL 600R

Аз имам сщия и е много яка машина
                    Но си доста тежък около 169 кг. пълен
                    http://www.hondaxl.it/Moto/xl600rm.htm
                    тук има доста информация и сервизни за ХЛ600Р/ЛМ/РМ но на италянски
                    NO PAIN NO GAME!
                    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
                    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Tвоя не е ли Р модела ?
                      Пусни някакви снимки Ще съм много доволен...
                      Модела в мобилето казват че е Honda XL 600 LM само където годината не е 91-ва а е 86-та, но това ще е скрития ми коз за сваляне от цената
                      [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                      [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                      [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                      [/CENTER]
                      [/CENTER]

Коментар

то май тия хонди се произвеждат до 89г.
                        NO PAIN NO GAME!

Коментар

ето я мойта
                          Прикачени файлове
                          NO PAIN NO GAME!

Коментар

А принципно като махнеш седалката,на рамката под нея от ляво ако си зад мотора има лепенка на която пише модела и цвета
                            Моят се води ХЛ600РМ
                            NO PAIN NO GAME!

Коментар

Току що погледнах за какво става въпрос и разбрах, че модела явно е РМ, а не ЛМ !
                              РМ е Р модификация със стартер а Л е Дакар модификация със голям ресервуар и стартер, а само Р варианта е с малък резевуар и без стартер..
                              До тук ясно остава да кажем нещо повече за модела РМ 86-та от това че е тежък и ще съм напълно подготвен за "пазарлъка"
                              [/CENTER]
                              [/CENTER]

Коментар

Питаш за звука на здрав двигател?
                                Е не мога та ти отговоря защото моят ауспух е без заглушител и освен гърмене нищо друго не мога да чуя
                                Така го взех и сега ще трябва да го правя,че взеха много да се оглеждат полицайте в мен(
                                NO PAIN NO GAME!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X